16/10/10

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ



Καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ασφαλή οδήγηση πραγματοποίησε για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος Βύρωνα, με αφορμή τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα μοίρασαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς στη Λεωφόρο Καρέα και Κατεχάκη, με κύριο σύνθημα «Δεν είναι το αυτοκίνητο που είναι ασφαλές, είναι ο οδηγός».

Η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης ή κράνους και το κινητό τηλέφωνο, εξακολουθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ερευνών, να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ενδεικτικό του ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας είναι το γεγονός ότι το 2009, περισσότερες από 38.800 ζωές χάθηκαν στην άσφαλτο, ενώ τα τροχαία δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως στις ηλικίες 15 έως 29 ετών.

Στη σπουδαιότητα της τήρησης των βασικών κανόνων ασφαλείας και της μέριμνας που πρέπει να λαμβάνει ο καθένας από εμάς σε κάθε διαδρομή, αναφέρεται στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς. «Εμείς είμαστε εκείνοι, που με τις συνήθειες και τη συμπεριφορά μας στην οδήγηση, μπορούμε να κάνουμε την κάθε μέρα ‘Ημέρα Οδικής Ασφάλειας’», τονίζει και προσθέτει: «Εμείς είμαστε εκείνοι που πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας, κάνοντας την οδική ασφάλεια προτεραιότητα και την υπεύθυνη οδήγηση πολιτισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου