15/10/10

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ: ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ


Χάος με το εκλογικό επίδομα και την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων. Ποιοι παίρνουν τελικά εκλογικό επίδομα, πόσα χρήματα είναι και πότε λήγει η απεργία;
Μειωμένο κατά το ένα πέμπτο θα είναι το εκλογικό επίδομα για τις δημοτικές εκλογές 2010, ενώ μειώνεται κατά 27% και ο αριθμός των υπαλλήλων που θα το πάρουν. Ενώ το 2009 στις εκλογές πήραν εκλογικό επίδομα 7.769 υπάλληλοι, στις επερχόμενες εκλογές θα καταβληθεί σε 5.658 υπαλλήλους.
Στόχος με τη μείωση υπαλλήλων και ποσών είναι να μειωθούν συνολικά κατά 40,1% τα έξοδα των εκλογών. οιοι υπάλληλοι παίρνουν εκλογικό είδομα και πόσα:
Υπουργείο Εσωτερικών 2.080 ευρώ
Δικαστικοί υπάλληλοι 1.304 ευρώ
Υπουργείο Δικαιοσύνης 168 ευρώ
Ελεγκτικό συνέδριο 480 ευρώ
Δικαστές Διοικητικών Δικαστηρίων 400 ευρώ
Δικαστικοί- Εισαγγελείς 1.160 ευρώ
Σώματα Ασφαλείας 760 ευρώ
Αποζημίωση εφόρου δικαστικής αρχής (για επτά ημέρες) 866 ευρώ
Δικαστικοί αντιπρόσωποι (ημερήσια αποζημίωση επί 7 μέρες ) 756 ευρώ
Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι δεν θα πάρουν εκλογικό επίδομα καθώς σύμφωνα με το υπουργείο αυτό περιλαμβάνεται στα έξοδα κίνησης που ήδη λαμβάνουν.
Ο νόμος ορίζει την Κυριακή 17 Οκτωβρίου ως την τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.
Πλην όμως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε αποχή των εργαζομένων από οποιαδήποτε εργασία αφορά στις εκλογές, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να μη λάβουν, αυτή τη φορά, εκλογικό επίδομα.
Μετά από αυτή την εξέλιξη οι υποψήφιοι έσπευσαν “πατείς με πατώ σε” στις δημοτικές υπηρεσίες προκειμένου να προλάβουν στο διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά – προκαλώντας …μπλακ άουτ.
Εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης, στην οποία προσέφυγε η κυβέρνηση για να κηρυχθεί η αποχή παράνομη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, με την ιδιότητα (και) του προέδρου της ΚΕΔΚΕ επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά. Πρότεινε τριμερή συνάντηση υπουργείου Εσωτερικών- ΠΟΕ ΟΤΑ-ΚΕΔΚΕ προκειμένου να βρεθεί λύση.
Κάτι που δεν διαφαίνεται αφού ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ.Ντόλιος χαρακτήρισε «προκλητικό» το εκλογικό επίδομα σε καιρούς κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου