20/9/10

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ-ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


Το θέμα της δημόσιας περιουσίας , είναι από τα πιο σοβαρά για την πόλη μας και για αυτό θα πρέπει, από κοινού όλοι μας να δώσουμε τον αγώνα μας. Ο Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου και η Δημοτική Αρχή αγωνίστηκε και αγωνίζεται, ώστε η δημόσια περιουσία να περιέλθει στα χέρια του λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σε ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους απόλαυσης και αναψυχής και όπου χρειάζεται χώρους για την εξυπηρέτηση κοινωνικών αναγκών.

Το θέμα της δημοσίας περιουσίας έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν. Το 1984 με ενέργειες του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Κιντή έγινε η καταγραφή από το υπουργείο οικονομικών των οικοπέδων, που διεκδικούσαν οι κληρονόμοι, ως δημόσιες εκτάσεις. Το 1987 αφού πρώτα είχαν χάσει δίκες ασφαλιστικών μέτρων, γίνεται αγωγή από τους κληρονόμους διεκδικώντας τεράστιες εκτάσεις μέσα στην πόλη και στη συνέχεια με άλλες δυο αγωγές δηλώνουν ότι είναι δική τους η έκταση μέχρι την κορυφογραμμή του Υμηττού.

Η αντιδικία με τις αγωγές αυτές δεν έχει τελειώσει, μια δικαστική απόφαση πριν από τρία χρόνια έθεσε ως άμεση ανάγκη σε κάποιο πραγματογνώμονα να ορίσει τους πρόποδες του Υμηττού και να πει που βρίσκονται τα οικόπεδα αυτά σε σχέση με τους πρόποδες. Τέτοια πραγματογνωμοσύνη παρά τις αναβολές δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα με ενέργειες του Δημάρχου Ηλιούπολης Ιωάννη Αναγνώστου, μαζί με τους Δημάρχους Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη και Αλίμου Θάνου Ορφανού, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά, κατά των κληρονόμων για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, διατάχτηκε προκαταρτική εξέταση, ερευνήθηκε το θέμα σε βάθος και κρίθηκε ότι πράγματι οι κληρονόμοι είχαν πράξει αξιόποινες πράξεις και ασκήθηκε ποινική δίωξη. Αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη χωρίς όμως να λύνει το πρόβλημα μια και υπάρχει αρκετό δρόμος ακόμη.

Το πρόβλημα της δημόσιας περιουσίας είναι μεγάλο, σοβαρό για τον τόπο μας και χρειάζεται συμμέτοχη απ' όλους, ανεξάρτητα από παραταξιακές διαφορές ή διαφορετικές προσεγγίσεις. Από το δημαρχείο το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει λεωφορείο για τα δικαστήρια και καλό θα ήταν να υπάρχει κόσμος στο δικαστήριο, να δώσουμε όλοι το «παρών» για να καταλάβουν κάποιοι ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό.

Αραμπατζής Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου