28/6/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Η Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων προαστίων καταγγέλει την συνεχιζόμενη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων της περιοχής από τη φασιστική συμμορία της «χρυσής αυγής».Την τελευταία περίοδο επιχειρείται συστηματικά η διάχυση της δηλητηριώδους προπαγάνδας και των δολοφονικών πρακτικών τους στις γειτονίες, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας μας. Τελευταία κρούσματα αποτελούν οι απόπειρες παρουσίας των φασιστών στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής αλλά και η μοτοπορεία στις γειτονιές των νοτίων προαστίων που προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν στις 18/6.

Η «φάλαγγα θανάτου» της Χ.Α. έχοντας ακολουθήσει μία ελάχιστη διαδρομή διαλύθηκε τελικά στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιασωνίδου από ομάδα αντιφασιστών που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τη διείσδυση της φασιστικής συμμορίας στις γειτονιές μας. Για άλλη μία φορά λοιπόν πήραν την απάντηση που τους αρμόζει. Ότι είναι ανεπιθύμητοι και ότι δε θα τους επιτραπεί να πατήσουν το πόδι τους στην περιοχή!

Την αποτυχημένη απόπειρα των νεοναζί την ακολούθησε ένα όργιο κρατικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας κατά το οποίο εντελώς αναίτια προσείχθησαν από αστυνομικές δυνάμεις 7 αγωνιστές του τοπικού κινήματος, μέλη πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, εκ των οποίων και ένας μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι οποίοι, με σκοπό την τρομοκράτηση τους, μεταφέρθηκαν χωρίς κατηγορητήριο στη Γ.Α.Δ.Α. από όπου, μετά και την κινητοποίηση εκατοντάδων αγωνιστών, αφέθησαν ελεύθεροι αργά το βράδυ. Καταγγέλουμε επίσης, την επίθεση που δέχονται με κατευθυνόμενα και προβοκατόρικα δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες αγωνιστές, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες της περιοχής, με πρωτοπόρο ρόλο στην οικοδόμηση των αναγκαίων σήμερα κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων, όπως η «Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια», ο «χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ» και η «Πρωτοβουλία Αντιφασιστικής Δράσης στα νότια». Οι μεθοδεύσεις αυτές εντάσσονται εξολοκλήρου στην προσπάθεια τρομοκράτησης και περιθωριοποίησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύονται τα προφανή. Ότι την εποχή των μνημονίων, την εποχή της εξαθλίωσης, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της ανεργίας και των απολύσεων, των ατελείωτων βάρβαρων μέτρων, την εποχή που η κυβέρνηση. η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τον λαό, η επιβολή μίας πολιτικής που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση απαιτεί την καταστολή, την ποινικοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία απ' τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. Σε αυτό απαραίτητος και μόνιμος σύμμαχος είναι η ανεξέλεγκτη δράση της Χ.Α. που ως το μακρύ χέρι του συστήματος παίζει τον πιο βρώμικο ρόλο. Επιτίθεται στους αδύναμους, τους μετανάστες, την αριστερά, το συνδικαλισμό, την ίδια ώρα που κάνει την πλάτη στα αφεντικά, και προωθεί την εξαθλιωμένοι εργασία του ανασφάλιστου μεροκάματου των 10 και 15 €. Το αντισυστημικό της πρόσωπο εξαντλείται στις επιθέσεις κατά των αδυνάτων και των φτωχών, την ίδια ώρα που σκύβει το κεφάλι στους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Πρωτοστατεί στην διαίρεση των εργαζομένων και του λαού προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες στις πολιτικές των μνημονίων και των εργοδοτών.

Για αυτό και απαιτείται η αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη να δυναμώσει να μαζικοποιηθεί και να εξαπλωθεί στις γειτονιές μας αποτελώντας παράλληλα κομμάτι ενός συνολικότερου αγώνα του λαού μας για την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από Ε.Ε. – Ο.Ν.Ε. και τη διαγραφή του χρέους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, μετανάστες όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης.

Το τσάκισμα της φασιστικής απειλής και η απάντηση στην ένταση του κρατικού αυταρχισμού δε μπορεί να αφορά μόνο «φυσικές πρωτοπορίες» ή μεμονωμένες ομάδες με το λαό στη θέση του παρατηρητή. Μόνο η συντονισμένη και εξώστρεφη δράση που θα οδηγήσει στην εμπλοκή ολοένα και περισσότερου κόσμου, αποτελεί τελικά την μόνη εγγύηση για το μόνιμο πολιτικό και οργανωτικό τσάκισμα της φασιστικής απειλής. Για αυτό και σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις κατοίκων, τοπικές συλλογικότητες πρέπει τώρα να καταφέρουν δημοκρατικά και αποτελεσματικά να συντονίσουν τις δράσεις τους στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθούν και να πλαισιωθούν οι πρωτοβουλίες που ήδη έχουν παρθεί στις γειτονιές μας ώστε το αντιφασιστικό κίνημα να μαζικοποιηθεί, να πλατύνει αποτελώντας υπόθεση όλου του λαού αλλά και να συμβάλει στην νικηφόρα έκβαση της μάχης για την συνολική ρήξη και ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας που βιώνουμε.

Η φασιστική απειλή και ο κρατικός αυταρχισμός θα συντριβούν από το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό και εργατικό κίνημα και θα είναι μέρα μεσημέρι!

Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Καλούμε στην πορεία ενάντια στη φασιστική απειλή & τον κρατικό αυταρχισμό

την Παρασκευή 28/6, 7:00μ.μ., στην πλατεία Σουρμένων–Ελληνικό


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

τοπική επιτροπή νοτίων προαστίων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου