3/5/11

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ FOXCONN ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ iPad 2



Written by: Charis Tasioulis 

Η Foxconn, η Ταϊβανέζικη εταιρεία στην οποία παράγονται και συναρμολογούνται συσκευές όπως το iPhone, το iPad και το iPod, μας είχε απασχολήσει μέσα στο 2010, μετά τις αποκαλύψεις για μαζικές αυτοκτονίες των εργαζομένων της, ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Apple. Η εταιρεία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αφού κάποιοι εργαζόμενοι της συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διαρροής πληροφοριών σχετικά με τον σχεδιασμό του iPad 2.

Οι διαρροές αυτές έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, πολύ πριν η Apple προβεί στην επίσημη ανακοίνωση της 2ης γενιάς του iPad, το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου. Με εκείνες τις διαρροές, είχαμε μια πρώτη ιδέα για τον σχεδιασμό και τις διαστάσεις της νέας συσκευής, πράγματα που εκ των υστέρων αποδείχθηκαν έγκυρα. Επιπλέον, στην Κίνα άρχισαν να κυκλοφορούν θήκες για το iPad 2, μήνες πριν κυκλοφορήσει η συσκευή. Η ίδια η Foxconn, υποπτεύονταν διαρροές από τους εργαζόμενους της, γι αυτό και, λίγες μέρες αργότερα, συνελήφθησαν 3 από αυτούς. Τελικά, στις 23/3 είχαμε τις επίσημες κατηγορίες εναντίων αυτών των ανθρώπων.

Η Apple, είναι γνωστή για την αποφασιστικότητα που τη διακρίνει στο να κρατάει κρυφά τα σχέδια για τις επερχόμενες συσκευές της. Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Foxconn προσπαθεί να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που έχει με την Apple, αφού το περασμένο καλοκαίρι, έγινε προσπάθεια συγκάλυψης κάποιων από τις αυτοκτονίες των εργαζομένων της. Οι πολύ άσχημες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι σε πολλά εργοστάσια της Κίνας, μεταξύ των οποίων και αυτά της Foxconn, είναι γνώστες. Με βάση αυτές τις συνθήκες, καθώς και τους πενιχρούς μισθούς που έχουν (μιλάμε για λιγότερο από 20 λίρες την εβδομάδα), δεν ήθελαν και πολύ οι εργαζόμενοι για να δεχθούν να προβούν σε αυτές τις διαρροές έναντι μιας καθόλου ασήμαντης -για τους ίδιους- αμοιβής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου