30/12/10

[ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 


                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα
<< Μνήμες που διαρκούν>> 

Υπεύθυνος προγράμματος :
Σωκράτης Γ. Παπαγεωργίου
Επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας 
Α΄ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών 
Αιγινήτειο Νοσοκομείο 

Γιατί να συμμετέχει κανείς στο Πρόγραμμα << Μνήμες που διαρκούν>>; 

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα << Μνήμες που διαρκούν>> (LLM-Long Lasting Memories), Προτείνεται ως βοήθημα για την ενίσχυση νοητικών λειτουργιών (μνήμη, προσοχή, κρίση κ.λ.π) παρέχοντας στους ηλικιωμένους όχι μόνο τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη νοητική και σωματική τους κατάσταση, αλλά και να συνεχίζουν να αισθάνονται και να είναι στην πραγματικότητα ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Η εφαρμογή του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. 
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών που θέλουν να εξασκήσουν τις νοητικές τους λειτουργίες, ανεξάρτητα από το εάν πάσχουν από κάποιο νευρολογικό νόσημα.
Το πρόγραμμα <<Μνήμες που διαρκούν>> είναι ένα εργαλείο εξελιγμένης τεχνολογίας , το οποίο συνδυάζει σύγχρονες νοητικές ασκήσεις με σωματική δραστηριότητα. Ο συνδυασμός αυτός παρέχει πιθανότατα αποτελεσματική προστασία ενάντια στη νοητική έκπτωση που παρατηρείται με τη γήρανση, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων.
Οι συμμετέχοντες θα εξασκούνται 1,5 ώρα κάθε μέρα, επί 2 μήνες με νοητικές και ήπιες σωματικές ασκήσεις. Σε όλη την διάρκεια θα επιβλέπονται από ειδικούς επιστήμονες (Ιατρούς, ψυχολόγους).
Η σωματική και νοητική τους κατάσταση θα εκτιμηθεί λεπτομερώς πριν από την έναρξη καθώς και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος από ιατρούς και ψυχολόγους. 
Όλες οι εκτιμήσεις θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς για την προστασία των συμμετεχόντων λαμβάνοντας πάντα υπόψη την ευρωπαϊκοί και Ελληνική νομοθεσία.
Οι συμμετοχές θα ληφθούν από την Α΄ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Η εφαρμογή του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Φοιτητική Εστία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στα Ιλίσια.
Πληροφορίες – Ραντεβού :
Τηλ.: 210 72 10 025 
fax: 210 72 10 069
e-mail: info@llm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου