21/2/13

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με εκπροσώπους Συντονιστικών Επιτροπών αγροτών από όλη την Ελλάδα.


Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση υπάλληλος της τρόικας, αρνείται να συναντήσει τους αγρότες. Μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή των Ελλήνων, μετά την κατάργηση του νομοθετικού έργου και την υποκατάσταση από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα σταματά και τον διάλογο με τους αγρότες.

Εκτελούν τις εντολές της τρόικας και των δανειστών, προκειμένου να σταματήσει στην πατρίδα μας η πρωτογενής παραγωγή. Είναι απλό για την κυβέρνηση να ικανοποιήσει έστω, ένα πρώτο αίτημα των αγροτών, να δώσει τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η παραγωγή.

Αντ’ αυτού, αρνείται το διάλογο, σταματά κάθε συζήτηση για τα δικαιώματα που έχουν οι αγρότες και τη δυνατότητα να ξεκινήσει να παράγει η γη μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και τη διατροφική κρίση που θα αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός.

Θα είμαστε δίπλα στους αγρότες και στις 20 του μηνός και ζητάμε από όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, την ελληνική κοινωνία, να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο, να μην υποκύψουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τη μία ομάδα εναντίον της άλλης, oι αγρότες στα λιμάνια, οι ναυτικοί στα μπλόκα των αγροτών και όλος ο ελληνικός λαός μαζί.

 Μαζί και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Θα ζητήσω από την κ. Παπαρήγα και από τον κ. Τσίπρα, όπως συναντιέται η τρόικα της κυβέρνησης, να συναντηθούμε ως κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να συνενώσουμε τον ελληνικό λαό και να μην φέρουμε το διχασμό.

Να ξεκινήσει να δουλεύει πάλι η πρωτογενής παραγωγή και ο Έλληνας αγρότης να έχει δικαίωμα να σπείρει, να θερίσει και να θρέψει τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστούμε τον κ. Καμμένο που επισκέφθηκε τα μπλόκα και στηρίζει τον αγώνα μας

Η έλευσή μας στη Βουλή και η συνάντηση που ζητήσαμε με τα κόμματα, έχουν τον χαρακτήρα να πιεστεί η κυβέρνηση, να μας δεχθεί να συζητήσουμε και ας μας απορρίψει τα αιτήματα, εδώ δέχεται τον τελευταίο πολιτιστικό σύλλογο και δεν δέχεται τους αγρότες, που είναι από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα στο δρόμο.

Εμείς θα συνεχίσουμε, μαζί με τους εργάτες, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες και στις 20 του μήνα θα δώσουμε κοινό αγώνα. Από εκεί και πέρα, με λαϊκές συνελεύσεις θα καθορίσουμε την πορεία του αγώνα. Είναι ώριμο το αγροτικό κίνημα σήμερα, να δώσει αυτή τη μάχη και να ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτης Μελάς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νότης Μαριάς και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, Γιάννης Γιαννέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου