21/9/10

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΚΑΝΕ Ο Γ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

Χαιρετίζω την εντυπωσιακή πρώτη συγκέντρωση της Ενωτικής Κίνησης Δημοτών η οποία πραγματοποιείται απόψε, ταυτόχρονα με τα εγκαίνια των γραφείων του εκλογικού μας κέντρου.

Νιώθω ξεχωριστή χαρά που βρίσκομαι απόψε μαζί σας.

Μαζί με τους αγωνιστές Αγιοδημητριώτες που αποτελούν εγγύηση για μια νέα προοπτική στο δήμο μας.

Απόψε, φίλες και φίλοι, θα αναφερθούμε συνοπτικά στα θέματα του δήμου μας καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε με λεπτομέρειες τις θέσεις μας γύρω από αυτά στη κεντρική προεκλογική ομιλία, αφού βεβαίως νωρίτερα θα σας εχει διανεμηθεί το πρόγραμμα δράσεως της Ενωτικής Κίνησης Δημοτών.

Απόψε, αγαπητοί συνδημότες, θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Μιας αλήθειας που τα τελευταία 4 χρόνια κρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Αυτή την αλήθεια έχω μάθει στη ζωή μου να την κοιτάω στα μάτια.

Μιλώντας, λοιπόν, με τη γλώσσα της αλήθειας, ο δήμος μας βουλιάζει. Η πορεία του δήμου μας είναι φθίνουσα σε όλους τους τομείς κι αυτό είναι κάτι που όλοι μας το ζούμε καθημερινά.

Σήμερα στο δήμο μας η διοικούσα παράταξη έχει απογοητεύσει τους δημότες με ψευδεπίγραφα συνθήματα και φρούδες ελπίδες.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή αγκύλωση διαρκείας που εχει γίνει αντιληπτή και από τον τελευταίο πολίτη.

Αναμφίβολα, η δυσαρέσκεια στο δήμο μας είναι καταφανής. Όλοι διαμαρτύρονται για όλα. Ατυχώς η δημοτική αρχή της πόλης μας τα τελευταία χρόνια έχει χάσει προοδευτικά το πολιτικό της αισθητήριο και το επίπεδο διοίκησης του δήμου είναι απελπιστικά χαμηλό σε σύγκριση με εκείνο άλλων δήμων. Το συναίσθημα της αγάπης για την πόλη μας έχει μειωθεί, αν δεν έχει πλήρως εξαφανισθεί, από τους διοικούντες.

Δυστυχώς, το όραμα για την “αλλαγή σελίδας” στην πόλη μας “σκόνταψε” επάνω στην ατολμία του νυν δημάρχου να επιβληθεί σε πρόσωπα και καταστάσεις που δημιούργησαν ένα περιβάλλον αγκύλωσης και προσπάθειας πολιτικής μείωσης όσων πραγματικά επεδίωξαν να φέρουν την αλλαγή στο Δήμο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όλα τα αξιόλογα στελέχη του απερχόμενου δημάρχου έχουν εγκαταλείψει την παράταξή του μη μπορώντας να ταυτιστούν πολιτικά, δημιουργικά και παραγωγικά μαζί του.

Η κοινωνία του Αγίου Δημητρίου δεν αντέχει άλλο να βρίσκεται στο περιθώριο της ανάπτυξης και σε καθεστώς στασιμότητας.

Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί στο έπακρο και η πρόοδος έχει αντικατασταθεί από την επικίνδυνη καθυστέρηση.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας.

Τα πεζοδρόμια έχουν καταντήσει αδιάβατα, η δημοτική αστυνομία εμφανίζεται μόνο στις παρελάσεις, οι παιδικές χαρές έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους, η καθαριότητα έχει φθάσει στο σημείο να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των δημοτών, το πράσινο είναι ανύπαρκτο και όπου αυτό υπάρχει είναι παραμελημένο, οι ελεύθεροι χώροι έχουν γίνει χωματερές, νεκροταφεία κατεστραμμένων κάδων, χώροι απόθεσης μπάζων και κάθε λογής σκουπιδιών και γενικότερα η καθημερινότητα του δημότη βρίσκεται σε απελπιστική και επικίνδυνη για τη ζωή του κατάσταση.

Εκεί καταντήσαμε, όταν είναι γνωστό ότι πρώτιστο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας.

Φίλες και φίλοι

Ο Άγιος Δημήτριος πρέπει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του και να μπει σε μια νέα εποχή.

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των έργων υποδομής για το δήμο μας έφθασε.

Το πρώτο έργο ανήκει σε εσάς, οι οποίοι με τη ψήφο σας θα μας δώσετε τη λαική εντολή να προχωρήσουμε δυναμικά στην προάσπιση των ζωτικών συμφερόντων της πόλης μας.

Εμείς με τη σειρά μας, θα φροντίσουμε να αλλάξει μορφή ο μεγάλος δήμος μας, ο δήμος του Αγίου Δημητρίου, που ο «Καλλικράτης» τον θέλησε ανεξάρτητο.

Ο Άγιος Δημήτριος πρέπει επί τέλους να βρει το δρόμο του.

Το δρόμο της ανασυγκρότησης, του προγραμματισμού, της οργάνωσης και τέλος της δημιουργίας.

Το δρόμο της διαφάνειας που είναι και το ζητούμενο στον «Καλλικράτη»

Το δρόμο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών σε μια πιο ανθρώπινη, πιο πράσινη και πιο καθαρή πόλη.

Το δρόμο της αξιοποίησης των δημοσίων οικονομικών μέχρι και του τελευταίου ευρώ του δημότη, για την πόλη τους. Για εμάς αυτό αποτελεί συμβόλαιο τιμής.

Η ώρα για την μεγάλη ανατροπή έφθασε. Ο τόπος μας χρειάζεται νέες ιδέες και νέα δυναμική.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε όσους ασχολούνται ευκαιριακά με τα δημοτικά πράγματα της πόλης μας και που τυχαία, από επαγγελματικές υποχρεώσεις, βρέθηκαν στο τιμόνι του δήμου μας μην έχοντας το πολύ σημαντικό στοιχείο της εντοπιότητας που είναι και το ζητούμενο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε όσους οδήγησαν τον Άγιο Δημήτριο στην τελμάτωση και στην περαιτέρω υποβάθμιση.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς που δεν εκτέλεσαν κανένα έργο από αυτά που είχαν υποσχεθεί διαχρονικά, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη μας.

Ας δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς που κράτησαν το δήμο μας απελπιστικά στάσιμο σε όλους τους τομείς και που τώρα ζητούν την εμπιστοσύνη σας.

Αγαπητοί συνδημότες

Θα δώσουμε συγχωροχάρτι, πιστεύοντας αφελώς ότι ένας δήμαρχος που σήμερα έχει χάσει τη δεδηλωμένη αν και εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία, μπορεί να φέρει την αλλαγή στο δήμο μας;

Αλήθεια, υπάρχει άλλος δήμος στον οποίο τόσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αποστασιωποιηθεί και τέσσερις ειδικοί συνεργάτες (ιδιαίτεροι) δημάρχου έχουν παραιτηθεί από την έμμισθη θέση τους όπως έχει συμβεί με τον τωρινό δήμαρχο; Γιατί άραγε;

Σήμερα, μετά από 4 χρόνια δεν θα βρείτε ούτε ένα καινούργιο έργο στην πόλη μας και το μόνο που υποστηρίζει με μεγάλη περηφάνεια ο κ. Λαζαρόπουλος είναι ότι επί των ημερών του έγινε καλή οικονομική διαχείριση. Δηλαδή, να χειροκροτήσουμε που δεν έγινε διασπάθιση δημοσίου χρήματος; Ή να δώσουμε εύσημα που περισεύουν χρήματα στα ταμεία επειδή δεν γίνονται έργα και δεν εκετελείται ο προϋπολογισμός; Ο ισχυρισμός αυτός του νυν δημάρχου για την καλή οικονομική διαχείριση του δήμου, μας παραπέμπει αναγκαστικά στην Ευαγγελική παραβολή του πονηρού και οκνηρού δούλου, όπως τον χαρακτήρισε ο Ιησούς, επειδή έθαψε στη γη το χρήμα που του έδωσε ο κύριός του και δεν το αξιοποίησε.

Η έντονη λαϊκή δυσφορία για την πολιτική του απερχόμενου δημάρχου σε όλους τους τομείς, θα προκαλέσει, βαριά ήττα της παρούσας δημοτικής αρχής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, εισπράττοντας έτσι τη δυσαρέσκεια των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, η οποία θα είναι πολύ εντονότερη και περισσότερο επώδυνη από ότι αρχικά αναμενόταν.

Κι αυτό γιατί οι δημότες του Αγίου Δημητρίου είναι ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες. Είναι αυτοί που έχουν αντιληφθεί ότι μόνο ο δήμαρχος χωρίς πολιτικές δεσμεύσεις είναι ικανός να βγάλει από το τούνελ της ζοφερής πραγματικότητας την πόλη τους και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Αγαπητοί φίλοι

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση και να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ σε μια αληθινά αδέσμευτη δημοτική αρχή, στην Ενωτική Κίνηση Δημοτών, που θα έχει πρώτο μέλημά της το νοικοκύρεμα του παραμελημένου και υποβαθμισμένου δήμου μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μια δημοτική αρχή που θα αφουγκράζεται το σφυγμό των δημοτών και θα δίνει λύσεις πάραυτα.

Λύσεις που μεταξύ άλλων θα αφορούν:

Τον τομέα του Περιβάλλοντος, κυρίως με τη διαφύλαξη των υπαρχόντων και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου καθώς και με τη προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων.

Τον τομέα της Καθαριότητας, με την βελτίωση των όρων καθαριότητας της πόλης και την αξιοποίηση των ανταποδοτικών τελών σε έργα και υπηρεσίες για τα οποία πραγματικά εισπράττονται.

Τον τομέα της Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας της πόλης μας, με αναβάθμιση της Δημοτικής Αστυνομίας σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της και αναδιοργάνωση της Δημοτικής Συγκοινωνίας με σταδιακή επέκταση των γραμμών της ώστε να καλύπτει όλο το δήμο, γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης, στους στόχους μας είναι η ανάπτυξη και βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος του δήμου μας.

Τον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγύης, με την εφαρμογή προνιακού χαρακτήρα πολιτικών κατά τα πρότυπα των εθνικών συστημάτων Κοινωνικής Πρόνοιας χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον τομέα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την φροντίδα όλων των σχολικών κτηρίων, την πραγματοποίηση πραγματικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και την προώθηση του πολιτισμού και του εθελοντισμού και την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των αθλητικών υπηρεσιών και εγκαταστάσεων ώστε να μην αναγκάζονται οι δημότες να καταφεύγουν σε όμορους δήμους.

Τον τομέα της σχέσης του δήμου με τους δημότες, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και επικοινωνία αξιοποιώντας συστήματα όπως το G.I.S., η Ηλεκτρονική Πύλη εξυπηρέτησης του δήμου, καθώς και με την ανάπτυξη ασύρματου Internet σε όλο το δήμο, αλλά και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Τον τομέα της διαφάνειας, όπου θα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να ενημερώνεται και να συμμετέχει σε οτιδήποτε αξιόλογο συμβαίνει στην πόλη του καθώς θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου στο διαδίκτυο όλες οι πράξεις και αποφάσεις της δημοτικής αρχής.

Αγαπητοί συνδημότες

Τα κούφια λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις, που ουδέποτε υλοποιούνται, τελείωσαν.

Ο δημότης δεν εξαπατάται πια από τέτοιες πρακτικές που οδήγησαν το δήμο μας στο σημερινό του κατάντημα που όλοι βλέπουμε.

Ένα πράγμα μόνο θα ήθελα να σας υπογραμμίσω.

Προσοχή! Οι επικείμενες εκλογές έχουν διπλή ανάγνωση.

Η πρώτη είναι να εκλεγεί και να διοικήσει το δήμο μας η Ενωτική Κίνηση Δημοτών η οποία πλαισιώνεται από υποψηφίους με ήθος ανεπίληπτο που τους διακρίνει η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια και η ικανότητα, ώστε να διαχειρισθούν τα κοινά με εντιμότητα και δημιουργικότητα ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα των καιρών.

Η δεύτερη ανάγνωση είναι ότι η ψήφος σας πρέπει να είναι η οριστική καταδίκη των υπευθύνων που έφεραν στο σημερινό κατάντημα το δήμο μας.

Προσοχή λοιπόν!!!

Η ψήφος στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει σχέση με τα πολιτικά πιστεύω του καθενός. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρος διαχωρισμός σε αυτό. Άλλες πρέπει είναι οι αποφάσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλες οι αποφάσεις σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας.

Μη γελαστείτε αυτή τη φορά.

Η λακούβα, η καθαριότητα και γενικότερα η καθημερινότητά σας δεν έχει πολιτικό χρώμα.

Ξεχάστε σε αυτές τις ειδικές και κρίσιμες εκλογές τις πολιτικές σας πεποιθήσεις μπροστά στην κάλπη.

Δώστε ένα ηχηρό μήνυμα ψηφίζοντας τους πραγματικά αδέσμευτους δημοτικούς εκπροσώπους της Ενωτικής Κίνησης Δημοτών, που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα του δήμου μας.

Ψηφίστε με ήσυχη συνείδηση και με το χέρι στη καρδιά τους υποψηφίους της Ενωτικής Κίνησης Δημοτών, με τη βεβαιότητα ότι ψηφίζετε μια παράταξη αντάξια των αξόνων του «Καλλικράτη» με στόχο να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό, επιτελικό και τεχνοκρατικά δομημένο δήμο, που να ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, ένα δήμο «νοικοκύρη» που έχει ανάγκη ο δημότης του Αγίου Δημητρίου.

Κυρίες και κύριοι

Στόχος του «Καλλικράτη» είναι οι νέοι δήμοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τις νέες μεθόδους διοίκησης ώστε να υποδεχθούν διευρυμένες αρμοδιότητες. Ο “Καλλικράτης” έχει ένα βασικό στόχο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οι δήμοι να αποτελέσουν ισχυρές μονάδες τοπικής ανάπτυξης και ταυτόχρονα να εξελίσσονται σε αποτελεσματικούς διαχειριστές υπηρεσιών, ιδίως στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην ποιότητά της. Η Ενωτική Κίνηση Δημοτών διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία και το ανάλογο στελεχιακό δυναμικό για να ανταποκριθεί στο στόχο αυτό.

Το έργο μας θα είναι το έργο μιας σύγχρονης προοδευτικής και αδέσμευτης παράταξης με όραμα να δημιουργήσει ένα δήμο δυνατό και έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.

Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες κατά τις προεκλογικές ομιλίες όπου θα σας γίνει γνωστό και το προεκλογικό μας πρόγραμμα, όπως αναφερθήκαμε στην αρχή.

Σήμερα, είναι ημέρα χαράς, γνωριμίας και ανταλλαγής ιδεών και σκέψεων μεταξύ μας.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, και πάλι στη αποψινή αυθόρμητη και χαρούμενη συγκέντρωσή μας, που είναι πρόκριμα νίκης, με την πεποίθηση ότι θα δώσουμε μαζί την πιο κρίσιμη μάχη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την προδιαγεγραμένη αρνητική πορεία επιλέγοντας την Ενωτική Κίνηση Δημοτών. Μαζί διαλέγουμε μέλλον για τον Άγιο Δημήτριο.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου