10/5/10

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Βιογραφικό Δημάρχου Αγίου Δημητρίου
κ. Νίκου Λαζαρόπουλου

- Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από το Λεβίδι της Αρκαδίας. Η γιαγιά του καταγόταν από το γένος Βαρούχα βυζαντινής καταγωγής. Τελείωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο δημόσιο σχολείο στο Κουκάκι.

- Το 1962 αποφοίτησε από το 6ο Γυμνάσιο Αρρένων και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1969 πήρε το πτυχίο του. Το 1969-71 υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ως Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΝΑ).

- Το 1971-74 κάνει την ειδικότητα της Παθολογίας στο Νοσοκομείο “Αγία Όλγα” υπό του Δ/ντη Παθολογικής Κλινικής κ. Ιωάννη Πριόβολου.

- Από το 1974 εργάζεται ως ιατρός στο ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου έως το 2006 όπου συνταξιοδοτείται. Το 1974 ιδρύει το δικό του ιατρείο επί της οδού Αν Ζίννη 12 στο Κουκάκι

- Από το 2002 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος και Αρχηγός παράταξης στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.

- Το 2006 εκλέχτηκε Δήμαρχος με ποσοστό 58% και θεωρήθηκε μεγάλη ανατροπή. Η αποδοχή που εισέπραξε από τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη.

- Έχει συμμετοχές σε πολλά επιστημονικά συνέδρια. Έχει ασχοληθεί ο τοπικός και διαδημοτικός τύπος-Τηλεόραση και ραδιόφωνο.

- Έχει τιμητικές διακρίσεις για την εθελοντική του εργασία στο Κοινωνικό σύνολο. Επίσης πολλά σωματεία τον τίμησαν για το φιλανθρωπικό του έργο που είναι αξιοσημείωτο. Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

- Έχει δυο παιδιά το Σπύρο και την Ελένη-Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου