1/9/10

8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ


Το παιδάκι της παραπάνω φωτογραφίας, ένα από τα 8 εκατομμύρια θύματα των καταστροφικών πλημμυρών, κοιμάται σε ένα κρεβάτι περιτριγυρισμένο από λασπόνερα.

Οι πλημμύρες του Πακιστάν έχουν πλήξει πάνω από 17 εκατομμύρια ανθρώπους, περισσότερους από ότι ο σεισμός της Αϊτής (3 εκατομμύρια), ο σεισμός της Νότιας Ασίας (3.5 εκατομμύρια) και το Τσουνάμι (5 εκατομμύρια) σε συνδυασμό. Πάνω από 8 εκατομμύρια είναι παιδιά, ενώ 3,5 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από ασθένειες που μεταδίδονται από το νερό όπως η χολέρα, η διάρροια και η δυσεντερία.

Οι ομάδες της UNICEF ήδη παραδίδουν ασφαλές πόσιμο νερό, επείγουσα φαρμακευτική βοήθεια, φαγητό, σετ υγιεινής, σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους ημερησίως. Επίσης, υποστηρίζουμε κινητές ιατρικές ομάδες και ιατρικούς καταυλισμούς, καμπάνιες εμβολιασμού, κ.α. Η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο κίνδυνο, γι' αυτό σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχουμε προχωρήσει άμεσα σε εμβολιασμούς στους καταυλισμούς.

Αν δεν κινηθούμε γρήγορα οι ασθένειες θα εξαπλωθούν σκοτώνοντας τους πληγέντες πληθυσμούς, κυρίως τα παιδιά, ήδη εξασθενημένα και ευάλωτα σε ασθένειες και υποσιτισμό.

Με 55 ευρώ παρέχετε εμβόλια για την προστασία πάνω από 65 παιδιών κατά των θανατηφόρων ασθενειών. Με 75 ευρώ παρέχετε 1.650 πακέτα αλάτων ενυδάτωσης για τη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από διαρροϊκή αφυδάτωση. Με 110 ευρώ παρέχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για ασφαλές πόσιμο νερό σε 12 οικογένειες, που περιλαμβάνει δοχεία νερού, λεκάνες, σαπούνι και ταμπλέτες για τον καθαρισμό του νερού. Με 150 ευρώ προσφέρετε 18 κούτες από ειδικά μπισκότα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες για τη θεραπευτική διατροφή υποσιτισμένων παιδιών. Με οποιοδήποτε άλλο ποσό, μικρότερο ή μεγαλύτερο, υποστηρίζετε τις σωτήριες παρεμβάσεις της UNICEF για τα παιδιά στο Πακιστάν.

Κάθε βοήθειά σας είναι σημαντική, κάθε λεπτό πολύτιμο, κάθε καθυστέρηση μπορεί να στοιχίσει σε παιδικές ζωές.

Γι' αυτό κάντε τη δωρεά σας τώρα και σώστε ένα παιδί

Σας ευχαριστούμε για τη γενναιοδωρία σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ηλίας Λυμπέρης

Γενικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου