13/10/10

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ... ΜΑΓΙΚΑ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ



           Καταπέλτης ο Παναγιώτης Κόνσουλας για τα … μαγικά του Ισολογισμού στον Δήμο

«Δόλια απόπειρα του κ. Χαρδαλιά  και των επίορκων συνεργατών του για την συλλογική και συνολική εξαπάτηση των θεσμικών οργάνων», χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κόνσουλας, την παρουσίαση του Ισολογισμού για το 2009 από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή», μιλώντας σχετικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι στόχος του απερχόμενου Δημάρχου είναι «ο  - δια της παραποιήσεως στοιχείων –εξωραϊσμός της εικόνας της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος και την οποία άλλωστε εξέθεσε πριν από τρεις μήνες, εδώ μέσα, ο ίδιος ο Δήμαρχος».
Όπως είπε ο ίδιος, «δεν είμαστε πλέον στο χείλος του γκρεμού. Έχουμε ήδη γκρεμοτσακιστεί οικονομικά. Ενώ το καράβι του Δήμου έχει ναυαγήσει, η Διοίκηση μας μιλά για επιτυχίες και νοικοκυρέματα».
Κατήγγειλε μάλιστα ότι «η διοικούσα παράταξη και ο επικεφαλής της, μιμούνται την γενεσιουργό μήτρα του πολιτικού τους φορέα, της Ν.Δ και του πολιτικά ανεύθυνου Κώστα Καραμανλή και συμπεριφέρονται ακριβώς όπως εκείνοι».
Διαβεβαίωσε δε ότι θα πράξει τα νόμιμα για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου Βύρωνα.
Σύμφωνα με την εμπεριστατωμένη ανάλυση που έκανε, έλλειμμα της τάξης του 1.673.543,91 ευρώ για το 2009, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο ως εικονικό «πλεόνασμα» της τάξης των 255.404,09 ευρώ!
Προς απόδειξη μάλιστα των λεγομένων του, επικαλέστηκε την Έκθεση Ελέγχου που συνέταξε  η Ορκωτός Ελεγκτής κ. Ζακυνθινάκη, η οποία ξεκάθαρα αναφέρει ότι οι συντάξαντες τον Ισολογισμό, υποτίμησαν την ζημία του Δήμου από την ΔΕΑΔΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα), η οποία ανέρχεται σε 14.980.204,06 ευρώ. Αντί λοιπόν να αφαιρεθεί από το Ενεργητικό του Δήμου το ποσό αυτό, αφαιρέθηκε παράνομα και δόλια – μέσω πρόβλεψης – μόνο το ποσό των 3.782.019,45 ευρώ!
Ο κ. Κόνσουλας υπογράμμισε ότι, με τον ίδιο τρόπο, προηγούμενες χρήσεις εμφανίζονται ελλειμματικές μόνο κατά 6.136.016,48 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα τα ελλείμματα είναι 17.237.490,48 ευρω!
Ο επικεφαλής της παράταξης «Βύρωνας – Καθαρή Επιλογή», κατέστησε σαφές ότι καταψηφίζει τον Ισολογισμό με πλήρη πολιτική ευθύνη. «Ταυτόχρονα θα καταγγείλουμε σε όλα τα αρμόδια όργανα και κυρίως στο λαό του Βύρωνα τον δόλια παραποιημένο και με ουσιώδεις ανακρίβειες Ισολογισμό, με αποτέλεσμα την μη απεικόνιση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου Βύρωνα και τον σχηματισμό ψευδούς και παραποιημένης εικόνας των οικονομικών του Δήμου μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου