24/9/10

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του τύπου, που θέλουν την παραχώρηση τμήματος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης σε ιδιώτες επενδυτές, ο Πρόεδρος της
Παράταξης «Σύγχρονη Πόλη» και υποψήφιος Δήμαρχος Χαράλαμπος Πασβαντίδης δήλωσε :

Ο Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου έχει πρωτοστατήσει σε διεθνές επίπεδο και έχει αναδείξει τα ζητήματα της πράσινης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχα για το μέλλον όχι μόνο της χώρας μας αλλά και του πλανήτη. Έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι :

………Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υιοθετήσουμε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα, που υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες. Η « πράσινη» ανάπτυξη είναι αυτή που σέβεται το περιβάλλον και το αντιμετωπίζει ως αναπτυξιακό απόθεμα και όχι ως αντιαναπτυξιακό βαρίδι, είναι η μόνη εφικτή και βιώσιμη λύση για τον τόπο.

Δεν είναι δυνατόν, σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού θα είναι χώρος υψηλού πρασίνου και αναψυχής για όλους τους πολίτες του λεκανοπεδίου, να πληροφορούμαστε ότι η Κυβέρνηση προχωρά σε υπογραφή σύμβασης με ιδιώτες επενδυτές και παραχωρεί μεγάλο τμήμα του αεροδρομίου για τουριστική εκμετάλλευση με την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, μαρίνων και καζίνο.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στα σχέδια αυτά, παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας, για δημιουργία Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις σε όλη την έκταση του πρώην αεροδρομίου, χωρίς καμία επιπλέον δόμηση. Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα παράλιο μέτωπο ανοιχτό στους πολίτες της Αττικής και όχι στα κάθε λογής συμφέροντα που θα υποβαθμίσουν το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, όλου του λεκανοπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου