25/4/13

ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ...ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ

Με μια τουλάχιστον άκαιρη και ανάλγητη απόφαση, ο κος Ξύδης ανακοίνωσε στους επαγγελματίες της πόλης μας ότι θα αφαιρέσει όλες τις εμπορικές επιγραφές που προεξέχουν πέραν των 0,2 μέτρων από τις προσόψεις των κτιρίων. Επιπλέον, οι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν τα έξοδα για την αφαίρεση και τη μετακίνηση της περιουσίας τους, ενώ ετοιμάζεται και επί πλέον πρόστιμο για τη μέχρι τώρα ύπαρξη των πινακίδων.

Πρόκειται για μια αυθαίρετη και διασταλτική ερμηνεία του Ν.2946/2001, ο οποίος προβλέπει την αφαίρεση των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την προσοχή των οδηγών σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Παράλληλα, ο ίδιος Νόμος προβλέπει την αφαίρεση όλων των σταθερών επιγραφών που μπορούν, λόγω θέσης ή κακής κατασκευής, να αποβούν επικίνδυνες.

Ο κος Ξύδης δεν ασχολήθηκε με το πνεύμα του Νόμου, αλλά καταδίκασε αυτομάτως όλους τους επαγγελματίες κυρίως του Χολαργού, καθώς ο Παπάγος εμφανίζει ελάχιστη εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα. Δεν είχε δε καν το σθένος να υπογράψει το σχετικό κείμενο που μοιράστηκε σε παντού, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχει γνώση του τεράστιου λάθους του. Αντίθετα, προτίμησε να βγάλει αυτήν την απόφαση-βόμβα αμέσως μόλις βρέθηκε σε άδεια για λόγους υγείας και φόρτωσε το βάρος μιας τόσο μεγάλης ευθύνης στην Αναπληρώτριά του, κα Φασούλη.

Οι Ενεργοί Δημότες, όσο βρίσκονταν στη Διοίκηση του τ. Δήμου Χολαργού, είχαν καταγράψει δις τις εμπορικές πινακίδες της περιοχής, αλλά ο Δημήτρης Νικολάου έκρινε ότι προέχει η εύρυθμη λειτουργία του επαγγελματικού κόσμου και μάλιστα σε εποχές που η Κρίση δεν είχε ισοπεδώσει κάθε σχετική δραστηριότητα. Σήμερα, στη δραματικότερη καμπή της Ελληνικής Οικονομίας, κάθε κίνηση που δυσχεραίνει τη λειτουργία, αυξάνει τα έξοδα και μειώνει την αναγνωρισιμότητα των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, όσο επιφαινόμενη και αν είναι η νομιμότητά της, μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.


Παράλληλα, δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να αντιληφθεί ο κος Ξύδης και η Διοίκησή του ότι άλλο πράγμα είναι μια τερατώδης και οπτικά θελκτική διαφημιστική πινακίδα στη Λ. Κηφισίας ή στη Λ. Ποσειδώνος, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες από τα διερχόμενα οχήματα και τελείως άλλο πράγμα μια επιγραφή... αρτοποιείου σε ένα στενό του Χολαργού ή στον παράδρομο της Μεσογείων, όπου κινούνται όλοι σημειωτόν. Συνακόλουθα, είναι προκλητική η Διοίκηση του Δήμου, η οποία αντί να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, τους δημιουργεί συνεχώς επιπρόσθετες έγνοιες και αχρείαστα άγχη, "εφαρμόζοντας" δήθεν το Νόμο κατά το δοκούν, ώστε να ολοκληρωθεί η απόλυτη καταστροφή του Χολαργού.


Οι Ενεργοί Δημότες απαιτούν την εγκατάλειψη του συγκεκριμένου σχεδίου και προτείνουν, εάν πρέπει για κάποιο ακατανόητο λόγο να πειραχτεί αυτή τη στιγμή η εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα του Χολαργού, οι τζίροι των καταστημάτων και οι ελάχιστες και πολύτιμες θέσεις εργασίας, να επιλεχθούν αυστηρά και πολύ προσεκτικά, μόνο όσες ταμπέλες είναι πραγματικά πιθανό να αποκολληθούν και να προκαλέσουν τραυματισμούς. Παράλληλα, αν ο Δήμος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά και διεξοδικά με το ζήτημα, προτείνουμε κάθε επαγγελματίας να προσκομίζει στην Τεχνική Υπηρεσία, μέσω Μηχανικού, Υπεύθυνη Δήλωση μη επικινδυνότητας της ταμπέλας του και να λαμβάνει σχετική πιστοποίηση με τη σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας.



Εκ του Γραφείου Τύπου των Ενεργών Δημοτών

2 σχόλια:

  1. μπραβο στον δημαρχο. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΟΤΙ Η ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΔΙΝΕΤΕ ΤΡΑΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΤΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ. ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 30CM ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΟΥΠΟΛΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ. ΩΡΑΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή