10/8/10

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Β. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


Ομιλία του Κώστα Νίκα μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας στη Συνδιάσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου

Φίλες και Φίλοι

Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ τον σύντροφο Βασίλη Βαλασόπουλο και να του ευχηθώ καλή δύναμη για την δύσκολη μάχη που έχει μπροστά του.

Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει εδώ και χρόνια στην καρδιά της πολιτικής του ατζέντας, την αλλαγή στην οργάνωση του κράτους, με βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αλλαγής την τοπική αυτοδιοίκηση. Μια αλλαγή οργανωτική, ιδεολογική και πολιτική.

Με σημαντικές πρωτοβουλίες ως αντιπολίτευση και με την συγκρότηση και θέσπιση του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ως κυβέρνηση, έχει δείξει τα βασικά σημεία αυτής της αλλαγής αλλά και του σημαντικού ρόλου που θα παίξει η αυτοδιοίκηση στην νέα αυτή πορεία.

Ως επαλήθευση των παραπάνω, στις αρχές Ιουνίου, ξεκίνησε μια ανοιχτή στην κοινωνία, διαδικασία επιλογής των προσωπικοτήτων, που με την στήριξη του κινήματος θα ηγηθούν των συνδυασμών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και θα γίνουν εκφραστές των στόχων και των αξιών του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.

Η διαδικασία αυτή, ακολουθώντας τις αρχές και βασιζόμενη στο καταστατικό του κινήματος, έδωσε την δυνατότητα σε όλους του πολίτες να θέσουν εαυτό στην διάθεση του κινήματος και της κοινωνίας και να αναλάβουν αυτήν την τεράστια ευθύνη, δεσμευόμενοι τόσο απέναντι στα όργανα του ΠΑΣΟΚ όσο και στους πολίτες του κάθε δήμου.

Μετά την λήξη της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων ακολούθησε μια ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα του κόμματος και της κοινωνίας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε διαβούλευση στα πλαίσια της Δημοτικής Οργάνωσης, με κάλεσμα προς όλους τους υποψηφίους για συμμετοχή σε αυτή τη διαβούλευση.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαβούλευση και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ της Νότιας Αθήνας, στην Περιφερειακή Επιτροπή και τέλος στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του κινήματος, με την συμμετοχή ανώτατων στελεχών του κόμματος.

Όλοι οι υποψήφιοι για την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές στον δήμο μας, είναι άνθρωποι με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και πολύχρονη και ουσιαστική παρουσία στα κοινά της πόλης.

Όμως σε όλα τα στάδια της διαβούλευσης προέκυψε μία ομόφωνη επιλογή, στο πρόσωπο του συντρόφου Βασίλη Βαλασόπουλου από όλα τα όργανα του κινήματος. Ομοφωνία η οποία ήταν κάτι σπάνιο για την διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, τόσο στην νομαρχιακή μας αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Μετά από περίπου 2 μήνες ανοιχτών διαδικασιών, η επιλογή αυτή οριστικοποιήθηκε προχθές, με την επίσημη ανακοίνωση, από το ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής στήριξης στο σ. Βασίλη Βαλασόπουλο για τις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη στο δήμο Ηλιούπολης, μέσα στα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν άμεσα από το κίνημα.


Η ομοφωνία που προέκυψε σε όλα τα επίπεδα της διαβούλευσης δεν είναι τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα των χαρακτηριστικών που αναζητά το ΠΑΣΟΚ και η κοινωνία σε αυτούς που θα ηγηθούν της νέας μεγάλης αυτοδιοικητικής προσπάθειας. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι:

Εμπειρία στην αυτοδιοίκηση.

Όρεξη για δουλειά και απόλυτη προσήλωση στο δύσκολο αυτό έργο.

Νέες ιδέες και πρωτοποριακή αντιμετώπιση των ζητημάτων της αυτοδιοίκησης.

Κοινωνική καταξίωση.

Προσωπική και πολιτική ακεραιότητα.

Αλλά κυρίως

Η προσωπική και πολιτική ηθική σε μια περίοδο που η πολιτική πλήττεται καθημερινά και αμφισβητείται, στο σύνολό της, από την κοινωνία.

Χαρακτηριστικά τα οποία επαληθεύονται στο σύνολό τους στο πρόσωπο του σ.Βασίλη Βαλασόπουλου.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και ο αγώνας που θα δοθεί με επικεφαλής τον σ.Βαλασόπουλο δεν είναι απλά ένας εκλογικός αγώνας συσχετισμών ή οργανωτικής ικανότητας. Είναι ένας αγώνας με πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά και διακυβεύματα.

Είναι μια μάχη στην οποία θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες της Ηλιούπολης, με χαρακτηριστικά την ενότητα και τη δημιουργικότητα.

Η μεγαλύτερη όμως μάχη δεν είναι του Νοέμβρη, η οποία θα είναι και νικηφόρα για εμάς. Η μεγάλη μάχη είναι η μάχη της επόμενης ημέρας, στην οποία η νέα αυτοδιοίκηση θα πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες, με κοινωνικό πρόσωπο. Να αντιμετωπίσει πολλές και δύσκολες προκλήσεις, κυρίως όμως, να διαμορφώσει μια νέα εικόνα στην αυτοδιοίκηση και στην συμμετοχή του πολίτη ενεργά και καθημερινά σε αυτή.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον σύντροφο Βασίλη Βαλασόπουλο και σε αυτόν αλλά και σε όλους όσοι είστε σήμερα εδώ καλή δύναμη για τον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου