8/12/10

ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ …ΑΞΙΖΑΝ;;; ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ …ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!!!.


Αφιερωμένο ειδικά σε αυτούς τους ψηφοφόρους, που πήραν λόγω «υποχρέωσης»… το «τρις» σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που τους έφερε κλεισμένο καλά μέσα στο φάκελο ο …δικός τους άνθρωπος και χωρίς καν να το ανοίξουν έσπευσαν να το ρίξουν στην κάλπη ευγνώμονες ! 

Δεν είχε σημασία για τους περισσότερους από αυτούς το ότι δεν γνώριζαν όχι το όνομα , αλλά ούτε την όψη των υπολοίπων δύο που ψήφισαν…για να τους εκπροσωπήσουν στον Δήμο τους! Αν είχε άλλωστε δεν θα ήμασταν τώρα ως χώρα, όπως είμαστε…

Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε σε σας τους «υπεύθυνους» και «ώριμους» ψηφοφόρους, για να σας συστήσουμε κατόπιν εορτής , κάποιους από αυτούς (είναι ένα μικρό μόνο δείγμα , υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι…), που κατά την γνώμη μας, θα άξιζε να είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και που ίσως να ήταν, αν δεν είχατε απεμπολήσει τόσο αβασάνιστα το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και αν δεν το είχατε παραχωρήσει σε άλλους , για να αποφασίσουν πριν από σας, για σας !!!

Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας ….

Αυτό όμως σημαίνει ότι μάλλον αυτοί υποψήφιοι δεν σας άξιζαν και άρα καλώς δεν βρίσκονται εκεί , για να σας υπηρετήσουν!!!

Βλέπετε οι συγκεκριμένοι δεν ζήτησαν την ψήφο σας , καταθέτοντας απλά τα βιογραφικά τους σαν να επρόκειτο για την πρόσληψη στελέχους σε πολυεθνική εταιρεία , την ζήτησαν καταθέτοντας τις γνώσεις και τα προσόντα τους αλλά κυρίως καταθέτοντας τις εμπειρίες ψυχής , τις εθελοντικές δράσεις και την κοινωνική προσφορά ετών που έχουν ήδη καταθέσει εδώ και χρόνια στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, κατά την διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής τους στον Άλιμο. Κατέθεσαν δηλαδή τα εχέγγυα μιας ακόμη ανιδιοτελούς προσφοράς στο Δήμο τους, από μια θεσμική πλέον θέση.

Δεν σας λέμε πολλά γι αυτούς , ούτε σας βάζουμε την φωτογραφία τους , γιατί σκοπός μας δεν είναι να τους διαφημίσουμε . Αν σας ενδιαφέρουν πραγματικά μετά από όσα θα διαβάσετε , ανακαλύψτε τους μόνοι σας, τους το οφείλετε… Βέβαια τώρα έχετε χάσει την ευκαιρία να επωφεληθείτε των γνώσεων και των πολύτιμων εμπειριών από την πολύχρονη δραστηριοποίησή τους με τα κοινά αλλά και μέσα από την εργασία τους.

Προς το παρόν θα αρκεστείτε για άλλη μια σχεδόν τετραετία, με τα άτομα που αποφάσισαν να ψηφίσετε …οι δικοί σας άνθρωποι. Μόνο σας παρακαλούμε πριν αρχίσετε πάλι να παραπονιέστε για τα κακώς κείμενα του δήμου και της γειτονιάς σας ... , ρωτήστε τους τουλάχιστον να σας πουν αν η απραξία και η αλαλία τους επί τέσσερα χρόνια στα Δημοτικά Συμβούλια, οφείλεται σε παθολογικό ή σε ψυχολογικό σύνδρομο …Έτσι για να μας λυθεί και μας η απορία…

Όσο για τους …Μέντορές τους , καλό θα ήταν να γνωρίζουν ότι όποιος θέλει να πετάει ψηλά σαν αητός , θα πρέπει να αποφεύγει να τρέχει τριγύρω με γαλοπούλες…

Έχουν ήδη χρεωθεί τις επιλογές τους…και «ο καιρός γαρ εγγύς»!!

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ….ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΑΝ!!! 


1. ΝΙΚΟΣ ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ

Είναι κάτοικος Αλίμου από το 1970. Αποφοίτησε από το Θουκυδίδειο Λύκειο Αλίμου.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Management και απέκτησε Πτυχίο ΜΒΑ (Master of Business Administration) από το Πανεπιστήμιο Central England στο Μπέρμινχαμ.

Ειδικεύτηκε στην Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Επιχειρηματική Φιλοσοφία, στην Παγκόσμια Αγορά, στην Απελευθέρωση της Ευρωπαϊκής Αγοράς και στις Διεθνείς Επενδυτικές Μελέτες.

Έχει συμμετάσχει και συντονίσει δράσεις παροχής ανθρωπιστικής & αναπτυξιακής βοήθειας σε χώρες της Αφρικής τα τελευταία έξη χρόνια.

Απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα Διοικητικής ευθύνης και Διοίκησης Προξενικών υποθέσεων έχοντας διατελέσει Γενικός Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.
Ειδικεύτηκε σε Προχωρημένες Διαπραγματεύσεις για συμφέρουσες συμφωνίες.


Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Action Now International,
Μη Κυβερνητικής Μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με σκοπό τον συντονισμό παροχής ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας σε αναπτυσσόμενες χώρες.

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΝΣΟΣ

Η οικογένειά του έκτισε το σπίτι της στο λόφο Κυθηρίων το 1970, όπου και μένει,
έχει σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις και Μάρκετινγκ . Εργάζεται στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Νοσοκομείου ΚΑΤ, το οποίο δημιούργησε το 1997 .
• Σχεδιάζει και υλοποιεί ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα
για το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό
όλων των δημοσίων Νοσοκομείων της χώρας. Το ΚΕΚ του ΚΑΤ
θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χώρας και μέχρι σήμερα
έχει απορροφήσει πάνω από 1,3 δις δρχ.

Είναι διεθνώς πιστοποιημένος ως διοικητικός συντονιστής A.T.L.S. (Advanced Trauma Life Support) από το Αμερικάνικο Κολλέγιο των Χειρουργών
Το 1981 μαζί με άλλους νέους του Αλίμου και με τη βοήθεια της τότε δημοτικής αρχής υλοποίησε ένα όνειρό του, δημιούργησαν το «Στέκι Νεολαίας Αλίμου» με πάρα πολλές δράσεις και δραστηριότητες, το οποίο μετεξελίχτηκε στον σημερινό «Θουκυδίδειο Πολιτιστικό Οργανισμό» του δήμου μας. Κι από τότε μέχρι σήμερα, με διάφορους τρόπους συμμετέχει ως ενεργός πολίτης, με άποψη, στη ζωή του Δήμου μας.

3. ΝΤΕΠΗ ΣΤΕΝΟΥ- ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ντέπη Στενού- Θεοδωρακοπούλου είναι γέννημα θρέμμα του Αλίμου. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Αγ. Παντελεήμονα και από 20 χρονών ασχολήθηκε

με τη Δημοσιογραφία, σαν συντάκτης και τακτικός συνεργάτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ παράλληλα ανέπτυξε μεγάλη κοινωνική και εθελοντική δράση.
• Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια και Προγράμματα Σπουδών για την Στρατηγική Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Διαχείριση Ομάδων και Έργου, Ηγεσία και Οργανωτική συμπεριφορά, Ψυχολογίας της μάζας και συνέδρια μεταξύ των οποίων και το «12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ Βαθμού» με θέμα :« Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αλλάζουν την Ελλάδα με την δράση τους» .

Τον Απρίλιο του 2010 Διοργάνωσε ως Γενική Συντονίστρια, το Δ΄ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη του Δήμου Αλίμου, με την συμμετοχή 30 καθηγητών από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου, που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στην Π. Βουλή, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης και το Ζάππειο Μέγαρο.

-Επί 11 χρόνια , ( 1998 έως το 2009) εκλέγεται ανελλιπώς ως πρόεδρος στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολεία του Δήμου.
-Συμμετέχει επίσης ως μέλος αλλά και στα Δ.Σ. πέντε Κοινωνικών –Πολιτιστικών Συλλόγων και Οργανώσεων , Ενώ από το 2003 ως εκλεγμένο Μέλος του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου « Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ», συντρέχει το σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Συλλόγου.

4. ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που εγκαταστάθηκε στον Άλιμο το 1960 . Ζει στην πόλη μας από 6 ετών και κάθε μεγάλος σταθμός της ζωής του είναι άρρηκτα δεμένος με τον τόπο μας.
Τελειώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε σε κτηματομεσιτικό γραφείο και ασχολήθηκε στον ίδιο χώρο επιχειρηματικά. Μέσα από αυτή του την δραστηριότητα, του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει κάθε σπιθαμή αυτής της πόλης , τις ανάγκες και τα προβλήματά της , τα οποία συζητούσε ανελλιπώς στις συναντήσεις του με τους καθ ύλη αρμόδιους, κάνοντάς τους συγκεκριμένες προτάσεις και συμβάλλοντας στην λύση τους ή στην βελτίωση των λιγότερο αναβαθμισμένων περιοχών του δήμου.

Το ειλικρινές ενδιαφέρον του για την πόλη και τους δημότες , η επιμονή , το πείσμα και ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τα θέματα , οδήγησε πολλούς υποψήφιους Δημάρχους με διαφορετική ιδεολογική απόχρωση , να του προτείνουν την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών τους, με μόνο στόχο να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης και βελτίωσης των υποδομών και της εικόνας του Δήμου , μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης . Αποδέχθηκε την πρόταση για πρώτη φορά το 2006 και το επαναλαμβάνει , κάθε φορά που πείθεται πραγματικά για τις προθέσεις και την ικανότητα του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχει , όπως στις πρόσφατες εκλογές .

Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να αγωνίζεται, σταθερός στις αρχές του και τα πιστεύω του, όπως ότι : «τα άτομα πρέπει να λειτουργούν ανεξαρτήτως ιδεολογίας και ότι αυτό που προέχει πάντα είναι το συμφέρον της πόλης και όχι των κομμάτων ή των προσώπων», κάτι που δεν έπαψε να υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα.

Επίσης δεν έπαψε στιγμή να παλεύει για αυτά που πιστεύει και πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια, πείσμα και επιμονή.

5. ΣΑΚΗΣ ΚΟΚΚΙΑΣ

Ζει στον Άλιμο από το 1987
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υπηρέτησε για πολλά χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είχε οργανική θέση στο 2ο Δημ. Σχ. Αλίμου, ενώ δίδαξε στο 4ο Δημ. Σχ. Αλίμου.
Σήμερα είναι συνεργάτης στο Γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.
Ως φοιτητής, υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης.
Ως εκπαιδευτικός, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δ.Ν. Βύρωνα.
Είναι, επίσης, μέλος του Συλλόγου Κρητών Αλίμου και της Παγκρητίου Ενώσεως.

6. ΝΙΚΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΗΣ

- Σπούδασε Aρχιτεκτονική στην Αγγλία και Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Maryland, Η.Π.Α.

- Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου και κάτοχος αντίστοιχων Πανελληνίων ρεκόρ εφήβων.

- Έχει συνεργαστεί επιτυχώς για την τουριστική ανάπτυξη με διάφορους Δήμους όπως της Κω, που κατέστη Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συνεδριουπόλεων και του Μαραθώνα όπου μεταξύ άλλων ανεδείχθη ο Δήμος σε ιστορικό μνημείο της Ευρώπης

- Σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης δημιούργησε το Γραφείο Επισκεπτών και Συνεδρίων Θεσσαλονίκης.

- Βρίσκεται στον Άλιμο από το 1978 όταν δημιούργησε μαζί με τον Γρηγόρη Λαμπράκη την ομάδα μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμακίου
Κάντε μας την χάρη και αναζητείστε τώρα και τα βιογραφικά αυτών που ψηφίσατε με «κλειστά μάτια» σε «κλειστούς φακέλους» , αν τους θυμάστε …και κάνετε τις συγκρίσεις σας… 
Δυστυχώς αγαπητοί συνδημότες και ιδιαίτερα εσείς που τιμήσατε με την ψήφο σας την πλειοψηφούσα παράταξη…όλοι οι παραπάνω υποψήφιοι που γεννήθηκαν, ζουν ή δραστηριοποιούνται δεκαετίες στον Δήμο μας και που οι περισσότεροι από εσάς τους γνωρίζετε χρόνια, αλλά και αρκετοί ακόμη καταξιωμένοι συμπολίτες μας που δεν έχουμε δυστυχώς τον χώρο να αναφέρουμε , παρόλο που πολύ θα το επιθυμούσαν , δεν θα μπορέσουν να σας προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, γιατί εσείς λειτουργώντας σαν άβουλα όντα , δεν τους το επιτρέψατε…

Α! και κάτι ακόμα εξ ίσου σημαντικό . Κάποιες «κεφαλές» από την Δημοτική Αρχή , καλό θα ήταν να βγάλουν κάποια στιγμή τα χρωματιστά γυαλιά τους…Εκτός του ότι τους χαλάνε την «εικόνα» που θέλουν να παρουσιάζουν , βλάπτουν σε βαθμό εξαθλίωσης, την ήδη ρημαγμένη από τις στενές κομματικές επιλογές , Τοπική και Ελληνική κοινωνία!!!

Καλά είναι τα μεγάλα και ωραία λόγια , για υπερκομματικά ψηφοδέλτια , αλλά πρέπει να εξηγήσετε στους ταλαιπωρημένους και απογοητευμένους από την οικονομική και κομματική κατάντια δημότες , που σας πίστεψαν και σας ψήφισαν ως υπερκομματικούς, πως γίνεται η αγάπη των δημοτών για ένα Δήμο, που εκφράστηκε μέσα από ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο που συγκέντρωσε το 61% των ψήφων , να είναι τόσο …μονόχρωμη !!! Ειδικά όταν σε αυτό το ψηφοδέλτιο το ποσοστό της υπερκομματικής ψήφου ανήλθε στο 15% !!!

Την επόμενη φορά είναι σίγουρο, πως θα δυσκολευτείτε «κομματάκι» να πείσετε ξανά το εκλογικό σώμα για την …αγαθότητα των «ανεξάρτητων» , «υπερκομματικών» προθέσεών σας , όπως και για να βρείτε τόσο πρόθυμους, άξιους και ανιδιοτελείς υπερκομματικούς υποστηρικτές που θα συγκεντρώσουν και πάλι για σας , αυτό το 15% του εκλογικού σώματος , το οποίο θα σκεφτόταν πολύ να σας ψηφίσει υπό άλλες συνθήκες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου