13/4/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΜΠΑΚΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

KAMPAKAS-FOTO
Ο κ. Χασάπης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Λ. Μανωλίδης», κατήγγειλε προφορικά στις αρχές Μαρτίου προσπάθεια αλλοίωσης στοιχείων που αφορούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Αγνοώντας τις προφορικές αλλά κι έγγραφες αιτήσεις για παρουσίαση στοιχείων, ο κ. Χασάπης επανήλθε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής (20.03.2014) κι επανέλαβε τις καταγγελίες του για προσπάθεια αλλοίωσης εκ μέρους του ΕΠΕΚΑ στοιχείων για 355.492,00 € που σχετίζονται με την αποτίμηση της αξίας αγαθών τα οποία διατέθηκαν από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Καισαριανής και Ζωγράφου.
Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας προσωπικά έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην ορθή και διάφανη λειτουργία των φορέων με τους οποίους συνεργάζεται. Και το κυριότερο, νοιάζεται να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα πακέτο μακαρόνια από τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τελικά από τους συμπολίτες μας που επιβιώνουν χάρη και στην αρωγή αυτών των δομών.
Για τους λόγους αυτούς και παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες στρέφονται κατά του ΕΠΕΚΑ κι αποτελούν κόλαφο για το φορέα του οποίου ο ίδιος ο κ. Χασάπης προΐσταται, ο Δήμαρχος ανέλαβε άμεσα ουσιαστικές πρωτοβουλίες.
Με την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος απευθύνθηκε εγγράφως στο ΕΠΕΚΑ (24.03.2014) και ζήτησε εξηγήσεις επί των καταγγελιών του κ. Χασάπη.
Το ΕΠΕΚΑ απάντησε με επιστολή (01.04.2014) επισημαίνοντας ότι πρόκειται περί ψευδών κι αβάσιμων ισχυρισμών τονίζοντας ότι η μοναδική συνεργασία με το δήμο μας περιορίζεται στην υλοποίηση του Προγράμματος των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και ότι ουδεμία οικονομική συναλλαγή έχει με το Δήμο. Και με εξώδικη πρόσκληση, από 2/4/2014 η οποία μέσω των Δημοτικών Συμβούλων που συμμετέχουν και στο Φορέα παρεδόθη στον Δήμο στον κ. Χασάπη του ζητά να ανακαλέσει τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του εντός πέντε ημερών καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη λαμβάνοντας κάθε νόμιμο μέτρο σε βάρος του.
Ανεξαρτήτως της απάντησης του ΕΠΕΚΑ υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ενημέρωσε εγγράφως τη Διαχειριστική Αρχή και ταυτόχρονα προσέφυγε στον Εισαγγελέα για να πράξει τα δέοντα και κατά παντός υπευθύνου, κοινοποιώντας την αναφορά του σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις.
Με τη διαβεβαίωση ότι το θέμα παρακολουθείται στενά και διαρκώς, ο Δήμος Καισαριανής επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τις Κοινωνικές Δομές μιας και τα θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας.
Ταυτόχρονα, η διοίκηση θα εξακολουθεί να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με τον ίδιο αυστηρό και άμεμπτο τρόπο, όπως έπραξε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε, με αποτέλεσμα αυτά τα τέσσερα χρόνια να μην υπάρχει η παραμικρή καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο ή σε Διοικητικά Συμβούλια για οποιοδήποτε οικονομικό ζήτημα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, ούτε μπορεί, να την αμαυρώνει
Ένα μεγάλο έργο συντελέσθηκε την τελευταία τριετία, με την συμβολή όλων των εργαζομένων και όλων των αιρετών του Δήμου.

Οι Καισαριανώτες γνωρίζουν πολύ καλά τι τους πρόσφερε ο Δήμος, τα τελευταία χρόνια, τόσο στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών, όσο και στην δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης για τους άνεργους, κυρίως τους νέους, της πόλης μας.

Διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή και δεν αφήνουμε κανένα Καισαριανιώτη μόνο του στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου.

Βασική μας αρχή ήταν και είναι η Αλληλεγγύη και η Αλληλοβοήθεια και όχι η φιλανθρωπία.

Αντιμετωπίζουμε τις νέες κοινωνικές ανάγκες που διαμορφώνει η κρίση με νέα αντίληψη και εφαρμόζοντας νέα προγράμματα για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για πρώτη φορά στην Καισαριανή, με την ενεργοποίηση και ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, αναπτύχθηκε δίκτυο καταγραφής των ατόμων των ευπαθών κοινωνικών που χρειάζονται υποστήριξη, με αντικειμενικά κριτήρια.

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση της εν λόγω Υπηρεσίας, χιλιάδες συμπολιτών μας απολαμβάνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κοινωνικές παροχές που έχουν τόσο ανάγκη σε περίοδο κρίσης:

Στον τομέα της προσχολικής ηλικίας υλοποιήσαμε την πολιτική μας για «κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών». Ο Δήμος Καισαριανής ήταν ο μόνος Δήμος στη χώρα που υπερδιπλασίασε τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς. Ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις. Το 2010 τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς ήταν μόνο 190 και σήμερα είναι 435. Δημιουργήσαμε δύο νέους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς (στο παλιό κτίριο του ΠΙΚΠΑ στην οδό Σμύρνης και έναν άλλο (3ος Βρεφονηπιακός Σταθμός) πραγματικό στολίδι στο τέρμα της Δερβενακίων. Εξυπηρετήθηκαν 435 οικογένειες από τις οποίες το 75% δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ και οι άλλες με πολύ χαμηλά τροφεία (από 20-50€ αναλόγως του Εισοδήματός τους). Παράλληλα με την φιλοξενία αναβαθμίστηκε η ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα βρέφη και τα παιδιά. Προσλήφθηκαν μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ 30 νέοι άνεργοι στον τομέα για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά αυτά και ο Δήμος εξασφάλισε για την πληρωμή τους πλέον του 1.5 εκ. € από προγράμματα του ΕΣΠΑ εξοικονομώντας τους αντίστοιχους πόρους από τα μειωμένα ούτως ή άλλως έσοδα του. Η προσφορά στους πού μικρούς συμπολίτες μας συνεχίζεται με την ολοκλήρωση του Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού που έχει αρχίσει να κατασκευάζεται στο Σκοπευτήριο, στην παλιά Αιολία. Ο Σταθμός αυτός θα φιλοξενήσει, στις πιο σύγχρονες συνθήκες, 20 βρέφη και 60 παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στον τομέα της φτώχειας και της υποστήριξης των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας και δημιουργήσαμε τις δομές όπως: το Κοινωνικό Παντοπωλείο (160 άτομα), το Κοινωνικό Φαρμακείο 142), η Σίτιση των Απόρων (160), ο Δημοτικός Λαχανόκηπος (25), το Κέντρο Ημερήσια Υποδοχής Αστέγων (15), το Υπνωτήριο (15), το Κέντρο Διαμεσολάβησης και η Τράπεζα Χρόνου (85), η Κοινωνική Ιματιοθήκη (390 άτομα). Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου έφτασε τα το 1,36 εκ. €.

Στο τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενισχύουμε συνεχώς τον σχετικό Λογαριασμό, παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη σε πλέον των 220 ατόμων το χρόνο, επανασυνδέσαμε το ρεύμα σε αρκετούς άπορους συνδημότες μας, το κίνημα χωρίς μεσάζοντες ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με ένα πάγκο και σήμερα συμμετέχουν περισσότεροι από 25 παραγωγοί, συνεχίστηκαν και επαυξήθηκαν τα προγράμματα αιμοδοσίας, τα καλοκαίρια διοργανώνονται καλοκαιρινά μπάνια για τους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους της πόλης μας, διακανονίζουμε και ρυθμίζουμε τις οφειλές των Δημοτών προς τον Δήμο.

Αναπτύξαμε 5 προγράμματα ενίσχυσης της Απασχόλησης για άνεργους συνδημότες με πόρους του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 3,17 εκ €: α) Πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας 1,36 εκ. €. για απασχόληση 40 ανέργων με διετείς Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, β) Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) των Δήμων Καισαριανής και Δάφνης-Υμηττού, 390 χιλ. €. για ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας 66 ανέργων και στην επαγγελματική επιχειρηματική υποστήριξη 12 νέων επιστημόνων, γ) ΤΟΠΣΑ των Δήμων Καισαριανής και Ζωγράφου με τίτλο "Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα", 350 χιλ. €. για ένταξη στην τοπική αγορά εργασίας 70 ανέργων και στην επαγγελματική επιχειρηματική υποστήριξη 13 νέων επιστημόνων, δ) Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Α' Φάση 550 χιλ. €. για 175 ανέργους και Β' Φάση με 70 ανέργους με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου πέντε (5) μηνών σε διάφορες εργασίες κοινωφελούς χαρακτήρα, ε) Πρόγραμμα (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση 10 ανέργων ηλικίας 55-64, 300 χιλ. €. για 27 μήνες για την φύλαξη και καθαριότητα του Σκοπευτηρίου.

Υποβοηθήσαμε στην συγκρότηση 2 Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) για τις ανάγκες των Παιδικών Σταθμών και της Κ.Ε.Δη.Κ., απασχολώντας και στις δύο 47 άτομα με πλήρη απασχόληση.

Στην τρίτη ηλικία ολοκληρώθηκε η μελέτη, πέρασε αρχιτεκτονική επιτροπή και χορηγείται εντός των ημερών η άδεια ενώ παράλληλα υπεβλήθη ο σχετικός φάκελος για την ένταξη του Γηροκομείου (ΚΗΦΗ) στο ΕΣΠΑ. Επανεντάξαμε στο ΕΣΠΑ και συνεχίζουμε την υλοποίηση των προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι". 1.600 ηλικιωμένοι από τους 2.300 που είναι εγγεγραμμένοι και στα 2 ΚΑΠΗ υποστηρίχθηκαν και συνέχισαν την πλούσια δράση τους οργανώνοντας εκδρομές, συνεστιάσεις, παζάρια, εκδηλώσεις, σεμινάρια εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δημοτικοί χοροί, αλλά και συμμετέχοντας σε κοινά προγράμματα με τα Σχολεία και το Δήμο για την αναβίωση πολλών μικρασιατικών εθίμων (Μικρασιάτικα Χριστούγεννα κ.λπ.). Προχωρά ο διαγωνισμός για την μίσθωση σύγχρονου νέου κτιρίου για να στεγάσει το Β' ΚΑΠΗ.

Στην πρόληψη της υγείας δημιουργήσαμε το Ιατρείο στο Δημοτικό Στάδιο, πρωτοστατήσαμε για την παραμονή του ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ στην πόλη μας, υποβλήθηκε ο φάκελος για την ένταξη της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Παιδιού στο ΕΣΠΑ, Πραγματοποιήθηκαν πλήθος εκδηλώσεων προληπτικής ιατρικής.

Στον τομέα της δια βίου μάθησης έχουν παρακολουθήσει μαθήματα πλέον των 1.500 ατόμων για μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας, Υπολογιστών, Ελληνικών για αλλοδαπούς, Αγγλικών, Κυκλοφοριακής Αγωγής κ.α.

Στον πολιτισμό αλλάζοντας ριζικά την λογική για την άσκηση πολιτιστικής πολιτικής από τον Δήμο και δίνοντας βαρύτητα στην πολιτιστική δημιουργία αναπτύξαμε δεκάδες τμήματα πολιτιστικής δημιουργίας στο Πνευματικό Κέντρο όπου σήμερα πλέον των 700 παιδιών δημιουργούν πολιτισμό, εντελώς δωρεάν σε περίοδο κρίσης.

Στην δημιουργική απασχόληση και τον Αθλητισμό με την ανάπτυξη εθελοντικών δράσεων έγιναν προγράμματα καλοκαιρινών αθλοπαιχνιδιών για τους 500 και πλέον μαθητές. Πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και άθλησης για όλους (γυναίκα και αθλητισμός, πεζοπορίες γυναικών κ.α)

Αναδιαρθρώσαμε την λεωφορειακή γραμμή 224 σε πρότυπη Συγκοινωνία προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις καθημερινές μετακινήσεις των δημοτών..

Καλούμε τον λαό της Καισαριανής να μην επιτρέψει σε κανέναν να μηδενίζει ή να αμαυρώνει το έργο αυτό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΜΠΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου