3/11/10

[Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ] ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ Ν. ΣΤΕΝΟΥ


Η Ελλάδα έχει κατάθλιψη

Γίνεται ένας ολόκληρος λαός να έχει κατάθλιψη; Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι που άφορα μερικούς που έχουν οικογενειακά προβλήματα, που είναι αδύναμοι ή   γεννηθήκαν έτσι; Και όμως υπάρχει κατάθλιψη που δημιουργείται από εξωτερικές συνθήκες  για παράδειγμα  αν πεθάνει κάποιος, αν συμβεί μια συμφορά-καίγεται το σπίτι  σου ή  χάνεις τα λεφτά σου. Ο άνθρωπος χρειάζεται κάποιο καιρό να συνέλθει και να προσαρμοστεί. Όμως αν υπάρχουν συνεχιζόμενα γεγονότα τότε κινδυνεύει  από το σύνδρομο της Κατάθλιψης.
Η Κατάθλιψη έχει τα εξής στοιχεία:
Καταθλιπτικό συναίσθημα όπου κυριαρχεί η θλίψη,  το κενό, ο φόβος. Όλα τα βλέπει μαύρα και χωρίς ελπίδα.
Έλλειψη διάθεσης και ενδιαφερόντων. Αυτά που ευχαριστούσαν τον άνθρωπο μέχρι τώρα πλέον του φαίνονται αδιάφορα, ακόμη και το σεξ του φαίνεται μεγάλος κόπος, και αποσύρονται κοινωνικά
Αδράνεια η Άγχος . Νιώθουν κουρασμένοι, έλλειψη ενέργειας,  ή  δεν μπορεί να ησυχάσει, να κάτσει ή να μείνει μόνος.
Αϋπνία ή υπνηλία
Διαταραχής όρεξης
Διαταραχή στην σκέψη, έλλειψη πρωτοβουλίας, δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά,  να πάρει αποφάσεις, δεν θυμάται, όλα του φαίνονται άλυτα, και αδιέξοδα
Χαμηλή αυτοπεποίθηση, τύψεις, νιώθει αποτυχημένος , ότι φταίει, δεν θέλει να ζήσει, νιώθει ότι δεν έχει νόημα η ζωή.
Η κατάθλιψη θεωρείτε  θυμός που  στρέφετε η εναντίον του εαυτού ή προς τα έξω.
Δηλαδή ο άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει τον εαυτό του ή άμεσα (αυτοκτονία , καταστροφικές συμπεριφορές) ή έμμεσα (ψυχοσωματικές ασθένειες  παραβατικές συμπεριφορές, λάθος  κρίσεις).
Η κατάθλιψη είναι μια στάση απελπισίας  όπου  ο άνθρωπος νιώθει αβοήθητος.
Για να δούμε τώρα γιατί η Ελλάδα μάλλον έχει κατάθλιψη.
Σ΄ αυτή την ψυχική κατάσταση η ασθενής (η Ελλάδα) χρειάζεται κάποιον ‘ισχυρό’ να την πάει στον γιατρό, γι αυτό ο «κηδεμόνας» της, ο Παπανδρέου, πήγε την Ελλάδα στον ‘γιατρό’ ΔΝΤ (ένας Αμερικάνος).  Επειδή δεν μπορεί η ασθενής να κρίνει πλέον για τον εαυτό της, συγχύστηκε και τα βλέπει όλα μαύρα, αφήνετε στον «κηδεμόνα» της και στις οδηγίες του ΔΝΤ-γιατρού- δέχεται παθητικά  το χάπι που της δίνει και  υπακούει στις οδηγίες του. Έτσι το ΔΝΤ- ‘γιατρός’ λέει στον «κηδεμόνα» της ότι έτσι πρέπει να γίνει για να σωθεί.  Tης τονίζει ότι δεν πρέπει να ξοδεύει, και οπωσδήποτε πρέπει να κάνει θυσίες. Η ασθενής ήδη δεν έχει όρεξη να φάει, να βγει, να κάνει σεξ. Άρα  με τις οδηγίες  του γιατρού  για οικονομία και λιτότητα ενισχύει την  απόσυρση της  και την στέρηση χαράς, οπότε τροφοδοτεί την κατάθλιψη που νιώθει.
Ο ‘γιατρός το κρίνει απαραίτητο  γιατί οι παρέες με άλλους και οι συζητήσεις μπορεί να την παρασύρουν  και να της βάλουν ιδέες στο μυαλό,  να αρχίσει να αντιδρά,  να μην ακούει τις οδηγίες του ‘γιατρού και να θέλει άλλο γιατρό (Ε.Ε/Ασία) και άλλη αγωγή (αναπτυξιακά προγράμματα /απόσυρση από το ευρώ/χρεοκοπία!) Υπεύθυνος για την εφαρμογή της αγωγής της θα ήταν βέβαια ο «κηδεμόνας» της.
 Στην αρχή η Ελλάδα προσπάθησε  να αντίδραση,  όταν ο «κηδεμόνας» της, στέρησε  το χαρτζιλίκη  από τα παιδία της και  ανέβασε τις τιμές (ΔΕΗ,  φόροι, ΦΠΑ ψωμί) 
 Στην αρχή πέταξε ντομάτες, έκανε πορείες, τα παιδιά της κουβέντιαζαν  , αγωνιούσαν, θύμωναν.   Ένιωθε ότι φταίει εκείνη γιατί δεν είχε κάνει καλό κουμάντο και τώρα πεινάνε τα παιδιά της. Στην αρχή της είπε ο «κηδεμόνας» της να μην ανησυχεί ότι θα βρεθούν λεφτά και όλα θα λυθούν με λίγο νοικοκύρεμα, και στην απελπισία της επάνω τον εμπιστεύτηκε. Μέτα όμως μαζί με τον ‘γιατρό’ της είπαν ότι είχε κάνει πολλές σπατάλες, είχε πάρει δάνεια, μα και τι να έκανε, ούτε και τότε φτάνανε τα λεφτά: φροντιστήρια, ανάγκες που την πίεσαν ότι έπρεπε να έχει και να παρέχει για να είναι σωστή και επιτυχημένη, γάμους, κηδείες, δημόσια παιδεία, δημόσια νοσοκομεία, να ξεφύγεις από το νοίκι, ασφάλειες, όλα θελαν λεφτά. Ένιωθε ότι δεν είχε λύση, έτσι άρχισε να παραιτείται. Άλλωστε  με ποιον, και με τι  να τα πρωτοβάλει
Τελικά όταν ο  γιατρός  την επισκέφθηκε δεν του άρεσε η πρόοδος της και πήρε όλο τον έλεγχο  γιατί έκρινε ότι δεν μπορούσε να εμπιστευτεί την κρίση της. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάρει πρωτοβουλίες. Η απογοήτευση της ήταν μεγάλη - εξάλλου φαίνονταν ότι τα είχε κάνει  όλα λάθος.   Όποτε ο ‘ γιατρός’  έμμεσα ενίσχυσε το συναίσθημα ότι  δεν μπορεί να ελέγξει την πορεία της.  Βοήθησαν και τα ΜΜΕ (η γειτονιά)  ενισχύοντας την απαισιοδοξία, τον φόβο και την αδυναμία της, μέσω της καταστροφολογίας για  κλοπές  βία  ανεργία και επικείμενη χρεωκοπία.   Πρωτοσέλιδο εφημερίδας:  «Πριν πεινάσουμε θα κρυώσουμε.....ακολουθεί το αέριο και 15% το ρεύμα»
Από την άλλη ευτυχώς που της έλεγαν και τι κάνουν οι επιτυχημένοι , που πάνε που γλεντάνε, τι φοράνε,για να μην νιώθει απομονωμένη που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από αυτά.
 Όλα τα όνειρα της οι επιθυμίες της χαμένα. Η Ελλάδα στεναχωριόταν, ένιωθε τύψεις  για τους γονείς  και παππούδες της που  δούλεψαν όλοι τους την ζωή  που για χάρη της  θα πεινούσαν και αυτοί .
Οι  καταθλιπτικοί ως γνωστόν δεν βλέπουν τίποτα καλό μπροστά.  Εκείνη  κοιτάει πίσω, αλλά και εκεί μόνο τα άσχημα βλέπει (κατοχή πόλεμοι, μετανάστευση,   σεισμοί ,   φωτιές αρρώστιες, θάνατοι, οικολογικές καταστροφές...)
Διαμαρτύρεται  η  Ελλαδα. Λέει στον γιατρό ότι παρόλο τις οδηγίες του δεν νιώθει καλά.
Λέει  λοιπόν  ο ΄γιατρός’, «σοβαρή η περίπτωση να ανεβάσουμε την δόση του φάρμακου».
Ποιο είναι το φάρμακο:
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ -γιατί έτσι  κάθονται ήσυχα οι πολίτες, δεν απαιτούν δεν περιμένουν τίποτα.
Όμως υπάρχουν αυτοί που αντιδρούν με άγχος και θυμό. Βρίζονται στον δρόμο, κατηγορεί ο ενας τον άλλο, κλέβει ο ένας τον άλλο, εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλο, χτυπούν  η εκπορνεύουν τις γυναίκες τους ή/και μισούν τους ξένους.
Καλό είναι από την μία γιατί εκτονώνονται.  Γυρνάει  ο ένας εναντίον του άλλου και δεν ασχολούνται με τους πλούσιους και τους  πολιτικούς, που τελευταία τους έχει πιάσει μια μανία να τους βάλουν όλους φυλακή (κάποιες καταθλίψεις εμπεριέχουν και εμμονές). Ίσα-ίσα που  η κυβέρνηση (οι εργαζόμενοι στην «εταιρία» του «κηδεμόνα» της που συνεργάζεται στενά με τον ‘γιατρό’ της)   βάζει τάξη για να προστατέψει τους πολίτες  όπως από απεργούς που κλείνουν τους δρόμους και από πορείες οργανωμένες από αναρχικούς Οι άνθρωποι τους έχουν ανάγκη και είναι ευγνώμονες γιατί στέλνει  στρατό/αστυνομία  -κάτι σαν την μαφία που πουλάει προστασία στους μαγαζάτορες. Τουλάχιστον είναι ασφαλείς από τους άλλους τους ναρκομανείς, τους βιαστές, τους ξένους και τους κλέφτες.
Συνήθως η νεολαία τα κάνει αυτά –να γυρνάνε εναντία στους ‘‘έχοντες.’’ Οπότε πρέπει να κατέβει ο βασικός...
Ο κηδεμόνας αποφάσισε να πάρει προληπτικά μέτρα και μέτρα αποκατάστασης για την κατάθλιψη.
Ευτυχώς που φρόντισε η κυβέρνηση για την αποθεραπεία της κατάθλιψης και επιμένει να δουλεύουν  όλοι ως τα 70 για να νιώθουν χρήσιμοι και να μην πέφτουν  στην αδράνεια ( δεν θα έχουν πεθάνει και μερικοί πριν αρχίσουν να ζητάνε συντάξεις;)
Ευτυχώς που κατέβασαν τις τιμές των φαρμάκων. 
Ευτυχώς που τα κόμματα βάζουν  πια νέους ανθρώπους στην περιφέρεια και ως αρχηγούς κομμάτων
Ευτυχώς που διασπάστηκε ο Σύριζα και  οι νέοι τσακώνονται με τους παλιούς.
Ευτυχώς που διασπάστηκε η ΝΔ και οι παλιοί τσακώνονται με τους παλιούς και συνεχίζουν τις βεντέτες.
Δόξα τον Θεό που η Εκκλησία  μας δίνει ελπίδα για τον άλλο κόσμο…
Την άλλη φορά θα σας μιλήσω για την κακοποίηση.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου