1/10/10

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ


Ένα νέο πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Βύρωνα, το Κέντρο Υγείας της πόλης και το Γ.Ν. Αθηνών Ιπποκράτειο. Πρόκειται για το πρόγραμμα Ανώδυνου Τοκετού, που παρέχεται δωρεάν και έχει ως στόχο να βοηθήσει ουσιαστικά κάθε μέλλουσα μητέρα.
Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μελλοντικές μητέρες για όλες τις ψυχικές και σωματικές αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση για την ανάπτυξη της φυσιολογικής εγκυμοσύνης, ειδικές ασκήσεις σώματος για την εγκυμοσύνη, εκπαίδευση για τη χαλάρωση και τις σωστές αναπνοές κατά τη διάρκεια του τοκετού, εκπαίδευση για το μητρικό θηλασμό και τη φροντίδα του νεογνού, ασκήσεις σώματος για την περίοδο μετά τον τοκετό.

«Το Πρόγραμμα Ανώδυνου Τοκετού έρχεται να προστεθεί στα προγράμματα προληπτικής ιατρικής και υγείας που εφαρμόζουμε στον Βύρωνα τα τελευταία χρόνια», όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αναστασία Αντύπα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ιπποκράτειου Ουρανία Μπουτζιώνα, η υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κ.Υ.Β Κατερίνα Φουτσιτζή και το μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιπποκράτειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου