20/7/10

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Απαράδεκτο το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης – Δεν επιτρέπει τις προσλήψεις στην καθαριότητα

«Απαράδεκτη, προσβλητική και παντελώς αντιδεοντολογική» χαρακτηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα, την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για «πάγωμα» της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στην πόλη, ζητώντας να αρθεί άμεσα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και την πρόσφατη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα κ. Νίκου Χαρδαλιά, καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στην άμεσα στην άρση της αναστολής των προσλήψεων. Όπως επισημαίνουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, «οι κάτοικοι του δήμου, μέσω των ανταποδοτικών τους τελών, καταβάλλουν το απαραίτητο τίμημα για την καθαριότητα και απαιτούν την απαραίτητη ποιότητα υπηρεσιών».

Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή της πόλης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ωστόσο, «η κεντρική διοίκηση κλείνει τα αυτιά και τα μάτια της», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 247/18-6-2009 απόφασή του είχε ζητήσει την έγκριση πρόσληψης μόνιμου προσωπικούς στις παρακάτω κατηγορίες:

- 20 εργατών καθαριότητας του κλάδου ΥΕ16

- 1 ιατρού εργασίας του κλάδου ΠΕ15

- 2 οδηγών αυτοκινήτων του κλάδου ΔΕ29 (μία με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας και μία με άδεια οδήγησης Ε’ κατηγορίας)

- 1 χειριστή σαρώθρου ιπποδύναμης 17 έως 100 ίππους του κλάδου ΔΕ12

- 3 θέσεις τεχνιτών κλάδου ΔΕ30 (δύο υδραυλικών και μία σιδερά)

- 3 θέσεις καθαριστριών εσωτερικού χώρου του κλάδου ΥΕ16

Στη συνέχεια, έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και μέσα στο προηγούμενο καλοκαίρι η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού εστάλη στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Στις 3/11/2009, υπήρξε ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής με σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΣ, που έκανε λόγο για προσωρινή αναστολή προκηρύξεων και αφορούσε στο σύνολο των υπηρεσιών.


Από τότε δεν υπήρξε καμία περαιτέρω ενημέρωση στα αιτήματα του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό.

Το Σωματείο, μάλιστα, των Εργαζομένων, κάνει σε σχετική ανακοίνωσή του λόγο για πραγματικό αποδεκατισμό της υπηρεσίας καθαριότητας και δραματική αύξηση του ελλείμματος σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το Δ.Σ. τονίζει ότι «το μόνο που καταφέρνει η Πολιτεία με την τακτική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, είναι να κρύβει για μικρό χρονικό διάστημα το πρόβλημα και να μην το αντιμετωπίζει αποτελεσματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου