22/4/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου επικαλούμενη οικονομικούς λόγους πέρασε θέμα που αφορούσε την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.Συγκεκριμένα πρόκειται για την εκμίσθωση του οικοπέδου ιδιοκτησίας του δήμου Ελληνικού -Αργυρούπολης, στο Ο.Τ. 65 στη θέση Σούρμενα της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού με στοιχεία Γούναρη 38 - πλατεία Γούναρη & Ιασωνίδου - Πλάτωνος (τρεις προσόψεις), και εμβαδόν 1.458,61 τ.μ. Η πράξη αυτή θα γίνει με τις ευλογίες της νέας πια παράταξης «Ελληνικο – Αργυρούπολη Ενωμένη Πόλη» που διαφώνησε μόνο με την διαδικασία της εκμίσθωσης. Η σκέψη είναι να παραδοθεί σε ιδιώτη όπου θα το μετατρέψει σε χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ).
Η διοίκηση υλοποιεί πλήρως την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης και του «Καλλικράτη» που ενώ απ την μια πετσοκόβει τους πόρους προς τους δήμους φορτώνοντας με νέα βάρη (χαράτσια , τέλη) τον λαό, απ την άλλη τους καλεί να αξιοποιήσουν λαική περιουσία παραδίδοντας φιλέτα γης σε ιδιώτες προκειμένου να έχουν όφελος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν για εμάς είναι τα εξής:
• Πόσο συμβαδίζει αυτή η ενέργεια με τα σύνθηματα ''όχι στο ξεπούλημα του Ελληνικού '', καμια παραχώρηση στους ιδιώτες η γη ανήκει στο λαό΄ που έχει υιοθετήσει ο δήμος για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού;
• Τι θα κάνει η διοίκηση όταν η κρατική χρηματοδότηση στερέψει κι άλλο; Θα αρχίσει το ξεπούλημα;
Ο χώρος αυτός όπως και πιθανόν άλλοι πρέπει να αξιοποιηθούν για να στηρίξουν λαϊκές ανάγκες όπως η δημιουργία παιδικών σταθμών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων άλλων υποδομών κοινωνικής μέριμνας. Γι' αυτό χρειάζεται αγώνας και διεκδίκηση κόντρα στις κατευθύνσεις και τις περικοπές της ΕΕ, της τρόικας της κυβέρνησης. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να δεχτούν οι εργαζόμενοι ότι έργα για υποδομές που ικανοποιούν τις ανάγκες τους αποτελούν πολυτέλεια σήμερα. Δεν μπορούν να δεχτούν ως φυσιολογική εξέλιξη το χαράτσωμα και το ξεπούλημα για να έχει έσοδα ο δήμος.
Η διοίκηση δεν μπορεί να πατάει σε 2 βάρκες. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου