14/10/10

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Δημήτριος 11/10/2010 


ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΗΛ. 2109703607/ 21097301312

FAX: 2109714303

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ: 32831

ΠΡΟ Σ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΟΣΚ)


ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΉ: 1. ΔΙΕΘΥΝΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

2. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

4. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

5. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Αξιότιμε Κύριε Δ/ντα Σύμβουλε, 

«Η Δημοτική Αρχή Αγίου Δημητρίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Γελαδάκης Μιχάλης εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία μας για το πάγωμα της ροής χρηματοδότησης, που αφορά τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα θέλουμε να σας μεταφέρουμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσαρέσκεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη διακοπή του έργου “Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση επειγουσών επιδιορθώσεων σε σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου” με κωδικό αριθμό ΣΕ 0476002.

Γνωρίζετε από πρόσφατη επιστολή μας ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο υπεβλήθη αίτημα διάλυσης της σύμβασης εκ μέρους του αναδόχου του έργου, λόγω κρίσιμης υπέρβασης του χρόνου αποπληρωμής πιστοποίησης, πέραν του οριζόμενου από τη νομοθεσία χρόνου.

Αυτό συμβαίνει διότι η πρώτη από μέρους σας αποστολή χρημάτων στο Δήμο μας έγινε μετά από πολύμηνη καθυστέρηση με την 38-Τ3/7633/15.7.10 εντολή σας για ποσό 30.072,13 € που αντιστοιχεί στην 1η πιστοποίηση του έργου και χωρίς καμία περαιτέρω ειδοποίηση και εκταμίευση από μέρους σας σχετικά με τη δεύτερη πιστοποίηση που έχει υποβληθεί από 27/7 που αφορούν σύμβαση συνολικού ύψους 430.000 €.

Κατόπιν όλων των εκτεθέντων αισθανόμαστε έντονη ανησυχία για τη μη ανταπόκρισή σας στο κρίσιμο τομέα της συντήρησης των σχολικών κτιρίων, στην οποία συντήρηση δεν μπορούμε όμως σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση να προβούμε.

Επειδή ως Δημοτική Αρχή αλλά και ως υπεύθυνοι πολίτες αποτελεί για μας προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, σας μεταφέρουμε την ανησυχία και τον φόβο όλης της σχολικής κοινότητας και αναμένουμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να μεριμνήσετε για την άμεση αποστολή των χρημάτων που ορίζει η παραπάνω σύμβαση.

Σε περίπτωση μη άμεσης ανταπόκρισής σας στις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει, σας καθιστούμε στο εξής υπεύθυνους για οποιοδήποτε πρόβλημα-ατύχημα παρουσιαστεί στα σχολεία του Δήμου Αγίου Δημητρίου και αφορά στην ακύρωση απαραίτητων έργων συντήρησης, λόγω της μη χρηματοδότησής τους εκ μέρους σας.

Είμαστε γνώστες της οικονομικής δυσκολίας που βιώνει η χώρα μας, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα πως η παιδεία και δη η συντήρηση στα σχολικά κτίρια πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων, όπου δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκπτώσεις κονδυλίων.

Όλοι βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας και θα λογοδοτήσουμε - από τη θέση του ο καθένας- στους πολίτες.

Μετά τα παραπάνω αναμένουμε την ανάλογη με το θέμα ένδειξη ευαισθησίας σας και την άμεση ανταπόκρισή σας στην εκταμίευση των αναγκαίων πόρων.

Ο Αντιδήμαρχος

Τεχνικής Υπηρεσίας

Γελαδάκης Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου