5/9/10

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ

Ρ
Γράφει ο/η Κωνσταντίνος θεοδωρίδης

Τι γίνετε ρε φίλοι και συμπολίτες αυτής της πόλης , ποιος θα μας δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα μας .

Αναφέρομαι έστω και καθυστερημένα για την φωτιά που ξέσπασε σε αίθουσα του σχολείου στην αγία Τριάδα.

Ευλόγα ο σύλλογος γονέων σε συνεργασία με τους διευθυντές και το σχολικό συμβούλιο , χρόνια τώρα μάλλιασε η γλώσσα τους , να ζητούν εντατικότερη φύλαξη του χώρου του σχολείου. Απάντηση καμία.

Επιστρέφω τώρα στο θέμα της πυρκαγιάς , πιο είναι το πόρισμα της πυροσβεστικής?
Μήπως αν πραγματικά , υπήρχε περεταίρω φύλαξη , στον συγκεκριμένο χώρο, πέρα από την προστασία του χώρου από τις καθημερινές ζημιές ( σύριγγες, σπασμένα μπουκάλια ποτών , προφυλακτικά, σπασμένα τζάμια, συνθήματα στους τοίχους κ.λ.π) αποφεύγαμε και την καταστροφή μιας τάξης σχολειού? Αφού ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να κτίσουμε καινούρια σχολεία , αλλά και ούτε να τα ανακαινίσουμε όπως πρέπει , έχουμε μόνο για μπαλώματα και ημίμετρα .

Μάλλον δεν μας απασχολεί το μείζον θέμα της παιδείας , που στην πραγματικότητα είναι εθνικό κυρίως θέμα , και θα έπρεπε να μας απασχολεί και να είναι πρωτεύον.

«Αλλά δεν βαριέσαι τι δύναμη έχουν οι σύλλογοι γονέων, τι μπορούν να κάνουν »

Οι ζωές και το μέλλον των παιδιών μας στηρίζετε στα χέρια κάποιων , που δεν τους αφόρα η παιδεία αυτού του τόπου.

Όχι, όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους συλλόγους γονέων , πέρα από γονείς, ο μόνος σκοπός τους και γνώμονας τους είναι το μέλλον όλων των παιδιών της κοινότητάς τους.

Ας τους σεβαστούμε και ας μάθουμε να ακούμε τα προβλήματα τους γιατί τα ξέρουν από πρώτο χέρι.

Ας ξεκαβαλήσουμε πια την καρέκλα



Αξιότιμοι φίλοι γονείς

Ορμώμενος της έναρξης και αυτής της σχολικής χρονιάς , θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ θερμά έστω και με μεγάλη καθυστέρηση , για το αποτέλεσμα των πολύχρονων , και επιμόνων αγώνων σας και την μεγάλη εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου , στο θέμα του ΄΄ ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΄΄ ως διατηρητέο κτίριο.

Και για να γίνω πιο σαφής για αυτούς που δεν θυμούνται και για αυτούς που τώρα έρχονται , στην στενή οικογένεια του 4ου 12ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα σας θυμίζω , το πόσο αγωνιστήκαμε 5 χρόνια τώρα για μπορέσει να ξεκολλήσει από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας του υπουργείου πολιτισμού το θέμα. Προσφυγές σε συνήγορο του πολίτη 4 φορές , επερωτήσεις στην βουλή των Ελλήνων 3 φορές , συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου πολιτισμού 6 φορές , αεροφαγίες , πορίσματα πολιτικών μηχανικών και πανεπιστήμιων για την στατικότατα και την λειτουργικότητα του κτιρίου ( άνω των 5 )

Σε όλο μας αυτό τον αγώνα δεν ήμασταν μόνοι, ήταν πρωτεργάτες πάντα οι διευθυντές των σχολείων , που τους ανήκει ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως επίσης και στην πρώην πρόεδρο της επιτροπής παιδείας του δήμου μας την κυρία Μαρία Βυρίνη.

θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι οι διευθυντές είχαν ξεκινήσει να αγωνίζονται για ένα καινούριο ασφαλές σχολείο 10χρονια πριν.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία συνάντηση στο υπουργείο πολιτισμού, το πρώτο όνομα στην λίστα κληθέντων για την έκδοση του πορίσματος ήταν το όνομα του Θεοδωρίδη ( Τ. προέδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα –Τ .προέδρου ενώσεων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων –μέλος της επιτροπής παιδείας δήμου Βύρωνα ) .

Αυτό μας ανέφερε ο κύριος Νικόλαος Ξ ύδης διευθυντής του 4ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα μεταφέροντας και την άποψη και του διευθυντού του 12ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και των μελών της σχολικής κοινότητας.

Μέχρι εδώ όλα άψογα, ξοδεύτηκε χρόνος, χρήμα, αγώνες και είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ξεκολλήσαμε από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ανακοινώθηκε ότι το κτίριο ΔΕΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ διατηρητέο και είναι έτοιμο προς κατεδάφιση.


Μετά !!!!!!!!?????????

Δεν πρέπει κάποιος να μας ενημερώσει τι θα γίνει στο εξής , που κολλήσαμε πάλι?

Για Αθήναιον ακούσαμε Αθήναιον δεν είδαμε.

Τι θα γίνει με τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής ?

Γιατί δεν εξετάζετε η πρόταση του κυρίου Κόνσουλα?

Χρήματα έχουμε ακούσει , ότι έχουν εκταμιευθεί από το 2003 για την αγορά νέου σχολικού συγκροτήματος.

Που είναι ??????????

ΕΛΕΟΣ πια σκεφθείτε λίγο και τα παιδιά μας

Είμαστε πάνω από όλα γονείς

Κλείνοντας, τι να πω και εγώ, σαν όλους τους άλλους , καλή σχολική χρόνια και ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ.

Όχι, σίγουρα δεν θα μείνουμε μόνο σε ευχολόγια.

Πράξεις και μονό πράξεις ζητάμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου