2/9/10

ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΚΑ

Εδώ και μήνες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής γύρω από την πλατεία του ΙΚΑ διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο οικόπεδο μεταξύ των οδών Πλουτάρχου, Ρ. Γκάλλι και Πλαπούτα, όμως η απογνωσή τους δεν συγκινεί κανέναν αφού το ζήτημα ούτε έχει αναδειχθεί, ούτε έχει γίνει και καμία προσπάθεια επίλυσής του.

Η κατάσταση που αντικρίζει κανείς σήμερα στον κοινόχρηστό αυτό χώρο είναι θλιβερή. Ιδιαίτερα για τους μόνιμους κατοίκους αλλα και για τους διερχόμενους.

Οικοδομικά μπάζα, ασβέστες, υλικά ασφαλτόστρωσης, ξύλα, σκουπίδια κάθε λογής, μέχρι και ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο βρίσκεται παρατημένο στο οικόπεδο δημιουργώντας ένα ιδανικό τοπίο για τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) και άλλα ζωύφια καθώς και μια ενεργή εστία μόλυνσης και διαρκή κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

Το οξύμωρο είναι ότι στην περιοχή του οικοπέδου διεξάγεται η λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων καθώς και οι συνεστιάσεις πολιτιστικών συλλόγων της πόλης.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε γιατί η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα για αυτό το ζήτημα;

Γιατί επιτρέπει την ρίψη μπάζων και σκουπιδιών;

Γιατί τα απορρίμματα από τη λαϊκή αγορά δεν συλλέγονται άμεσα αλλά με καθυστέρηση πολλών ημερών;

Γιατί ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ακόμη και από δημοτικά οχήματα για τη φορτοεκφόρτωση οικοδομικών και ασφαλτικών υλικών;

Το υγειονομικό γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη;

Γιατί δεν υπάρχει από το δήμο σχέδιο αξιοποίησης του χώρου προς όφελος των πολιτών;

Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου νέων Επιστημόνων που ανέλαβαν να αναδείξουν το ζήτημα καθώς και τους πολίτες που μας ζήτησαν να το αναδείξουμε.

Ο χώρος αυτός θα έπρεπε να είναι χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής και τα παιδιά τους και όχι εστία μόλυνσης.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή έστω και τώρα να λύσει οριστικά το πρόβλημα, δυστυχώς όμως η μόνη ελπίδα μας έγκειται στην ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση που εμφανίζουν όλοι οι δημοτικοί άρχοντες λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές και όχι στην συνέπεια και την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής.

Σύλλογος Νέων Επιστημόνων Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου