19/10/10

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟ


Ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας έστειλαν περίπου 2000 δημότες του νέου Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης προς τον Υποψήφιο Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τους υποψήφιος δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Do It» στη Βάρκιζα. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμoύ, αλλά και των ανθρώπων που θα το υλοποιήσουν, και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι του νέου Δήμου ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα.

Στην ομιλία του, ο κ. Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στις βασικές αρχές του συνδυασμού ενώ σχετικά με τα νέα δεδομένα στην τοπική αυτοδιοίκηση λόγω του Καλλικράτη ανέφερε:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα του 2010 έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους. Με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες. Με γνώση και επίγνωση. Με δύναμη και τεκμηρίωση. Με όραμα και πρωτίστως με προοπτική. Αυτοί που θα σχεδιάσουν το μέλλον μας την επόμενη των εκλογών θα βάλουν τις βάσεις για την ερχόμενη δεκαετία».

Σε ότι αφορά τις χρήσεις γης της Βούλας, αλλά και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο κ. Κωνσταντέλλος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις του λέγοντας:

«Η υποβάθμιση της γειτονιάς μας, η περιβαλλοντική απειλή από εργολάβους ή νυχτερινούς επισκέπτες θα υποβαθμίσει τις περιουσίες μας θα υποβαθμίσει το επίπεδο της ζωής μας.
Και για να τελειώνουμε μια και καλή με όσους ψιθυρίζουν και λασπολογούν Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ως Δήμαρχος επειδή δεν εξυπηρετεί συμφέροντα θα περιφρουρήσει τις γειτονιές μας από την τσιμεντοποίηση και την εμπορευματοποίηση Η Βούλα είναι κηπούπολη και έτσι θα παραμείνει».

Τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν αφορά τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά το μέλλον της νέας πόλης. Συγκεκριμένα είπε:

«Την 7η Νοεμβρίου δεν κρίνετε το χθες τα πεπραγμένα κρίνετε πρωτίστως την ικανότητα των διεκδικητών της εμπιστοσύνης σας για τα μελλούμενα.
Γιατί είναι φανερό ότι την τετραετία 2011 – 2014 το διακύβευμα δεν είναι ποιος δήμαρχος θα μας εκπροσωπεί για τέσσερα χρόνια αλλά ποιος δήμαρχος και ποια συμβούλια θα αξιοποιήσουν τις δυνατότητες θα βάλουν τις βάσεις πάνω στις οποίες η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη εμείς και τα παιδιά μας θα ζήσουμε τις επόμενες δεκαετίες».

Στα πλαίσια αυτής της πρόκλησης κάλεσε και τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους σε μια ανοικτή δημόσια συζήτηση στην κεντρική πλατεία της Βούλας με υποβολή ερωτήσεων από τους πολίτες ώστε όλοι να καταθέσουν ιδέες, προτάσεις και πρόγραμμα ώστε όλοι να κριθούμε «υπό το φώς του ήλιου και τη κρίση των συμπολιτών μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, καταχειροκροτούμενος, κάλεσε τους δημότες του νέου Δήμου στο πλευρό του και των συνεργατών του να χτιστεί απ’ όλους η νέα πόλη τονίζοντας:

«Φίλες και φίλοι
την Κυριακή των Εκλογών η πραγματική πρόκληση είναι η επιλογή Δημάρχου καλών προθέσεων, τεκμηριωμένης γνώσης, διαπιστωμένων ικανοτήτων και ειλικρινών δεσμεύσεων. Είναι η μόνη επιλογή για να οικοδομήσουμε ένα Δήμο Δίκαιο, Πράσινο και Αποτελεσματικό, που δίνει προστιθέμενη αξία στη ζωή μας.
Γι αυτό η δική μας προσπάθεια η δική σας στήριξη αυτή η κίνηση πολιτών, η συντεταγμένη πορεία ανθρώπων πέρα και έξω από κόμματα και ιδεοληψίες δεν είναι μια πράξη συμβατική,
δεν γίνεται από υποχρέωση, δεν υποβάλλεται από συμφέροντα και προσωπικές ή πολιτικές υποχρεώσεις. Συνιστά χρέος στην πόλη, απάντηση σε όσους παραφράζουν κατά το δοκούν την πολιτική, τον Δήμο, την Πόλη, την Πράξη και το Όραμα. Γιατί η πόλη δεν είναι μικροπολιτική σκοπιμότητα και προσωπική ματαιοδοξία. Δεν είναι τσιφλίκι ούτε φέουδο.
δεν διοικείται από το γραφείο ούτε με μεθόδους και τεχνικές του 80 και του 90.
Φέτος η χρονιά είναι 2010 και ότι μέχρι χθες ήταν γνωστό σήμερα είναι άγνωστο
και θέλει μελέτη, γνώση, επιμέλεια και σκληρή δουλειά. Αυτή τη νέα πραγματικότητα διεκδικούμε. Την ευθύνη για το Δήμο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κωνσταντέλλος παρουσίασε τους ανθρώπους που θα αποτελέσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, όπως κατατέθηκε στο πρωτοδικείο. Αναφέρουμε ότι σε σύνολο 80 ανθρώπων υπάρχουν 44 άνδρες και 36 γυναίκες, ξεφεύγοντας κατά πολύ από το ελάχιστο αριθμό που προϋποθέτει ο νόμος το οποίο είναι 18, ενώ το μέσο όρο ηλικίας των υποψηφίων είναι περίπου 43 ετών. Ακολουθεί η αναλυτική κατάσταση των υποψηφίων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου