21/2/13

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΧΩΡΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

  Η συνεχιζόμενη βία και η κατάρρευση των βασικών υπηρεσιών σε πολλές περιοχές της Συρίας προκαλούν αυξανόμενες ροές προσφύγων στις γειτονικές χώρες και ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια έχει ξεπεράσει τα1.840.000 εντός της Συρίας ενώ τουλάχιστον 330.374 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στους καταυλισμούς προσφύγων στις γύρω χώρες.

Η UNICEF ανακοίνωσε τις τελευταίες τις εκτιμήσεις σχετικά με τη συνέχιση της προγραμματισμένης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς υγείας και διατροφής, της παροχής νερού και υγιεινής, την προστασία των παιδιών και την εκπαίδευση.

Η ανταπόκριση της UNICEF έως σήμερα:
Εντός της Συρίας στις γύρω χώρες


- Παιδιά που εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς
1,3 εκατομμύρια 165.703
- Παιδιά σε εκπαιδευτικά προγράμματα της UNICEF
35.000 73.263
- ’τομα με πρόσβαση σε πόσιμο νερό
26.158 150.906
- Παιδιά με πρόσβαση σε ψυχολογική στήριξη
32.000 21.372Η UNICEF έχει απευθύνει έκκληση ύψους 195,8 εκατομμυρίων δολαρίων για τα προγράμματα βοήθειας εντός και εκτός της Συρίας για τους πρώτους έξι μήνες του 2013 και επισημαίνει το σημαντικόχρηματοδοτικό έλλειμμα που για τα προγράμματα στο εσωτερικό της Συρίας ανέρχεται στο 82,2%, ενώ για την ευρύτερη περιοχή στο 80%.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να υποστηρίξουν την έκκληση της UNICEF Ελλάδος για τα παιδιά στη Συρία με μια δωρεά τους

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα την Ανταπόκριση και τις Ανάγκες της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία κατά τομέα δραστηριότητας καθώς και τις Βασικές Δράσεις της οργάνωσης για το 2013
Η UNICEF είναι για περισσότερο από 65 χρόνια η κορυφαία οργάνωση στον κόσμο που φροντίζει για την υγεία, την εκπαίδευση, τη διατροφή και την προστασία εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Το έργο της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντικές προσφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου