10/8/10

TO government.gov.gr ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Η λειτουργία του site government.gov.gr. Πρόκειται για ένα έργο που δημιουργήθηκε από την ομάδα Επικοινωνίας και Νέων Μέσων του Γραφείου του Πρωθυπουργού, με τη συμβολή της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και την συνεργασία των Γραφείων Τύπου όλων των Υπουργείων. Η επιλογή του ονόματος government.gov.gr σηματοδοτεί την απόφαση να υπάρξει σταδιακή μετάβαση όλων των δικτυακών τόπων της κυβέρνησης στο domain ".gov.gr". Μέσα από το government.gov.gr ο πολίτης μπορεί να έχει μία συνοπτική εικόνα των κυριότερων δράσεων της κυβέρνησης, να βρει πληροφορίες για τα υπουργεία καθώς και για on-line υπηρεσίες που προσφέρονται από δημόσιους φορείς. Το government.gov.gr δεν φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τους επιμέρους διαδικτυακούς τόπους των υπουργείων και των δημόσιων φορέων, ο ρόλος των οποίων γίνεται ακόμη πιο σημαντικός μετά της ψήφιση του νομοσχεδίου "ΔΙΑΥΓΕΙΑ".
Θα θέλαμε πολύ να υπάρχει ο χρόνος, ώστε το government.gov.gr, να λειτουργήσει αρχικά σε δοκιμαστική περίοδο, ώστε να ανακαλύψουμε και να διορθώσουμε παραλείψεις ή τεχνικά προβλήματα, που κάθε δικτυακός τόπος αντιμετωπίζει στα πρώτα του βήματα. Όμως, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου: η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει στην πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η αύξηση των πληροφοριών που δημοσιεύουν τα Υπουργεία στους διαδικτυακούς τόπους τους, είχε κάνει εδώ και καιρό επιτακτική την ανάγκη ύπαρξης ενός διαδικτυακού τόπου "εκκίνησης" για τον πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις δράσεις της κυβέρνησης.

Θα είμαστε στη διάθεση όλων προκειμένου να διορθώσουμε οποιαδήποτε τεχνικά ή άλλα προβλήματα προκύψουν ή και να αλλάξουμε λειτουργίες του site, αν από τις παρατηρήσεις και τις υποδείξει των χρηστών προκύψουν νέες ανάγκες. Για οποιαδήποτε παρατήρηση σχετικά με την λειτουργία του government.gov.gr μπορείτε να απευθυνθείτε στον διαχειριστή του site στο email webmaster@government.gov.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Τέλος, εκφράζουμε την ελπίδα, ιδιαιτέρως για τους δημοσιογράφους, το site να αποδειχτεί ένα χρήσιμο για το έργο τους εργαλείο και την παράκληση να ενημερώσετε τους πολίτες για την λειτουργία του site.
attikanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου