11/5/11

ΈΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ


Με σημαντικά θέματα ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 9ης Μαΐου 2011.

Το Συμβούλιο άνοιξε τις εργασίες του, με επιβράβευση τού υπαλλήλου, κ. Μανώλη Καλοπαιδάκη, ο οποίος κυριολεκτικά έσωσε τη ζωή ενός δίχρονου κοριτσιού, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη γενναιότητα και ανθρωπιά, όταν απέσπασε το κοριτσάκι από τα δόντια εξαγριωμένου σκύλου που το είχε αρπάξει στη διάρκεια περιπάτου του παιδιού με τον παππού του. Το Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την απόδοση εύφημης μνείας στον υπάλληλο και τη χορήγηση τιμητικής άδειας για την αξιέπαινη πράξη του.

Αναλυτική συζήτηση και ενημέρωση του σώματος έγινε στη συνέχεια, για το έργο της πλατείας Ανεξαρτησίας, στην Αγ. Μαρίνα, τους όρους της εργολαβικής σύμβασης και την πορεία των εργασιών, παρουσία και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η δέσμευση για την παράδοση του έργου μέχρι το τέλος Ιουνίου και η προσπάθεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής να μην καταβληθεί από το Δήμο το ποσόν της ίδιας συμμετοχής.

Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε επίσης την υποχρέωση να επιλυθεί το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων σε 4 εργαζόμενες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί από την εταιρία Παιδαγωγικών Μελετών και Εφαρμογών στο πρώην Ν.Π.Δ.Δ., βάσει σύμβασης μεταξύ των δύο φορέων που είχε συνάψει η προηγούμενη Διοίκηση.

Για το θέμα του «Κέντρου Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών», που εδρεύει στο Δήμο, αποφασίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας του, με το ίδιο οικονομικό, διοικητικό και λειτουργικό καθεστώς, μέχρι τις 30/7/11, οπότε και λήγει η σύμβαση του Κέντρου με τον ΟΚΑΝΑ, και η επανεξέταση του θέματος, αφού θα έχουν διερευνηθεί οι τρόποι και οι δυνατότητες συνέχισης της λειτουργίας του.

Ακόμη, στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, πρότεινε, και το σώμα ομόφωνα αποδέχθηκε, την πλήρη απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, ενώ διατηρείται η απαλλαγή κατά 50%, για τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

Μια πρώτη συζήτηση και ενημέρωση έγινε και σχετικά με το αίτημα του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης, για την παραχώρηση χώρου στέγασης των γραφείων του. Η Δημοτική Αρχή επιφυλάχθηκε να έρθει σε συνεννόηση με το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, για τη δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης κάποιου χώρου του στο Ίδρυμα, και να επανέλθει επί του θέματος.

Τέλος, μετά από εισήγηση των Προέδρων τους και συζήτηση στο σώμα, εγκρίθηκαν οι προϋπολογισμοί των νέων Νομικών Προσώπων «ΠΑΟΔΗΛ – Γρ. Γρηγορίου» και «ΚΑΦΑΔΗΛ – Π. Πεντάρης».

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου