29/3/11

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ''ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ'' ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΠΡΟΣ:  1. κ. Χάρη Πασβαντίδη, επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονη Πόλη»
              2. κ. Γιάννη Τσαρπαλή, επικεφαλής της παράταξης «Αναγέννηση»


Αγαπητοί Χάρη και Γιάννη,

Ξεκινώντας την επιστολή μου θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά εσάς και την αντιπροσωπία σας για την παρουσία και την ομιλία σας στο 1ο τακτικό – καταστατικό Συνέδριο της παράταξής μας, την Κυριακή 13-3-2011.

Αναφερόμενος στις προηγηθείσες επιστολές σας που μας απευθύνατε για διάλογο και ενότητα, επιθυμώ να σας πληροφορήσω, ότι η νέα διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή της Παράταξης, συνήλθε σε σώμα την Κυριακή, 20-3-2011 και αφού συζήτησε διεξοδικά το περιεχόμενο αυτών, κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω θέσεις και προτάσεις, που εξουσιοδοτήθηκα να σας μεταφέρω.

Αρχικά  προτείνουμε ότι θα πρέπει να εντοπιστούν, συζητηθούν και εξαλειφθούν οριστικά όλες οι όποιες κακές πολιτικές και πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες πίκραναν, δημιούργησαν πληγές και ταλαιπώρησαν εμάς και τους συμπολίτες μας. Με δεδομένο ότι η ενότητα επιτυγχάνεται πρώτα στη βάση και την κοινωνία, φρονούμε ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο και θα τύχει ευνοϊκής υποδοχής και από τα στελέχη των παρατάξεών μας. 

Στη συνέχεια μπορούμε να συζητήσουμε  για τη δημιουργία μιας κοινής παραγωγικής αντιπολιτευτικής γραμμής και δράσης στα πλαίσια του Δημοτικού Συμβουλίου - και όχι μόνο – που, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει ένα γόνιμο και δημιουργικό στοιχείο που θα εκτιμηθεί θετικά από τους πολίτες.

Στο παραπάνω πλαίσιο, θεωρούμε ότι θα βοηθούσε ιδιαίτερα σαν πρώτο βήμα μία συμφωνία για κοινή συνεδρίαση και των δημοτικών και τοπικών ομάδων των παρατάξεών μας πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο. 

Επιπλέον, μπορούν να συζητηθούν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα πολιτικής και θεμάτων που απασχολούν την πόλη και να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και στάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τη διαμόρφωση κοινής πρότασης για μια αναπτυξιακή πολιτική που έχει ανάγκη ο δήμος, για μία κοινή θέση και στάση για το θέμα του Ελληνικού, για τη νέα περιφερειακή Υμηττού, για το κυκλοφορικό και τα ζητήματα της καθημερινότητας κ.α.

Ακόμη, θα μπορούσε να συζητηθεί η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και η έκδοση κοινών ανακοινώσεων, δελτίων τύπου κλπ, ώστε να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση των συμπολιτών μας για τα έργα, τις πράξεις και τις αντιπαραγωγικές πολιτικές της Δημοτικής Αρχής. 

Τέλος, θεωρούμε ότι για να πετύχουμε το στόχο, που δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την ανάπτυξη της πόλης και την καλυτέρευση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, θα πρέπει η ενότητα να μην είναι αυτοσκοπός, αλλά η εφαρμογή του σωστού, αυτού δηλαδή που πρέπει να γίνει για να τύχει της επιδοκιμασίας των συμπολιτών μας, αλλά και της βάσης των παρατάξεών μας.

Θεωρούμε ότι, αν ο διάλογος για ενότητα καταστεί αυτοσκοπός, θα ατονήσει το πολιτικό του στίγμα και δεν θα εκφράζει τα κοινωνικά αιτήματα, τις κοινωνικές ανάγκες, καταλήγοντας έτσι να γίνει μια διαδικασία και ένας μηχανισμός, με μοναδικό στόχο την εξουσία για την εξουσία. Η ενότητα είναι μέσο, όχι σκοπός, κι επιτυγχάνεται στην πράξη, βήμα-βήμα, με βάση αρχές, θεμελιώδεις αξίες και μιας νέας πολιτικής συναίνεσης, ενός καινούργιου πολιτικού στίγματος που θα εκφράζει τους πόθους και τις προσδοκίες της κοινωνίας και θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών που όλοι μας υπηρετούμε.

Το θέμα αναζήτησης διαδικασίας για την ανάδειξη ενός κοινού αρχηγού (προφανώς με συγχώνευση των παρατάξεών μας), θεωρούμε  ότι είναι χρονικά άκαιρο,  λαμβανομένης υπόψη και της νωπής ετυμηγορίας των πολιτών, που – σε ό,τι μας αφορά – πιστεύουμε ότι δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό τη διακήρυξη των αρχών και τη δράση μας.

Ειδικότερα, αν η πρόταση για διάλογο γίνεται με τυχόν πρόθεση ανάδειξης τώρα κοινού αρχηγού και υποψηφίου δημάρχου για το 2014, είτε για την τυχόν  δημιουργία και καλλιέργεια εντυπώσεων , είτε για την τυχόν μεθόδευση αποδυνάμωσης της παράταξής μας και αμφισβήτησης της ηγεσίας της, τότε, μετά λύπης μας, σας πληροφορούμε ότι δεν θα την αποδεχθούμε.

Αν ο διάλογος γίνει στη βάση θέσεων και προτάσεων, όπως αυτές που θέτουμε υπόψη σας παραπάνω (π.χ. κοινή συνεδρίαση δημοτικών ομάδων και διάλογος σε ευρύτερα θέματα πολιτικών διαφορών κ.λ.π.) – που είμαστε βέβαιοι πως μόνο θετικά στοιχεία θα φέρει για την πόλη και την αντιπολιτευτική παρουσία μας - είναι επιθυμητός και καλοδεχούμενος.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας στις προαναφερθείσες θέσεις που σας μετέφερα εκ μέρους της Κ.Ε. της παράταξής μας, είμαστε έτοιμοι να ορίσουμε επιτροπή διαλόγου, που θα κινηθεί  στην παρούσα φάση στον άξονα του σεβασμού στις ηγεσίες και των τριών παρατάξεων. Τονίζουμε ότι Θέση συν Αντίθεση οδηγούν στην Σύνθεση και για τον λόγο αυτό οφείλουμε πρώτα να καταλήξουμε στις κοινές θέσεις μας, να καταθέσουμε τις αντιθέσεις μας και στο τέλος να επιδιώξουμε βήμα – βήμα τη Σύνθεση των παρατάξεων μας.

Εκ  μέρους των 88 από τα 97 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μας που παραβρέθηκαν στην 1η συνεδρίαση της ολομέλειάς της  και  ενέκριναν τελικά ομόφωνα την παρούσα επιστολή – απάντηση,

Ο Επικεφαλής του «Αγώνα για το Μέλλον Ελληνικού - Αργυρούπολης»
 ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου