10/5/10

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΤΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

      ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ




Ο Δημήτρης Κυρ. Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αργυρούπολη, όπου και διαμένει.


Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Ως ιδρυτής και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Συνεργασίας», παραμένει εκλεγμένος Δήμαρχος Αργυρούπολης για πέντε συνεχείς θητείες, από το 1975 μέχρι το 1994.Εκλέγεται Γραμματέας της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΚΔΝΑ) για την περίοδο 1978 – 1986 και, στη συνέχεια, Πρόεδρός της για την περίοδο 1990 – 1994.

Εκλέγεται Νομάρχης του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας για την περίοδο 1994 - 1998. Τοποθετείται Γενικός Γραμματέας του Υ.Δ.Τ. για την περίοδο 1999 - 2004.
Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος καθώς και της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union/Committee of the Regions).

Αποτελεί ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης των ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ, για εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών-ερευνών υποβοήθησης του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Διακρίνεται κι αναγνωρίζεται από όλους για την οραματική, πολυσχιδή, καινοτόμο και, κυρίως, αποτελεσματική διοίκηση και δράση που ανέπτυξε σε όλους τους τομείς της Τοπικής και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κλπ.

Ως Δήμαρχος Αργυρούπολης, δημιουργεί τις βάσεις και όλη την αναγκαία υποδομή (αποχέτευση, οδοποιϊα, συγκοινωνία, πλατείες, πάρκα, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά πολυκέντρα, θέατρα, ωδεία, δημοτικές επιχειρήσεις κ.α.) για την ανάπτυξη της πόλης – που αναγνωρίζεται, ως ένας από τους «Δήμους – Πρότυπο» της χώρας – ενώ, ταυτόχρονα, συνδέει το έργο του με πολλά κι επιτυχημένα προγράμματα παροχής υπηρεσιών στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και ηλικίες του πληθυσμού (π.χ. προγράμματα κατάρτισης ανέργων, βοήθειας στο σπίτι, καταπολέμησης της μάστιγας των ναρκωτικών, κοινωνικής μέριμνας, δωρεάν ιατρικών ελέγχων, προληπτικής ιατρικής στα σχολεία κλπ).

Ως Γραμματέας και Πρόεδρος της ΤΕΚΔΝΑ, αναλαμβάνει ενεργά πρωτοβουλίες και κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τις συγκοινωνίες, το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, την προστασία των βουνών, τις χρήσεις γης, την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος, την εξασφάλιση κοινοχρήστων χώρων κλπ.

Ως Νομάρχης Αθηνών, δημιουργεί και εφαρμόζει με επιτυχία ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης όλων των Υπηρεσιών της Νομαρχίας, για αποτελεσματικότερη λειτουργία τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ, παράλληλα, αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες για την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη όλων των περιοχών ευθύνης της.

Ως Γενικός Γραμματέας του Υ.Δ.Τ., εισάγει την έννοια της αυτοδιοίκησης στην Ελληνική Αστυνομία και εκσυγχρονίζει τις υποδομές των Σχολών και των Αστυνομικών Τμημάτων της, για καλύτερη υποδοχή και εξυπηρέτηση των πολιτών. Εισάγει με επιτυχία τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και δικτύων με το έργο «POLICE ON LINE», το οποίο διασυνδέει όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες, ενώ καθοριστική είναι η συμβολή του στην άρτια οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών, συστημάτων και διαδικασιών. Το 2006 επανεκλέγεται για 6η φορά Δήμαρχος Αργυρούπολης με ποσοστό 51%.

1 σχόλιο:

  1. ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΎ BLOG ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

    agonasgiatomellon@blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή