4/3/11

ΚΩΜΩΔΙΑ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ


Μπροστά σε άδεια έδρανα διάβαζε ο γραμματέας του ΔΣ τα βιογραφικά των υποψηφίων Γιάννης Καλογεράς - Κονταρίνης

Όπως ήταν αναμενόμενο ούτε στο Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη. Η διαδικασία όπως ορίζει ο Νόμος ξεκίνησε με την ανάγνωση των βιογραφικών των υποψηφίων από το προεδρείο ώστε το σώμα να ενημερωθεί για τις υποψηφιότητες.
Κάπου στο πέμπτο βιογραφικό όμως, οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να αποχωρούν από τα έδρανα και να πηγαίνουν στο διάδρομο για τσιγάρο και κουτσομπολιό.

Την άσχημη εικόνα των άδειων εδράνων κατά την ανάγνωση των βιογραφικών των υποψηφίων συμπλήρωνε και η οχλαγωγία, που ήταν τόσο δυνατή ώστε ανάγκασε τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γεωργουλόπουλο να παρέμβει μιας και ο πρόεδρος κ. Αναστασίου είχε αποχωρήσει κι αυτός, και να ζητήσει να επανέλθουν στις θέσεις τους οι δ.σ., γιατί διαφορετικά θα διέκοπτε τη διαδικασία.

Ο νομοθέτης ορίζοντας τα 2/3 των δημοτικών συμβούλων ως τον απαιτούμενο αριθμό του Συμπαραστάτη του Δημότη, προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες ευρύτερης συναίνεσης στην εκλογή του συγκεκριμένου προσώπου.

Μάταια όμως. Νοοτροπίες και συμπεριφορές ετών είναι πολύ δύσκολο ν' αλλάξουν μέσα σε μια μέρα, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι αποδείχθηκε ότι δεν ψηφίζουν με αξιοκρατικά κριτήρια αλλά με καθαρά προσωπικά.

Έτσι, είχαμε άλλη μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου που μετά από δύο ψηφοφορίες δεν κατέληξε πουθενά, αφού στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Γκογκοζώτος Γιάννης συγκέντρωσε 15 ψήφους, ο κ. Βενετσάνος 5, η κυρία Καρρά Ειρήνη 1, ο κ. Λεμονάκης Δημήτριος 1, η κυρία Μουγιάκου 1, η κυρία Γερακιού Τζούλια 1, και ο κ. Ψιλογιάννης 1.

Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Γκογκοζώτος έλαβε 15 ψήφους, ο κ. Βενετσάνος 7, η κ. Καρρά 2 και ο Λεμονάκης Δημήτριος 1.
Από την ψηφοφορία απουσίαζε για προσωπικούς λόγους η κ. Καμμένου, ενώ υπήρξαν και τέσσερα λευκά.
Για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι οι υποψηφιότητες άγγιξαν τον αριθμό 21!

Μετά από τις άκαρπες αυτές διαδικασίες στους περισσότερους δήμους το ΥΠΕΣ πρέπει με ρυθμιστική εγκύκλιο να διορθώσει το υπάρχον καθεστώς εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη διότι αν περιμένει να πρυτανεύσει η λογική "για το καλό της πόλης", ζήσε Μάη μου...
vimaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου