3/5/11

¨ΣΚΟΥΠΙΔΟΦΟΒΙΑ Ή ΣΚΟΥΠΙΔΟΛΑΓΝΕΙΑ¨ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ?


Σας ενημερώνω ότι με την βοήθεια του φίλου του ρέματος Γιάννη που μας  έστειλε  το μήνυμα με την επερώτηση, δείτε τώρα την υποκρισία και του ¨υπεύθυνου περιβάλλοντος¨ της ΝΔ, που θέλει να ¨αναπλάσει¨ το φυσικό ρέμα, χέρι-χέρι με τον  Δήμαρχο  Π. Φαλήρου και τις λοιπές δημοτικές παραρεμάτιες αρχές…. Δεν τους έχει πεί κανείς ότι τα οικοσυστήματα δεν αναπλάθονται αλλά αναζωογονούνται από μόνα τους και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς μόλις κάποιος εξαλείψει τις πηγές των ρύπων και τις όποιες παρεμβάσεις το περιορίζουν, π.χ. μπαζώματα, τσιμέντα, σαρζανέτια...; Άποψή μου είναι  ότι το ξέρουν αλλά δεν τους βολεύει..

Πιέζει λοιπόν και ο κ. Μητσοτάκης την υπουργό Περιβάλλοντος και για το ρέμα,ώστε να υιοθετήσει η υπουργός τα έργα μπαζώματος και καταστροφής του οικοσυστήματος με την εύηχο ονομασία ¨Μελέτη Ανάπλασης…¨ που συντάσσει η τέως Νομαρχία, και νυν Περιφέρεια με την ¨υποδειγματική στελέχωσή ¨ της . Μια μελέτη που η περιφέρεια κρατά  κρυφή από τους φίλους του ρέματος,  γιατί δείχνει ότι θέλει να καταστρέψει/μπαζώσει και να χτίσει με πέτρα, σύρμα, και τσιμέντο το ρεματικό οικοσύστημα.

Για αυτό και στο άρθρο της η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ,  μετά από την - κατά την γνώμη μου -ακατάσχετη ¨σκουπιδοφοβία ή σκουπιδολαγνεία¨ που δεν την αφήνει να δεί τα αναρίθμητα θετικά του οικοσυστήματος, ¨ανακράζει¨  ¨Χτίστε τοοοοοο, χτίστε το το καταραμένοοοοοοο, χτίστε το όπως στην Ηλιούποληηηηη¨

Αγωγοί αποχέτευσης δεν υπάρχουν σε τρεις  δήμους αλλά μόνο στο π. Φάληρο, και αυτόν τον αγωγό τον ελέγχει και τον ανοίγει ο υποσταθμός της ΕΥΔΑΠ που είναι στα κατάντι της λ. Αμφιθέας.

Αλλά όλη αυτή λάσπη για το ρέμα που εκπορεύεται σε συγχορδία από στελέχη της Διοίκησης, πολιτικούς και ευτυχώς λίγους δημοσιογράφους (είναι τυχαία η αντίφαση να είναι δημοσιογράφος του εμφανιζόμενου ως φιλοπεριβαλλοντικού Σκαϊ) σκοπεύει,  αφ’ενός να δώσει εύσημα στους συντάκτες της, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον της πόλης, και αφ’ετέρου να προκαλέσει σύγχυση και διαστροφή στη σκέψη των πολιτών,  ώστε να δεχθούν ότι ένα οργανισμό ζωντανό όταν είναι βρώμικος τον σκοτώνεις αντί να τον πλύνεις!!!!!

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ακούσει και την δική μας άποψη η Υπουργός Περιβάλλοντος και μάλιστα πριν να απαντήσει αυτήν την επερώτηση και έτσι να φανούν οι φίλοι και οι αντίπαλοι της Πικροδάφνης.

Εμείς ούτως ή άλλως συνεχίζουμε τον ανένταχτο και ως εκ τούτου ξεκάθαρο και ανυποχώρητο αγώνα μας - για να μείνει το ρέμα στην απολύτως φυσική του μορφή – συνεργαζόμενοι και αλληλέγγυοι,  με τα υγιή μυαλά και αισθήματα των φίλων του ρέματος που υπάρχουν σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας

Για την Διαδημοτική Πρωτοβουλία…..
Μάνος Θεοδωρακόπουλος

www.skai.gr/news/environment/article/168157/erotisi-mitsotaki-sti-vouli-gia-to-rema-tis-pikrodafnis-/

Ερώτηση Μητσοτάκη στη Βουλή για το ρέμα της Πικροδάφνης
Λιάνα Θάνου29/04/2011 | 17:17Τελευταία Ενημέρωση 17:17 29/04/2011

Με ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος επανέφερε χθες στη Βουλή την εγκατάλειψη του ρέματος της Πικροδάφνης ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, ζητά απαντήσεις από την Υπουργό περιβάλλοντος εάν υπάρχει σχεδιασμός για την προστασία και ανάπλαση της Πικροδάφνης και εάν πρόκειται να πραγματοποιηθούν έλεγχοι ώστε να εντοπιστούν οι παρανομίες κατά το μήκος του ρέματος.
Το ρέμα της Πικροδάφνης, το οποίο εκτείνεται από τον Υμηττό έως τον Άλιμο και έχει μήκος 55 χιλιόμετρα, έχει χαρακτηριστεί από το 1993 ως χώρος ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Σήμερα το ρέμα είναι αποδέκτης αστικών λυμάτων αφού αγωγοί αποχέτευσης καταλήγουν μέσα στην κοίτη του ρέματος σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Άγιο Δημήτριο όπως καταδεικνύει η έρευνα του ΣΚΑΙ. Μπάζα και σκουπίδια συνθέτουν την εικόνα εγκατάλειψης τόσο κατά μήκος του όσο και στις εκβολές του στον Άλιμο.

Το ΥΠΕΚΑ και οι συναρμόδιοι φορείς (όπως η Περιφέρεια) πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους και να προχωρήσουν στην ανάπλαση τμημάτων του ρέματος που έχουν εγκαταλειφθεί τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταθέσει ερώτηση πριν από 4 χρόνια στη Βουλή στον πρώην Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, ζητώντας απαντήσεις για το συνολικό σχεδιασμό προστασίας του ρέματος.
Μ. Θεωδορακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου