11/6/10

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

ΤΟ “ΜΕΓΑΛΟ ΈΡΓΟ“ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΩΣ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ: ”Η ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  

Άνθρωποι σαν τον Γ, Αναγνώστου άλλαξαν την κακή πολιτική εικόνα του παρελθόντος και καταφέρνουν να παραμένουν άφθαρτοι και αναλλοίωτοι στο χρόνο και στο ρόλο της ζωής τους.
Γιατί οι ηθικές αρχές είναι γραμμένες στον πίνακα της ανθρωπιάς τους από την γέννηση τους και όχι από την πρόσληψη τους στο θεσμό που εκπροσωπούνε
Ξεκίνησε αυτοδημιούργητος πολιτικός μηχανικός με θέληση και όραμα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά ως υποψήφιος Δήμαρχος σε γόνιμους καιρούς, τότε που το Όραμα, η Ελπίδα και η Δημιουργία δεν ακούγονταν ως πουλημένο όνειρο, αλλά ως πηγή ελευθερίας και δημοκρατίας. Τότε γνώρισα τον πάντα χαμογελαστό Γιάννη. Αντιπροσωπεύουμε διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, αλλά αντιπροσωπεύουμε και κάτι κοινό την ανθρώπινη αξία. Από όποια θέση και αν βρισκόμουν, μπορούσα να διακρίνω το σωστό άνθρωπο στη λάθος θέση. Στην εποχή των κατασκευασμένων προτύπων του ισχυρού πολιτικού, (εθνικοί προδότες) κάποιοι διαμόρφωναν την κοινωνική εξαθλίωση με ανιδιοτελείς σκοπιμότητες κεκαλυμμένες με φανφαρονισμούς και επιλεκτικά καλοφτιαγμένα σλόγκαν μιας εικονικής ανθρωπιάς και κάποιοι περνούσαν απαρατήρητοι <γιατί το πάρτι ήταν για λίγους>.
Και για αυτά του τα Πιστεύω, διότι έτσι ένιωθε και νιώθει, ήρθε
πάμπολλες φορές σε συγκρούσεις ακόμα και με ανθρώπους της δικής του
παράταξης. Υπήρξαν δυσκολίες…
Έζησε την αβάσταχτη Πολιτική Μοναξιά των
χαμένων τετραετιών τότε που αντί για Φως έβλεπε τοίχο και τις πλάτες των
"φίλων" του, αλλά δε λύγισε. Ακόμα και τότε, παλαιοί Ηλιουπολίτες
θυμούνται τον ίδιο γελαστό και έξω καρδιά Γιάννη, έναν έντιμο Γιάννη
που κοιτάζει ευθεία στα μάτια έως και σήμερα που διανύει το 4ο έτος του ως πρώτος πολίτης της Ηλιούπολης, μιας πόλης η οποία, παρότι οι καιροί ολοένα και σκοτεινιάζουν, στέκει Όρθια και Δυνατή!
Δήμαρχε εκείνη την εποχή σε ρώτησα πως μπορείς και έχεις τόσο καθαρή σκέψη και βλέμμα, σε ένα πολιτικό χώρο γεμάτο σκοτάδι και τυφλούς. Θυμάσαι τι μου απάντησες; Μου είπες… Ντόρα θα σου δώσω μια ευχή… Να είσαι το αφεντικό της θέλησής σου και ο δούλος της συνείδησής σου, μόνο τότε θα πας μπροστά!
Δήμαρχε το πέρασμα του χρόνου ανταποδίδει και το καλό και το κακό, με την σειρά μου θα σου δώσω και εγώ μια ευχή… Στα χρόνια των πολιτικών ταραχών, η μεγαλύτερη δυσκολία δεν είναι να κάνεις το καθήκον σου, αλλά να ξέρεις ποιο είναι καθήκον σου και τότε θα πας μπροστά!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ»


• Κύριε Δήμαρχε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θεσμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αυτοτέλεια και η άμεση επαφή και επικοινωνία με τους δημότες στα καθημερινά τους προβλήματα. Προβλήματα που αφορούν τομείς όπως: Η δημόσια περιουσία, η υγεία, η ποιότητα ζωής, η μόρφωση, η απασχόληση, η ανάπλαση. Κάνοντας την δική σας κριτική, πόσο ανταποκριθήκατε στους στόχους σας;

Παρόλο που για την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην οποία αναφέρεστε κ. Σκορδαλάκη, διατηρώ τους ενδοιασμούς μου, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχονται σε άμεση επαφή με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Γι’ αυτό και καθημερινό μέλημά μας από τη μέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, είναι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε. Συνοπτικά, μπορώ να σας αναφέρω ορισμένες από τις μέχρι τώρα δράσεις μας.

-Κατ’ αρχήν, η υπόθεση της Δημόσιας Περιουσίας επανήλθε στο φως από τη νυν Δημοτική Αρχή ταυτόχρονα με την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου πριν από τρεισήμισι χρόνια. Καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την κορυφή του Αρείου Πάγου, επισκεφθήκαμε και ενημερώσαμε τον τ. εισαγγελέα κ. Γιώργο Σανιδά, αλλά και το διάδοχό του Ιωάννη Τέντε, οι δικαστικοί αγώνες συνεχίζονται και ήδη έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους κληρονόμους Νάστου. Επίσης, καταθέσαμε στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης 134 φακέλους με τα καταγεγραμμένα ακίνητα που διεκδικούνται από τους ιδιώτες, ώστε να κατοχυρωθεί και τυπικά ο δημόσιος χαρακτήρας τους, ενώ εξασφαλίστηκε η παραχώρηση τριών δημοσίων ακίνητων από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για την κατασκευή κοινωφελών έργων. Σας υπενθυμίζω, εξάλλου, ότι απαιτήσαμε την άμεση απομάκρυνση της κ. Πάολα Μάλοβιτς, συμβούλου του π. υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, από τη θέση της στο Δ.Σ. της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου.

- Στα θέματα υγείας, πραγματοποιούμε δωρεάν γυναικολογικούς ελέγχους (τεστ ΠΑΠ και μαστογραφία) σε όσες Ηλιουπολίτισσες το επιθυμούν και σπιρομέτρηση στα μέλη των ΚΑΠΗ, ενώ αναβαθμίσαμε τα Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης και Βοήθειας στο Σπίτι.

- Για την απασχόληση, συστήσαμε τον Ιούνιο του 2007 εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, όπου μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 420 άτομα, με 110 από αυτά μάλιστα να έχουν βρει δουλειά ή να έχουν τοποθετηθεί σε επιδοτούμενα προγράμματα.

-Θέλοντας, επίσης να ενισχύσουμε την κατάρτιση των συμπολιτών μας, σε συνεργασία με το ΚΕΕ Ηλιούπολης υλοποιούμε δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα δωρεάν σε διάφορα γνωστικά πεδία, με το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

-Επίσης, με μοναδικό γνώμονα την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη, προχωρήσαμε στην κατασκευή δωρεάν χώρου στάθμευσης στην Μαρίνου Αντύπα, στην κατασκευή των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και τις αναπλάσεις πεζοδρομίων, πλατειών (25ης Μαρτίου) και παιδικών χαρών, όπως αυτή της Κεντρικής Πλατείας, που εγκαινιάσαμε πρόσφατα. Παράλληλα, αναμορφώνουμε τα εγκαταλελειμμένα αλσύλλια, κάναμε λειτουργικές εργασίες στο Θέατρο Άλσος, ασφαλτοστρώνουμε τους δρόμους της πόλης μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα αντιολισθητικό τάπητα σε δύσκολα σημεία, ενώ ιδιαίτερη αξία θεωρώ πως έχει και η μετατροπή του Δήμου σε ψηφιακό, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο την γραφειοκρατία, καθώς και η εγκατάσταση δωρεάν ασύρματου Ίντερνετ για τους Ηλιουπολίτες.

• Ζούμε σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και έντονων αλλαγών που συντελούνται σε όλα τα επίπεδα. Και για να ξεπεραστεί η κρίση αυτή, απαιτούνται αποτελεσματικές δράσεις και σε βάθος για την αντιμετώπιση τους μέσα από μια νέα οπτική πραγματικότητα. Εσείς έχετε πάρει μέτρα στήριξης για τους πολίτες;

Προεκλογική μας δέσμευση ήταν ότι θα βρεθούμε δίπλα στον πολίτη, μαζί θα αντιμετωπίσουμε, όπως είπα και παραπάνω, τα προβλήματα της καθημερινότητας και στο μέτρο του δυνατού, θα προσφέρουμε κάθε εφικτή λύση σ’ αυτά. Πρώτη προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει να στηρίξουμε τους αδύναμους. Και μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα έχουν ήδη αρχίζει να φαίνονται. Ενδεικτικά σας συνοψίζω:

-Κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε στην πόλη μας και τρίτο ΚΕΠ, επί της λεωφόρου Ηρώς Κωνσταντοπούλου

-Συστήσαμε δύο επιπλέον ΚΑΠΗ, στην Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει τα πέντε

-Παραδώσαμε στους Ηλιουπολίτες δύο νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς (Τσαμαδού και Αθηνοδώρου), ενώ είναι έτοιμη να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τη Νομαρχία για να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός τρίτου παιδικού σταθμού.

-Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς μειώθηκαν μεσοσταθμιστικά γύρω στο 30%, ενώ τα παιδιά σιτίζονται αποκλειστικά με βιολογικά προϊόντα.

-Μειώσαμε κατά 50% τα δημοτικά τέλη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους πολύτεκνους και αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη συνολικά στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής μας μόλις κατά 5,5%, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ενώ τα προηγούμενα 16 χρόνια είχαμε αύξηση 223% των τελών.

-Αποφασίσαμε τη δωρεάν άθληση των τριτέκνων και των πολύτεκνων στο δημοτικό κολυμβητήριο.

-Φροντίσαμε με τα μέσα που διαθέτουμε την καλή κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

-Λειτουργήσαμε σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ το Κέντρο Εξαρτησιογόνων ουσιών, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη σε εξαρτημένα άτομα και συμβουλευτικές υπηρεσίες στα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους.

• Τι έχετε κάνει αυτά τα τρεισήμισι χρόνια για το περιβάλλον, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό;

Είναι τρεις τομείς για τους οποίους νοιαστήκαμε ιδιαιτέρως και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των δράσεών μας είναι αρκετά ικανοποιητικά.

-Σε θέματα περιβάλλοντος, και με την ιδιότητά μου στην Προεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ, έχω δώσει μεγάλη βαρύτητα. Μεταξύ άλλων, έχουμε φροντίσει για την προμήθεια δύο νέων απορριμματοφόρων φυσικού αερίου και δύο άλλων μικρών και ευέλικτων για τις «άγονες» περιοχές, προχωρήσαμε στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος κομποστοποίησης για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, τοποθετήσαμε 250 μπλε κάδους ανακύκλωσης (γυαλί – πλαστικό – αλουμίνιο), προχωρούμε στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών και τοποθετήσαμε και λειτουργήσαμε δύο ρομποτικούς κάδους διαχείρισης απορριμμάτων (φοίνικες), που λύνουν σημαντικά προβλήματα. Επίσης, απομακρύνουμε όλες τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, παλεύουμε με κάθε τρόπο την απομάκρυνση του ΚΥΤ, ενώ έχουμε προχωρήσει και στην αποκαθήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. Παράλληλα, διανείμαμε δωρεάν φυτά στους δημότες μας για να δενδροφυτεύσουν και να καλλωπίσουν τα πεζοδρόμιά τους, ενώ προχωράει και η ψηφιακή χαρτογράφηση για την καθαριότητα. Στον Υμηττό, έχουμε κάνει δύο αναδασώσεις, εγκαταστήσαμε το μεγάλο έργο «πυροπροστασίας και άρδευσης» για να περιοριστεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και έχουμε επανειλημμένα προβεί σε εκστρατείες καθαρισμού, με μεγάλη μάλιστα εθελοντική συμμετοχή. Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Νεύτωνος, το οποίο ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με τη Νομαρχία.

-Όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού, έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στον μαζικό αθλητισμό, με τις δομές του δήμου να εστιάζονται προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το πρόγραμμα «Άθληση Για Όλους» που μόλις ολοκληρώθηκε για τη χειμερινή σεζόν. Επίσης, κατασκευάσαμε δύο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο κολυμβητήριο με υπερσύγχρονα όργανα γυμναστικής, φτιάξαμε δύο γήπεδα 5 x 5 στην Κάτω Ηλιούπολη και στη ΔΙΑΝΑ, λειτουργήσαμε αίθουσα γυμναστικής στα Πολυκλαδικά σχολεία για τη νεολαία, τοποθετήσαμε εγκαταστάσεις νερού στο Χαλικάκι όπου τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν και τουαλέτες, κάναμε βελτιωτικά έργα στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ και συντηρήσαμε τόσο το Κλειστό Γυμναστήριο, όσο και τα μικρότερα ανοιχτά γήπεδα της πόλης.

-Εξαιρετική σημασία, επίσης, δίνουμε στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην Ηλιούπολη. Για το σκοπό αυτό, αναπτύξαμε διάφορες νέες δράσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Θεάτρου και Performance, το Εικαστικό Δίμηνο και το Διαγωνισμό Χορού, ενώ έχουμε συστήσει και δύο νέα τμήματα στα εργαστήριά μας, αυτά της κιθάρας και της χαρακτικής. Πριν από λίγο καιρό, εξάλλου, ολοκληρώθηκαν ο Μήνας Λογοτεχνίας 2010 και οι Εαρινές Εκδηλώσεις, ενώ αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις των μουσικών εργαστηρίων, η χορωδιακή συνάντηση και το Μαθητικό Φεστιβάλ. Στις 16 Ιουνίου ξεκινά η έκθεση βιβλίου, στις 30 Ιουνίου το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και θα ακολουθήσει το μεγάλο Φεστιβάλ Ηλιούπολης.

• Τα χρόνια πέρασαν και μεγάλα έργα δεν έγιναν βάσει σχεδιασμού του προεκλογικού σας προγράμματος. Τι έχετε να απαντήσετε στους συμπολίτες σας, ήταν απλά υποσχέσεις ή οι στόχοι στην πορεία αστόχησαν;

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι δεν έγιναν μεγάλα έργα. Οι παραπάνω ενδεικτικές αναφορές δίνουν μια μικρή εικόνα περί του λόγου το αληθές.

Βέβαια, αναγνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε, είναι γεγονός πως δεν έγιναν όλα όσα είχαμε υπολογίσει και προγραμματίσει αρχικά, αλλά υπάρχει σαφής εξήγηση γι’ αυτό. Καλώς ή κακώς, εξαρτιόμαστε κατά το μεγαλύτερο μέρος από την κρατική επιχορήγηση. Από την πλευρά μας, κάναμε το σχεδιασμό μας και προσπαθήσαμε μέσα από μια σωστή διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια να βάλουμε μια τάξη. Και πράγματι μέχρι τον Οκτώβριο ήμασταν πολύ καλά, είχαμε μειώσει το χρέος και με τους προγραμματισμούς που είχαμε κάνει σχεδόν στο τέλος του έτους θα το είχαμε εξαλείψει. Όμως ξαφνικά τα πράγματα ανατράπηκαν, μπήκαμε με μια διαδικασία υποχρηματοδότησης, σε μια διαδικασία παρακράτησης των θεσμοθετημένων πόρων. Έχουμε φτάσει στο σημείο να αγωνιούμε κάθε τέλος του μήνα αν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τη μισθοδοσία του προσωπικού που είναι το κυρίαρχο και όπως καταλαβαίνεται πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να σκεφτούμε αυτά τα οποία χρωστάμε για έργα που έχουμε ανοιχτές εργολαβίες, οι προμηθευτές και να προγραμματίσουμε και καινούριες δράσεις, όπως τις είχαμε προγραμματισμένες για να τις ανοίξουμε. Σε σχέση με το 2009 η μείωση των εσόδων είναι της τάξεως των 3 εκ. ευρώ και υπολογίζουμε ότι θα φτάσει τα 4 εκ. ευρώ. Ορισμένα έργα που είχαμε προγραμματίσει δυστυχώς έχουν σταματήσει αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, έχουμε πέσει και στη πολύ άσχημη συγκυρία και την επιλογή της κυβέρνησης να αναστείλει το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ και φυσικά και του Δήμου Ηλιούπολης το τελευταίο διάστημα είναι δραματική. Οι ΟΤΑ λειτουργούν σχεδόν σε όλη την επικράτεια με μόνιμο προσωπικό που καλύπτει σχεδόν το 50% των θέσεων εργασίας και το υπόλοιπο 50 % συμβασιούχοι. Όταν σήμερα αυτοί οι συμβασιούχοι μειώνονται κατά 60-70% μειώνεται δραστικά το προσωπικό στους δήμους και δεν έχεις τη δυνατότητα να προσλάβεις μόνιμο προσωπικό, το πρόβλημα εντείνεται. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, ξεκινήσαμε διαδικασία για την πρόσληψη 60 μόνιμων υπαλλήλων και ακόμα δεν τους έχω πάρει. Με την απαγόρευση των προσλήψεων τώρα, αυτό πάει για το 2011 και βλέπουμε.

Ποιος Δήμαρχος δεν θα ήθελε να μην του χρωστάνε χρήματα και να μην έχει το απαιτούμενο προσωπικό για να προσφέρει το έργο που θέλει στην πόλη του; Δυστυχώς, όμως, δεν εξαρτώνται τα πάντα από αυτόν…

• Η Καλλικρατική εποχή άρχισε και όλοι γνωρίζουμε τα κενά που υπάρχουν ως προς την πρακτική τους εφαρμογή, Η εμπειρία, η τεχνογνωσία, η καταλληλότητα και το όραμα θα είναι κινητήριος μοχλός για την επίτευξη μεγάλων έργων. Πιστεύετε ότι εάν ξαναβγείτε Δήμαρχος θα ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της εποχής;

Αν δεν το πίστευα, κ. Σκορδαλάκη, δεν θα ήμουν πάλι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές. Ειλικρινά σας μιλάω, δεν θεωρώ τον εαυτό μου δεμένο με την δημαρχιακή καρέκλα, αλλά όσο πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω, θα το κάνω με όλες μου τις δυνάμεις και με σημαία μου, πάντα, τη διαφάνεια, όπως άλλωστε νομίζω ότι έχω αποδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Το όραμα σαφώς και υπάρχει, η εμπειρία μας οπωσδήποτε έχει μεγαλώσει, έχουμε μάθει από τα λάθη μας και θεωρώ πως έχουμε βάλει τις κατάλληλες βάσεις για τη νέα εποχή, παρά τα όποια –οικονομικά κυρίως- προβλήματα προκύπτουν. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφέρω, όσον αφορά την τεχνογνωσία που επισημαίνετε, ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και μηχανισμούς που επιτρέπουν στο δήμο μας να λειτουργήσει οργανωμένα και αναπτυξιακά τα επόμενα χρόνια, με το τετραετές Επιχειρησιακό Σχέδιο και τα ετήσια Σχέδια Δράσης, την πιστοποίησή μας κατά ISO και την τήρηση των διαδικασιών του. Και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και την ικανότητα απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων που αναπτύξαμε τα τελευταία χρόνια, ξεκολλώντας το Δήμο μας από τις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι αυτά τα χρόνια μπήκαν οι κατάλληλες βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο αύριο.

• Κλείνοντας να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα σας, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν από την εφημερίδα και το σάιτ, Θέλουμε λοιπόν να μας πείτε μια ευχή που βγαίνει πάντα αλήθεια αρκεί να το πιστεύουμε πραγματικά.

Η ευχή στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως χώρα και βεβαίως ως Δήμος είναι να είμαστε υγιείς και δυνατοί και με τις προσπάθειες όλων, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να καταφέρουμε να εξέλθουμε το συντομότερο δυνατόν και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, από τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχουμε βρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου