18/3/11

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26-9-2007 εγκρίθηκε ο ισολογισμός και η Έκθεση των Ορκωτών Ελεγκτών για την οικονομική χρήση του 2006.Τα στοιχεία του ισολογισμού αυτού σε συνέχεια και σε συνδυασμό με τ‘ αντίστοιχα των τριών προηγούμενων ετών (2003-2006) που η Παράταξή μας είχε τη Διοίκηση του Δήμου δείχνουν ξεκάθαρα και χωρίς καμία αμφιβολία το οικονομικό νοικοκύρεμα και τη χρηστή διαχείριση που κάναμε τα τέσσερα αυτά χρόνια στα χρήματα των δημοτών σε αντίθεση με την περίοδο που είχε προηγηθεί.
Πιο συγκεκριμένα το 2006 σε σχέση με το 2002:
  • Τα ΈΣΟΔΑ του Δήμου ήταν αυξημένα κατά 71% ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ. Τα δημοτικά τέλη σε όλη την τετραετία αυξάνονταν 2% το χρόνο πολύ κάτω από τον πληθωρισμό ενώ για το 2007 η σημερινή διοίκηση του Δήμου αποφάσισε την αύξηση τους κατά 3,8%!!! 
  • Τα ΕΞΟΔΑ ήταν αυξημένα μόνο κατά 50% , δηλαδή, ουσιαστικά από τις αυξήσεις των μισθών του προσωπικού του Δήμου ενώ οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, κ. λ. π.) μειώθηκαν κατά 32,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχορηγήσεις για Αθλητισμό – Πολιτισμό – Κοινωνική Πρόνοια αυξήθηκαν κατά 62,5%. 
  • Τα Αποτελέσματα Χρήσεως (χωρίς λογιστικές αποσβέσεις) ήταν συνολικά για τέσσερα χρόνια ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 1.157.000 €. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μόνο το 2002 το ΕΛΛΕΙΜΜΑ ήταν 1.311.000 €.

 Περιουσιακά Στοιχεία του Δήμου

Η περιουσία του Δήμου χάρις στα πολλά και μεγάλα έργα και τον εξοπλισμό κατά την τετραετία 2003-2006 αυξήθηκε κατά 7.200.000 € (ή 54%). Το ύψος δηλαδή των επενδύσεων σε πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα έργα ήταν διπλάσιος περίπου αξίας από τα δάνεια και τις οφειλές που αναλάβαμε για να τα υλοποιήσουμε. Τα παραπάνω συνοπτικά οικονομικά επιτεύγματα έγιναν χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών αλλά ήταν αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης και ειδικότερα: 
  • Της αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δήμου που έμειναν επί χρόνια αδρανή (π. χ. Εμπορικό Κέντρο 75.000 ευρώ το μήνα νοίκι.)
  • Της περιστολής των μη παραγωγικών δαπανών και της σπατάλης.
  • Της αυξημένης χρηματοδότησης του Δήμου βάσει μελετών που υποβλήθηκαν αλλά και επίπονων και επίμονων προσπαθειών και από τις δυο πολιτικές παρατάξεις που κυβέρνησαν τη χώρα στο διάστημα 2003-2006. Σ’ αυτό μας βοήθησε σημαντικά η ανεξάρτητη και ακομμάτιστη πολιτική που ακολουθήσαμε.
Θα ήμασταν ευτυχείς εάν η νέα διοίκηση του Δήμου ακολουθούσε την ίδια πετυχημένη διαχειριστική πολιτική.

Δυστυχώς οι ενδείξεις είναι απογοητευτικές (αυξήσεις μισθών σε όλα τα εκλεγμένα διοικητικά στελέχη των Οργανισμών του Δήμου, πολλές νέες αμειβόμενες θέσεις χωρίς να χρειάζονται) στασιμότητα και δυσπραγία επικρατούν μέχρι τώρα . Αλλά επί αυτού θα επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου