26/5/11

ΠΏΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΙΣΌΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ

Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, προσκάλεσε, προχθές, τις εκλεγμένες και υποψήφιες Δημοτικές, Περιφερειακές & Διαμερισματικές Γυναίκες του Νομού Αττικής, στα γραφεία του κόμματος, για να συζητήσουν ‘’την προώθηση της ισότητας στους Καλλικρατικούς δήμους και τις Καλλικρατικές περιφέρειες’’.


Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων, κατά τη συζήτηση, επεσήμανε:

« Η Αυτοδιοίκηση, από τον θεσμικό της ρόλο, ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, μπορεί και πρέπει να υπηρετήσει τον κοινωνικό της ρόλο, με βάση την αρχή της επικουρικότητας, επειδή βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη εξουσία στον πολίτη.

Επιχειρείται, από την πλευρά της Κυβέρνησης, μια διαρκής απαξίωση της Αυτοδιοίκησης με τη μεταφορά πολιτικού κόστους από την Κυβέρνηση προς αυτήν, κυρίως, επειδή μεταφέρονται αρμοδιότητες, χωρίς τους ανάλογους πόρους. Χαρακτηριστικά, ο ‘’Καλλικράτης’’ δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα λειτουργήσουν τα Γραφεία Ισότητας στην περιφέρεια και τους δήμους, ώστε να εξυπηρετηθούν: οι πολιτικές συμφιλίωσης εργασίας – καριέρας – οικογένειας, η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η δυναμική διεκδίκηση γυναικών της Αυτοδιοίκησης, ώστε να μη περιθωριοποιούνται τα ζητήματα, που αφορούν τις γυναίκες δημότες και, ιδιαίτερα, ζητήματα, που σχετίζονται με αυτές, είτε σε επαγγελματικό, είτε σε οικογενειακό επίπεδο.

Οι αιρετές γυναίκες της Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να θέσετε το ερώτημα στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ανά την Ελλάδα, τι συνέβη με την τύχη των 65 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε δεσμεύσει η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (και την τότε Γ.Γρ. Ισότητας, Ευ. Τσουμάνη), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘’Διοικητική Μεταρρύθμιση’’, ώστε να διατεθούν για την υλοποίηση δράσεων ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στις περιφερειακές πολιτικές.

Οφείλετε ν’ απευθύνετε, θεσμικά, το ερώτημά σας προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Γ. Ραγκούση, ως προς τη μη εκταμίευση αυτού του ποσού, για την υλοποίηση σειράς δράσεων, που, ήδη, έχουν εξαγγελθεί, μέσω της Γ.Γρ.Ισότητας και αφορούν την Τ.Α., αλλά και την ουσιαστική προώθηση ισότητας των φύλων στις περιφέρειες και τους δήμους ».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Β. Κικίλιας και η Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Ευ. Τσουμάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου