1/9/10

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΠΑΛΗΣ « ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ...


Το Αύριο της Αργυρούπολης και του Ελληνικού δεν μπορεί να περιμένει άλλο"

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού,

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιστορικές προκλήσεις και δυσκολίες που για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, η τοπική κοινωνία οφείλει να λειτουργήσει ενωμένη, παρατάσσοντας στην πρώτη γραμμή το καλύτερο διαθέσιμο έμψυχο δυναμικό της.

Στο πλαίσιο του έκρυθμου αυτού κοινωνικοπολιτικού σκηνικού η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το νόμο «Καλλικράτη» αποτελεί μια καίρια και αποφασιστική τομή στη διοικητική λειτουργία του κράτους, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην κοινωνική συμμετοχή. Τα νέα δεδομένα, οι νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους απαιτούν τεχνογνωσία και αφοσίωση, επιδέξιο χειρισμό των νέων τεχνολογιών και συμπόρευση με τα δεδομένα της διεθνούς πραγματικότητας. Αρμοδιότητες που αφορούν στις Τεχνικές και Πολεοδομικές Υπηρεσίες, στις Λαϊκές Αγορές, στις Υπηρεσίες Σχολικών κτηρίων, στις Υπηρεσίες Κτηνιατρικής, στις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, καλούν και προωθούν την εξειδίκευση.

Οι θεσμοί, όμως, όσο νέοι και πρωτοποριακοί κι αν είναι, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τους ανθρώπους που τους υπηρετούν με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια. Εάν το εγχείρημα του νέου θεσμού επιτύχει, εάν το πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης καταφέρουμε να γίνει ακόμα πιο ανθρώπινο, τότε η αυτοδιοίκηση πράγματι θα αποτελέσει εφαλτήριο όχι μόνο για να πρωταγωνιστήσουν οι πολίτες στην Αναγέννηση της πατρίδας μας, αλλά και για να καταφέρουν να της δώσουν τη θέση που της αξίζει και που αδίκως τόσο καιρό στερείται.

Η ομάδα των ανθρώπων, που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια, θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους, από διαφορετικές ειδικότητες και εξειδικευμένα επαγγέλματα, ώστε να μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στη χρηστή λειτουργία του Δήμου αύριο. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο συνδυασμό μας, στην Αναγέννηση Αργυρούπολης- Ελληνικού, έναν κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας που καιρό τώρα νιώθουν εγκλωβισμένες και ανήμπορες να προσφέρουν δημιουργικό έργο. Θέλουμε ενεργούς πολίτες, όχι επαγγελματίες πολιτικούς, να μας στηρίξουν στο έργο μας.

Θέλουμε στην ομάδα μας ανθρώπους ικανούς, καταρτισμένους, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας, άτομα με παιδεία και υποδομή τέτοια που θα τα καθιστά υπεύθυνα και συνάμα ευσυνείδητα για την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο του Δήμου, οντότητες με όραμα για ένα μέλλον γεμάτο ιδανικά έτοιμα να μεταλαμπαδευτούν στα νέα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους νέους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για τα κοινά και έχουν άποψη για τα τοπικά θέματα, να έρθουν σε επαφή μαζί μας ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού το Αύριο της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξεις ένα σύστημα είναι να το επιχειρήσεις εκ των έσω, να ενστερνιστείς τα πλεονεκτήματα της συμμετοχικής διοίκησης και να ατενίσεις το μέλλον με αισιοδοξία μέσα από τα μάτια των νέων.

Αυτό που θέλουμε, όμως, πλέον είναι το μέλλον να γίνει το ιδανικό του παρόντος.

1 σχόλιο:

  1. Επί των ημερών του Γιάννη Τσαρπαλή
    Η οικονομία του δήμου Αργυρούπολης με την συγκρατήσει των εξόδων και την αύξηση των εσόδων η Αργυρούπολη γνώρισε ίσως τις καλύτερες των ημερών της και αυτό δεν αμφισβητείται τόσο από αντιπάλους πολιτικούς όσο και από τους υπαλλήλους των οικονομικών του δήμου.
    Επί των ημερών του Γιάννη Τσαρπαλή
    Βασίλευε η αξιοκρατία η αξιοπιστία σε κάθε πτυχή των αρμοδιοτήτων του δήμου.
    Και όλα αυτά καταργήθηκαν και ανατράπηκαν επί των ημερών του απερχόμενου δημάρχου που σαν διοικητικό δόγμα υιοθέτησε την αναξιοκρατία και τον φασιστικό ρεβανσιστικό τρόπο διοίκησης με διώξεις υπαλλήλων και αδιαφάνεια σε κάθε επίπεδο των δραστηριοτήτων του δήμου.
    Τέσσερα χρόνια παλαιοκομματικής αντίληψης και οπισθοδρόμησης ήταν αρκετά οι προοδευτικές δυνάμεις της Αργυρούπολης θα δώσουν την μάχη της αναγέννησης και θα αποκατασταθεί και πάλη η ομαλότητα η αξιοκρατία και η ανάπτυξη της πόλης μας, όλοι μαζί με τον Γιάννη Τσαρπαλή θα φέρουμε και πάλη την άνοιξη στις καρδιές και την πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή