3/3/11

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΣΧΕΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ


Οι κάτοικοι της περιοχής και όλης της Αθήνας θα αντιδράσουν στην «μεγαλύτερη τσιμεντοποίηση» της Ευρώπης
Η Αττική Οικολογική Απάντηση θα συνδράμει με κάθε τρόπο στους πολιτικούς και νομικούς αγώνες που θα ξεκινήσουν

Από το «μεγαλύτερο πάρκο» της Ευρώπης έως την προετοιμαζόμενη «μεγαλύτερη τσιμεντοποίηση» του Ελληνικού με τη διαδικασία του fast track και τις αδιαφανείς διαπραγματεύσεις με επενδυτές από το Κατάρ και αλλού, η απόσταση είναι τεράστια. Η αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του κράτους και η προσέλκυση επενδύσεων στην ελληνική οικονομία δε μπορεί να θυσιάσει τον κυριότερο από τους εναπομείναντες χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας που είναι σε θέση να βελτιώσει το ελάχιστο ποσοστό πρασίνου και αδόμητης έκτασης ανά κάτοικο.

Άλλωστε, όλες οι προηγούμενες επιχειρήσεις «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας στην παραλία (Λαγονήσι, Αγ. Κοσμάς, Μαρίνα Φλοίσβου, Μαρίνα Ζέας) έχουν καταλήξει σε καταστρατήγηση των σχετικών όρων από τους «επενδυτές» και ανυπαρξία δημοσίων εσόδων. Επιπλέον, η Αττική δέχεται μια αντιπεριβαλλοντική επίθεση με τα ήδη υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα εμπορικά κέντρα Μαμούθ τύπου «MALL» 700.000τετρ.μέτρων, παρόμοια των οποίων αναμένεται να προστεθούν και στο χώρο του « ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ». Όλα αυτά τα γιγάντια έργα λειτουργούν όχι μόνο σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και εναντίον των μικρομεσαίων εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Κάθε τέτοια « αξιοποίηση» φέρνει κέρδη στα πολυεθνικά κεφάλαια και κλείνει εκατοντάδες μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις .

Οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από το Ελληνικό, αλλά και γενικότερα οι Αθηναίοι πολίτες έχουν και γνώση και μνήμη αυτών των γεγονότων. Η κυβέρνηση και οι επίδοξοι επενδυτές ας λάβουν υπόψιν τους ότι αυτός ο κόσμος θα αντιδράσει και πολιτικά και νομικά σε οτιδήποτε δε θα αποτελεί μετατροπή του Ελληνικού σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, με ήπιες χρήσεις για λόγους αυτοχρηματοδότησης και συντήρησης. Η «Αττική Οικολογική Απάντηση» δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί σ’ αυτούς τους αγώνες με κάθε μέσο που διαθέτει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κώστας Διάκος 6972-223030

Γιώργος Δημαράς 6944-847447

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου