11/8/10

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 27,5 εκατ. € ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΜΗΤΤΟΥ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

Έργα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για το Δήμο Υμηττού και 20 εκατ. ευρώ για το Δήμο Ν. Σμύρνης ανακοίνωσε ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός επισκεπτόμενος τα Δημαρχεία των δύο Δήμων.
Στο Δήμο Υμηττού θα διατεθεί ποσό 5,5 εκατ ευρώ για την ανάπλαση πλατειών, του δημοτικού κήπου και κεντρικών δρόμων συνολικής επιφάνειας 19.850 τμ. με βιοκλιματικά υλικά (π.χ. φωτοβολταϊκά πεζοδρόμια) που θα επιφέρουν σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, μείωση της μέγιστης θερμοκρασίας κατά 2ºC.

Επίσης, θα διατεθούν 432.000 ευρώ για την κατασκευή δικτύου πυροπροστασίας στο πάρκο « Άρη Αλεξάνδρου», 172.000 ευρώ για την ανακαίνιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου, 750.000 ευρώ για την κατασκευή βιβλιοθήκης και στην θέση «Μελίνα Μερκούρη» αναδασωτέες εργασίες 615.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Υμηττού, κ. Χρήστος Ζούπας στην ομιλία του ανέφερε: « Σε αυτή τη δύσκολη και συνάμα κρίσιμη καμπή που διανύει η χώρα, που κυρίαρχο στοιχείο παραμένει η απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής, μπορούμε μαζί να δώσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα: πως υπάρχουν Άνθρωποι, υπάρχουν πολιτικοί που ανιδιοτελώς εργάζονται για να προσφέρουν στον τόπο τους, στους πολίτες. Τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται μέχρι το τέλος της θητείας μας, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυτονόητα και τηρουμένων των αναλογιών είναι αρκετά.

Σε αυτή μας την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια είχαμε έναν άξιο συμπαραστάτη και αρωγό. Τη Νομαρχία Αθηνών. Η προσπάθεια σας ώστε να συμβάλλετε στην αλλαγή προσώπου της Αθήνας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το σημαντικό πρόγραμμα της Νομαρχίας Αθηνών, αποτελεί υλική και ηθική υποστήριξη, για όλους τους Δήμους της περιοχής μας, και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Ως Δήμαρχος και πολίτης Υμηττού θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια στις προσπάθειές μας να αλλάξουμε πρόσωπο στον Υμηττό.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας εκφράσω ξανά - ως ελάχιστη εκπλήρωση χρέους απέναντί σας - τις θερμές ευχαριστίες μου για την υλική συμπαράσταση που μας προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους σαν εσάς, πρόθυμους να ανταποκριθούν με όρεξη, ζήλο και ευαισθησία στην πληθώρα των αναγκών των Δήμων της Αττικής. Ελπίζουμε ότι θα είσαστε κοντά μας σε κάθε μας προσπάθεια, γιατί οι πολίτες και ειδικότερα οι νέες γενιές έχουν την ανάγκη όλων εκείνων που ανιδιοτελώς προσφέρουν στην κοινωνία μας ».

Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός μεταξύ άλλων ανέφερε: « Με χαρά σας ανακοινώνω σειρά έργων τα οποία θα υλοποιηθούν στον Υμηττό αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της Νομαρχίας της Αθήνας.

Η διάθεση πίστωσης 7,5 εκ. ευρώ περίπου για την κατασκευή σειράς έργων στο δήμο αποτελεί το επιστέγασμα μιας αγαστής και επιτυχημένης συνεργασίας του Δήμου Υμηττού και της Νομαρχίας της Αθήνας. Η Νομαρχία της Αθήνας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι χρηματοδοτεί κάθε πρόταση που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών αλλά και ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμος Υμηττού στο νέο Καλλικράτη θα συνενωθεί με το Δήμο Δάφνης σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη.

Η Νομαρχία της Αθήνας, με την αντίστοιχη γενναία χρηματοδότηση και στο Δήμο Δάφνης 5 εκ. ευρώ περίπου για αναπλάσεις αποδεικνύει ότι λειτουργεί με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ο νέος λοιπόν θεσμός βρίσκει τη Νομαρχία της Αθήνας να έχει διαθέσει 400 εκ. ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, έργων οδοποιίας, αστικών αναπλάσεων, έργων προνοιακού χαρακτήρα και αθλητικών έργων.

Ελπίζουμε η νέα μορφή της Νομαρχίας ως Περιφέρεια να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της επιτυχίας θέτοντας τις υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου».

Στο Δήμο Ν. Σμύρνης ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση της Ν.Α. να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου χωρητικότητας 3.500 θεατών προϋπολογισμού 17.850.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Σγουρός ανέφερε: « Σήμερα θεωρώ ότι είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τη Ν. Σμύρνη και για μένα προσωπικά. Το όνειρο πολλών δεκαετιών όχι μόνο των ανθρώπων του αθλητισμού αλλά και όλων των Νεοσμυρνιωτών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου γίνεται πλέον πραγματικότητα. Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή που μου δόθηκε η δυνατότητα και σε μένα προσωπικά να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου.

Το έργο αυτό είναι το πρώτο που κατασκευάζεται με αρχές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής αλλά και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Η γεωθερμία για την παροχή θέρμανσης και ζεστού νερού, και τα φωτοβολταϊκά συστήματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο θα επιτρέψουν την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους του συγκροτήματος. Πιστέψτε με από την εμπειρία μου ως Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά κέντρα έχει να κάνει με το κόστος λειτουργίας σε ετήσια βάση.

Αυτό το έργο θα ανήκει σε όλους τους Νεοσμυρνιώτες αλλά θα μπορεί να χρησιμοποιείται και από γειτονικούς δήμους. Όμως η προσφορά της Νομαρχίας της Αθήνας για το δήμο Νέας Σμύρνης δεν τελειώνει εδώ. Άλλα 2.225.000 ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Σινώπης. Ο παιδικός σταθμός θα φιλοξενεί 56 νήπια και 34 βρέφη δηλαδή συνολικά 90 παιδιά στα 1.030 τμ. στεγασμένων επιφανειών ».

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: « Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου τον φίλο Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, γιατί βοήθησε ένα όνειρο δεκαετιών των Νεοσμυρνιωτών να γίνει πραγματικότητα. Προσωπικά θέλω να του ευχηθώ να συνεχίσει να προσφέρει με τον ίδιο ζήλο και αποτελεσματικότητα και μετά τις εκλογές.

Για την Νέα Σμύρνη το γήπεδο αυτό θα δώσει πνοή σε χιλιάδες παιδιά πολλών αθλημάτων και το σημαντικότερο είναι ότι, με τα ελάχιστα λειτουργικά του έξοδα θα λειτουργεί απρόσκοπτα προς όφελος του αθλητισμού.

Το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου ήταν ομόφωνο των παρατάξεων και συνεπώς ολόκληρης της κοινωνίας της Ν. Σμύρνης ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου