12/9/13

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΩΦΕΥΕΙ!!! ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



dspphoto.gif
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, ηΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ κατέθεσε ψήφισμα στήριξης του δήμου μας στον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Ενός αγώνα που δίνει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές, δάσκαλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, ΤΕΙ) για αξιοπρέπεια, για ένα σχολείο ανοικτό στη γνώση και την κοινωνία. Αγώνα σε συμπαράταξη με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που παλεύουν για να ορθώσουν ένα φράγμα στην εξαθλίωση, στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, στην κατεδάφισηόσων έχουν απομείνει από το κοινωνικό κράτος.
Την ίδια μέρα που άνοιξαν σε όλη τη χώρα αλλά και την πόλη μας με τεράστια προβλήματα τα σχολεία, στη Βουλή η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (οι διαχρονικά υπεύθυνοι για τη σημερινή δραματική κατάσταση της Παιδείας μας, αυτοί που μέσα από λογιστικούς λογαριασμούς κατέληξαν ότι το Δημόσιο Σχολείο περισσεύει), ψήφισαν με οριακή πλειοψηφία το νέο νόμο που δημιουργεί και παγιώνει ένα ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό Λύκειοπου στην πράξη θα οδηγήσει στην «έξωση»  χιλιάδες μαθητές. 
Όμως η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) και ο κ. Δήμαρχος κώφευσαν στο μήνυμα της κοινωνίας που αγωνίζεται και επιβεβαίωσαν και πάλι το ρόλο του πιστού τοποτηρητή και διεκπεραιωτή των μνημονιακών πολιτικών στο δήμο Γλυφάδας, και απέρριψαν το ψήφισμα που προτείναμε για τον αγώνα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Με τη απαράδεκτη στάση τους απέδειξαν περίτρανα ότι αδιαφορούν για τη μετατροπή του Λυκείου σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο για τις εισαγωγικές με τεράστια οικονομική επιβάρυνση του ολοένα και μικρότερου λαϊκού εισοδήματος. Δεν νοιάζονται για την κατάργηση ή συρρίκνωση σχολείων όπως το ΕΠΑΛ Γλυφάδας που αφήνουν στον αέρα χωρίς σχολείο αρκετούς μαθητές του και καθιστούν την επαγγελματική κατάρτιση έρμαιο των «εμπόρων».
Άβουλοι και μοιραίοι δεν διατυπώνουν ούτε την παραμικρή αντίρρηση για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται βασικές δομές του δήμου μας όπως οι παιδικοί σταθμοί που θα λειτουργούν βασικά με προσωπικόδίμηνων συμβάσεων, με ότι αυτό σημαίνει για την εύρυθμη λειτουργία και την παιδαγωγική προσέγγιση των μικρών παιδιών. Ταυτόχρονα κωφεύουν στον τορπιλισμό της λειτουργίας των ολοήμερων δημοτικών σχολείων, και την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας.
 
Εμείς θα στηρίξουμε και θα συμπαρασταθούμε στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων γιατί το κεντρικό αίτημά τους είναι η υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, της υγείας, της παιδείας, της εργασίας.
 
Επισημαίνεται ότι εκτός της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας,το κάτωθι ψήφισμα υπερψήφισαν και οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοικτοί Ορίζοντες» καθώς και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.      
    
Πρόταση ψηφίσματος Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας
για τη δημόσια δωρεάν παιδεία.
Διανύοντας το 4ο έτος μνημονιακών πολιτικών που εκθεμελιώνουν κάθε κοινωνική παροχή και φτωχοποιούν το λαό μας, η κυβέρνηση υποθηκεύει και το μέλλον με την διάλυση της ήδη υποχρηματοδοτούμενης παιδείας. 
Ο νόμος για το «νέο λύκειο», είναι η θεσμική επικύρωση των ταξικών φραγμών, της βαθμοθηρίας, της ακύρωσης κάθε δυνατότητας μορφωτικής λειτουργίας του λυκείου, είναι συνέχεια μέτρων για το σχολείο της αγοράς.
Ανακυκλώνει παλιά υλικά μετατρέποντας το λύκειο από την Α’ τάξη σε διαρκή εξεταστικό κέντρο. Αποβάλει τη γνώση από το σχολείο προτάσσοντας την στείρα αποστήθιση και ότι μπορεί να αποτυπωθεί σε δείκτες.
Σε συνδυασμό με τις καταστροφικές αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση η οποία μετατρέπεται σε κατάρτιση και παροχή φθηνού εργατικού δυναμικού στην «αγορά εργασίας» γυρίζει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.
Τα αποσπασματικά προγράμματα που διαμορφώνονται χωρίς μελέτη, η επιφανειακή κατακερματισμένη γνώση, οι καθηγητές που δεν γνωρίζουν σε ποια τάξη θα διδάξουν ή σε ποια περιοχή, η απειλή της απόλυσης τίποτα το αισιόδοξο δεν προμηνύουν για τον ευαίσθητο και ζωτικό για το μέλλον της νέας γενιάς χώρο του σχολείου.
Το δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας  εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών για:
  • ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς,
  • σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θίγονται όσο οι παροχές στην υγεία, την πρόνοια και την παιδεία υποβαθμίζονται.
Είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια ολόκληρου του λαού μας.
 
                                                      
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
δημοτικός σύμβουλος της 
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου