2/8/10

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ...


Ρομπότ που θα μιλάνε, θα βρίσκουν τα χαμένα σας γυαλιά, θα ζωγραφίζουν αεροπλάνα και θα παίζουν με τα παιδιά σας προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες σε έκθεση στο Τόκιο.

Τα ρομπότ, όπως το ευαίσθητο στους ήχους Chapit, απαντούν σε απλές ερωτήσεις ή αστειεύονται με τους ιδιοκτήτες τους βοηθώντας έτσι τους μοναχικούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τη μοναξιά τους και να διατηρούν τη διαύγειά τους μεγαλώνοντας.

Ένα άλλο ρομπότ, το «Ρομπότ Προσωπικής Κινητικότητας», είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κάμερες και έναν αισθητήρα για να αναγνωρίζει το κέντρο βαρύτητας του χρήστη. Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να βοηθάει τους ηλικιωμένους να κινούνται μέσα στο σπίτι χωρίς να χρειάζεται να πατήσουν κάποιο κουμπί, να χρησιμοποιήσουν joysticks ή τις περιστρεφόμενες ρόδες όπως στα αναπηρικά καροτσάκια. Το ρομπότ μπορεί χάρη στον αισθητήρα που διαθέτει να εντοπίζει τα παραπεταμένα γυαλιά του χρήστη του.

Άλλα ρομπότ, όπως το βραβευμένο «DiGRO», μπορούν να βοηθήσουν τους απασχολημένους γονείς που δεν διαθέτουν αρκετό ελεύθερο χρόνο για τα παιδιά τους. Το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να χειριστεί το ίντερνετ για να βρει μια απλή φωτογραφία και μετά να τη ζωγραφίσει κρατώντας έτσι συντροφιά στα παιδιά όταν οι γονείς λείπουν στη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου