15/3/13

ΤΟ 1ο ΕΠΑ.Λ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ λειτουργεί από το 1978.
Απευθύνεται σε απόφοιτους Γυμνασίων και Α΄ τάξης Γενικών Λυκείων.
Οι απόφοιτοί του παίρνουν απολυτήριο και πτυχίο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, μπορούν να εργαστούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ι.Ε.Κ. ή να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.

 Διαθέτει ηλεκτρονική σελίδα με πλούσια ενημέρωση για μαθητές, γονείς και εκπ/κους.
Σήμερα στο κτίριο που στεγάζεται εκτός από τους χώρους διοίκησης και τις αίθουσες διδασκαλίας υπάρχει βιβλιοθήκη (συμβατική και ηλεκτρονική), αίθουσα προβολών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια H/Y, γραφικών τεχνών και δομικών έργων, κυλικείο, αίθουσα ping-pong και γήπεδο basket-ποδοσφαίρου για την άθληση των μαθητών. Τα υπόλοιπα εργαστηριακά  μαθήματα γίνονται στο Σ.Ε.Κ. της Αργυρούπολης. Για τη διδασκαλία υπάρχουν σύγχρονα εποπτικά μέσα ενώ ικανοποιητικό ποσοστό πρασίνου στον αύλειο χώρο συμβάλει στην καλύτερη ψυχική ισορροπία των παιδιών.
Έχει οργανώσει ομάδες μαθητών που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος και κάθε χρόνο γίνεται εθελοντική αιμοδοσία από όσους το επιθυμούν.
Οργανώνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις με τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον ώστε να μπορούν οι μαθητές να εμπεδώσουν όσα θεωρητικά διδάσκονται και να καλλιεργήσουν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους.
Παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς με διάφορα θέματα στα πλαίσια της διεύθυνσης της Δ΄ Αθήνας και εκτός αυτής.
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είναι δραστήριος και στο παρελθόν πολλές φορές στήριξε με αποτελεσματικότητα τις προσπάθειες των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους.
Το σχολείο έχει άμεση συνεργασία με το αρμόδιο ΚΕ.ΣΥ.Π για την πληροφόρηση των μαθητών για θέματα σπουδών, επαγγελμάτων, αγοράς εργασίας, προγραμμάτων κλπ.

 Οι τομείς με τις ειδικότητες που λειτουργούν είναι:


-         Πληροφορικής                            -     Εφαρμοσμένων Τεχνών
-         Οικονομίας και Διοίκησης           -     Ηλεκτρονικών
-         Οχημάτων                                    -     Δομικών Έργων
-         Ηλεκτρολόγων

Φιλοσοφία του είναι να ισορροπήσει την ανάπτυξη του ΄΄νοείν και του ποιείν΄΄ των αρχαίων, δηλαδή προσπαθεί να συνενώσει την νοητική και την εμπειρική διάσταση του βίου μας.
Οι εγγραφές γίνονται πάντα μετά τη λήξη της κάθε σχολικής χρονιάς και περιμένει και φέτος όσους μαθητές ενδιαφέρονται για τους τομείς και τις ειδικότητές του να βρεθούν κοντά του.

Περισσότερες πληροφορίες:
Αναστάσεως 19, Αργυρούπολη 16452, Τηλ.:  210-9635236, 210-9635959

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου