16/10/10

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ





Στο πνεύμα τρομοκράτησης των μαθητών, που εκφράζεται με διάφορους τρόπους και από διάφορους καλοθελητές, εντάσσεται το περιστατικό στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης όπου δύο μαθητές τιμωρήθηκαν με διήμερη αποβολή μετά από τη συμμετοχή τους σε κατάληψη του σχολείου.
Η αιτία της αποβολής κατά την υποδιευθύντρια είναι ότι: Εκτός σχολείου μια καθηγήτρια είδε τρείς μαθητές να σπρώχνουν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ο ένας μαθητής έφυγε και έτσι τιμωρήθηκαν οι άλλοι δυο οι οποίοι αρνήθηκαν ότι έσπρωχναν το αυτοκίνητο, να σημειωθεί ότι οι μαθητές είναι δύο δεκατριάχρονοι. Είναι προφανές ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που συμμετέχουν ενεργά σε διεκδικήσεις.

Η κ. υποδιευθύντρια ισχυρίστηκε ότι επεβλήθη η ποινή από τον σύλλογο διδασκόντων, όμως στην απαίτηση των γονιών να τους δώσει την απόφαση, τους αρνήθηκε κατηγορηματικά παραπέμποντάς τους σε γραφειοκρατικές μεθόδους με αιτήσεις κλπ και κάλεσε την αστυνομία(!!!!!) για να την προστατέψει!!!!!!!!
Μετά από συνεχή πίεση εκ μέρους των γονιών είπε «Όταν μου είπε η κ. καθηγήτρια τι έπεσε στην αντίληψή της ….» «….εγώ τιμώρησα τους μαθητές γιατί έχουν ‘‘παραβατική’’ συμπεριφορά…» «…προς παραδειγματιστούν οι άλλοι μαθητές και για να συνετιστούν ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στο σχολείο»!!!!!!!!!!!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο. Πριν από τρία χρόνια είχε κατηγορηθεί μαθητής με κατασκευασμένη κατηγορία, για να ‘‘συνετιστούν’’ οι άλλοι μαθητές. Και στις δύο περιπτώσεις (μάλλον τυχαίο θα είναι) οι γονείς των παιδιών είναι μέλη της ‘‘Αγωνιστικής Συνεργασίας Γονέων’’
Για το θέμα έκαναν παρέμβαση γονείς, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, η ΚΝΕ, ενώ μαζί τους βρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Τ. Τσατσούλη, που κατήγγειλαν την τιμωρία των παιδιών, η οποία δεν είχε άλλη τεκμηρίωση από τη συμμετοχή τους στην κατάληψη.
ilioupolisonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου