28/7/10

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ

Χαλαρά αντανακλαστικά φαίνεται ότι έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι αλλοδαποί προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίδεται να εκφραστούν δια της ψήφους τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον έχουν συμπληρώσει μια πενταετία νόμιμης διαμονής στη χώρα μας.
Από την πρώτη ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών που ήταν η 1η Ιουνίου μέχρι σήμερα δεν έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους αρκετά μεγάλο ποσοστό των αλλοδαπών στα Δημοτολόγια των δήμων. Ωστόσο εικάζεται ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους είναι μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Δημοτολογίου, η όλη διαδικασία που απαιτείται από κάποιον αλλοδαπό, προκειμένου να κατοχυρώσει τη δυνατότητα που ο νόμος του δίνει για να συμμετέχει στις εκλογές είναι απλή, και ολοκληρώνεται γρήγορα χωρίς πολλές διατυπώσεις. Για την ακρίβεια το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι να καταθέσουν την άδεια παραμονής τους, που δείχνει το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στη χώρα μας, και μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους.
Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο οι μεταδημοτεύσεις να αυξηθούν προς το τέλος της προθεσμίας κατάθεσης τους που είναι η 31η Αυγούστου, καθώς είναι γνωστή η νοοτροπία του Έλληνα που τρέχει την τελευταία στιγμή να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου