14/10/10

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΥΡΤΑΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΑΚΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ Ο ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ


    Η έβδομη κατά σειρά ανοικτή συγκέντρωση του υποψηφίου Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 13/10/2010, σε ένα έντονα συμβολικό χώρο, το γηπεδάκι μπάσκετ της οδού Τυρταίου κοντά στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ηλιούπολης και την πλατεία 28ης Οκτωβρίου.
            Ένας από τους δημόσιους χώρους της Ηλιούπολης που κατακτήθηκαν με αγώνες, και ένας χώρος που έχει «μεγαλώσει» γενιές νέων της πόλης, επηρέασε έντονα και το περιεχόμενο της ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου ενώπιον των συγκεντρωμένων. Μνημόνευσε και τίμησε τους αγώνες και το έργο των δημάρχων της πόλης Παύλου Πεντάρη, Δημήτρη Κιντή και Θεόδωρου Γεωργάκη, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να κάνει, όπως είπε, για τον απερχόμενο Δήμαρχο, καθώς ούτε ως καλός διαχειριστής δε θα μπορέσει να μείνει στην ιστορία της πόλης.
            Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του στρεφόταν γύρω από τα οικονομικά του Δήμου, στα πλαίσια του οποίου κάλεσε για μία ακόμη φορά την απερχόμενη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και το έλλειμμα 7 εκατομμυρίων ευρώ που εμφανίζει, όπως επίσης και τα στοιχεία για τη σπατάλη χιλιάδων ευρώ για την ανάπλαση – καταστροφή της πλατείας 25ης Μαρτίου, ή για την απώλεια πόρων από την Ε.Ε.
            Τέλος, μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τα θέματα αθλητισμού της πόλης, αρνήθηκε να αποδεχτεί εύκολες, αλλά χωρίς μελέτη και τεκμηρίωση υποσχέσεις, τις οποίες δε θα είναι σε θέση να υλοποιήσει, αλλά ταυτόχρονα εξέθεσε το όραμα του «ανοικτού σχολείου» στην πόλη, στη γειτονιά, με αξιοποίση των ελεύθερων χώρων του και ταυτόχρονα με μετατροπή του σε κέντρο πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό της κάθε γειτονιάς, περιγράφοντας ταυτόχρονα και τον τρόπο υλοποίησης του οράματος αυτού.
            Η επόμενη ανοικτή συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 15/10/2010, και ώρα 18.30, στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, και συγκεκριμένα στην πλατεία έξω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου