1/9/10


Απάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Αγίου Δημητρίου κ. Γεώργιου Σταματόπουλου σε δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο Η αλήθεια είναι το οξυγόνο της πολιτικής. Κι αν θέλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας, ο δήμος μας βουλιάζει! Κι αυτό είναι πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοήσει ή να αμφισβητήσει κανείς. Η κατάσταση αυτή είναι αντιληπτή από όλους, παρά τον υπέρμετρο πολιτικό(;) λόγο ορισμένων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής Λαζαρόπουλου που προσπαθούν από τις εφημερίδες να ωραιοποιήσουν τα πράγματα ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τους δημότες για την ανυπαρξία έργου τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία αποφεύγουν να θέσουν τον δάκτυλον «εις τον τύπον των ήλων».

Η πορεία του δήμου μας είναι φθίνουσα σε όλους τους τομείς κι αυτό το γνωρίζουν πιο καλά από όλους οι δημότες μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Λαζαρόπουλου μιλούν για την αποτυχία τους αυτά τα τέσσερα χρόνια και υπόσχονται καλύτερες ημέρες αν επανεκλεγούν.

Η ωραιοποίηση αποκρύπτει την αλήθεια. Αλλά η αλήθεια υφίσταται και λειτουργεί σαν ατμομηχανή σέρνοντας δημότες και διοικούντες το δήμο σε ανεπιθύμητες ατραπούς, αν δεν συμβεί κάτι σοβαρό που θα σταματήσει την πορεία προς τον κατήφορο. Κι αυτό το «κάτι» είναι ένα και μοναδικό: Η δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει να εμπαίζει τους δημότες και οι δημότες πρέπει να χρησιμοποιούν τη ψήφο τους άλλοτε σαν μαγική ράβδο και άλλοτε σαν ρομφαία τιμωρίας.

Σήμερα στο δήμο μας η διοικούσα παράταξη έχει απογοητεύσει τους δημότες με ψευδεπίγραφα συνθήματα και φρούδες ελπίδες και έχει δημιουργήσει στους εναπομείναντες και ανακυκλώμενους δημοτικούς της συμβούλους αίσθημα έπαρσης που εκδηλώνεται επι καθημερινής σχεδόν βάσης.

Αναμφίβολα η δυσαρέσκεια στο δήμο μας είναι καταφανής. Όλοι διαμαρτύρονται για όλα. Ατυχώς η δημοτική αρχή Λαζαρόπουλου έχει χάσει τον μπούσουλα κατά το δη λεγόμενον. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει προοδευτικά το πολιτικό της αισθητήριο και το επίπεδο διοίκησης του δήμου είναι απελπιστικά χαμηλό σε σύγκριση με εκείνο άλλων δήμων. Το συναίσθημα της αγάπης για την πόλη μας έχει μειωθεί, αν δεν έχει πλήρως εξαφανισθεί.


Και αυτή η δημοτική αρχή βάζει σήμερα κεκράκτες* δημοτικούς συμβούλους να αρθρογραφήσουν δήθεν πολιτικό λόγο, με δανεικές πένες, γράφοντας ότι όλα θα πάνε καλά και η ανυπαρξία έργου της δημοτικής αρχής Λαζαρόπουλου ήταν απλά μια ατυχής συγκυρία. Πρόκειται για δημοτικούς συμβούλους που αν και δεν έχει ακουστεί η φωνή τους εδώ και 4 χρόνια στα δημοτικά συμβούλια ή όταν σπανίως τοποθετούνται σε θέματα του δήμου διαβάζουν ραβασάκια που άλλοι τους έχουν γράψει, αναλαμβάνουν τώρα μια πρωτοβουλία προπαγάνδας διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν στην καρέκλα της εξουσίας.

Οι δημότες μας όμως είναι άτομα υπεύθυνα. Οι δημότες μπορεί να είναι ένα ανώνυμο πλήθος, το οποίο όμως αποτελείται από επώνυμες μονάδες. Κάθε άτομο, κάθε δημότης του Αγίου Δημητρίου που αισθάνεται απογοητευμένος, ταπεινωμένος, αδικημένος από τη γενικότερη αντιμετώπιση που τυγχάνει από την παρούσα δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να επιλέξει με τη ψήφο του ένα διαφορετικό μέλλον για την πόλη του.

Η δημοτική αρχή Λαζαρόπουλου βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό σε λάθος δρόμο. Η λεγόμενη αλλαγή σελίδας που επαγγέλονταν διαπρύσια δεν έγινε. Ο νυν δήμαρχος άφησε τα προβλήματα να σέρνονται και σήμερα εμφανίζεται να προσφέρει φρούδες ελπίδες με ρητορικά αποφθέγματα (του τύπου ο Νίκος – δηλαδή ο νυν δήμαρχος - είναι μεγάλος στην απλότητά του και απλός στο μεγαλείο του κι εμείς θα προσθέταμε και ανύπαρκτος στο δήμο του), ενώ την ίδια στιγμή τα προβλήματα έχουν οξυνθεί στο έπακρο και η πρόοδος έχει αντικατασταθεί από την επικίνδυνη καθυστέρηση. Είναι τέτοια δε η ανυπαρξία έργου στο δήμο μας ώστε ο κ. Λαζαρόπουλος προκειμένου να απολάυσει λίγο τη χαρά της προβολής παρίσταται ως φτωχός συγγενής σε εγκαίνια έργων όμορων δήμων (όπως αυτό του πάρκου του Φλοίσβου στο Π. Φάληρο) και εν συνεχεία το αναρτά ως δελτίο τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου μας. Ή ακόμη παρουσιάζει τα αυτονόητα ως σπουδαία επιτεύγματα (βαψίματα σε παγκάκια, καθαρισμός πλατειών, βαψίματα σχολείων κλπ). Άλλος συνεργάτης του δημάρχου μιλάει για τεράστιο έργο στον ευαίσθητο τομέα των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Προκαλώ τους δημότες να ζητήσουν από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου, τα επίσημα στοιχεία των κεραιών που έπεσαν στον Άγιο Δημήτριο τα τελευταία 3 χρόνια. Τότε μόνο θα διαπιστώσουν το χάσμα μεταξύ δηλώσεων και πραγματικότητας. Αλλά και για τις κατασκηνώσεις της Ραφήνας, μήπως θα έπρεπε ο δήμος να τις λειτουργήσει από το 2009; Και τώρα έρχεται μετά από δύο χαμένες σαιζόν να ρίξει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση που δεν δέχθηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής για επιπλέον χαράτσι στους δημότες προκειμένουν να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις έγκαιρα.
Αγαπητοί συνδημότες

Πιστός στη δέσμευσή μου προς τους δημότες του Αγίου Δημητρίου για διαφάνεια και ειλικρίνεια, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η απόφαση του νυν δημάρχου κ. Λαζαρόπουλου να με θέσει εκτός θέσεως αντιδημάρχου τον 3ο χρόνο, δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση την αιτία διαφοροποίησής μου από την παράταξή του. Άλλωστε εν συνεχεία, στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Λαζαρόπουλος σε συνάντηση που είχαμε ύστερα από δική του πρωτοβουλία, μου πρότεινε και πάλι τη θέση του αντιδημάρχου Διοικητικού και Οικονομικού, την οποία δεν δέχθηκα (όπως την 31η Δεκεμβρίου του 2008 δεν αποδέχθηκα την έμμισθη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης καθώς και τη θέση του τακτικού μέλους στη Δημαρχιακή Επιτροπή που μου είχε προτείνει ο κ. Λαζαρόπουλος), καθώς δεν μπορούσα να ταυτιστώ με πρόσωπα και καταστάσεις που οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια και χωρίς αναστρεψιμότητα στην απομάκρυνση από τον στόχο που είχαμε θέση για αλλαγή σελίδας στον Άγιο Δημήτριο.

Τέλος, όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς των κεκρακτών του δημάρχου για τον σεμνό και καλό κ. Δήμαρχο, θα ήθελα να επισημάνω ότι ο κόσμος έχει πάψει να πιστεύει σε χαρισματικούς ηγέτες και σε πολιτικές προσωπικότητες, διότι τέτοιες δεν υπάρχουν πια. Αν ήταν ο κ. Λαζαρόπουλος μια τέτοια προσωπικότητα θα είχε επιβάλλει προ πολλού τη θέλησή του. Τώρα ο κόσμος αναζητά πολιτικές αρχές και έργα αντάξια των αξόνων του «Καλλικράτη» με στόχο να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό, επιτελικό και τεχνοκρατικά δομημένο δήμο, που να ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, ένα δήμο «νοικοκύρη» που έχει ανάγκη ο δημότης του Αγίου Δημητρίου. Και αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το προσφέρει η παράταξη Λαζαρόπουλου με τη φιλοσοφία που διαθέτει και με το υπάρχων στελεχιακό δυναμικό.

Η απογύμνωση της παράταξης Λαζαρόπουλου από στελέχη οδηγεί υποχρεωτικά στην κατάρρευσή του από το δημαρχιακό θώκο. Δυστυχώς, ο Νίκος Λαζαρόπουλος δεν θα γραφεί στις σελίδες της ιστορίας του δήμου μας ως παράδειγμα προς μίμηση, όπως γράφει γνωστός δημοτικός σύμβουλος – πρωτοπαλίκαρό του, ο οποίος κατέχει έμμισθη θέση αντιδημάρχου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν οι δημότες του Αγίου Δημητρίου να αντισταθμίσουν τη διαφαινόμενη αυτή απαισιοδοξία με την πεποίθηση ότι υπάρχουν υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις στην πόλη τους που μπορούν να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία. Υπάρχει η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Σας ευχαριστώ

Γεώργιος Σταματόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου stinprotigrammi@gmail.com

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

*Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία οι λεγόμενοι κεκράκτες (οι φωνακλάδες) υπερίσχυαν στο δήμο, εξαχρείωναν τα κοινά και οδηγούσαν την πόλη στην καταρράκωση και την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου