17/3/11

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ [ΔΙΑΥΓΕΙΑ] ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ -ΕΝΤΟΣ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΙΜΟΣ


Μείζον θέμα δημιουργείται όπως διαπιστώνουμε με το πρόγραμμα διαύγεια αφού λίγοι δήμοι τελικά συμμετέχουν από την εναρκτήρια ημερομηνία της 15ης Μαρτίου. Δύο ημέρες μετά και πολλές από τις αποφάσεις σύμφωνα με το νόμο 3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α’/13.07.2010) είναι προφανώς άκυρες.

Με τον παραπάνω νόμο, εισάγεται η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.
Η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων και των αποφάσεων στο Διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Υ.Κ. και του Κ.Κ.Δ.Κ.Υ.
(άρθρο 107, περ. ε΄ και στ΄ του Ν. 3528/2007 και άρθρο 111, περ. ε΄ και στ΄ του Ν. 3584/2007 αντίστοιχα).
Ομως με ένα μικρό σερφάρισμα στο διαδίκτυο διαπιστώνει κανείς ότι λίγοι δήμοι όπως Αθηναίων, Αλίμου,Χαιδάρίου, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Αγία Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Αμαρουσίου, Νέας Σμύρνης κλπ έχουν αναρτήσει το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις ιστοσελίδες τους. Να θυμίσουμε ότι οι υπόχρεοι φορείς δεν χρειαζότανε να προβούν σε καμιά αγορά εξοπλισμού ή λογισμικού καθώς η υπηρεσία υλοποίησης του Προγράμματος Δι@ύγεια παρέχεται κεντρικά. Οι αποφάσεις αναρτώνται στους κατά περίπτωση δικτυακούς τόπους ειδικού σκοπού που παρέχονται επίσης κεντρικά από το Πρόγραμμα Δι@ύγεια. Πάντως οι χειριστές των προγραμμάτων ανάρτησης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ υποστηρίζουν ότι η διαδικασία είναι πολύπλοκη και ιδιαιτέρως χρονοβόρα.
my-town.gr/myota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου