9/5/11

ΠΑΙΔΙΚΗ ''ΧΑΡΑ'' ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ



Πλατεία για μικρά παιδιά σε έναν από τους πιο πλούσιους δήμους της Αττικής. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Του Βασίλη Γραμμένου

Η πλατεία Σμύρνης που βρίσκεται επί των οδών Ρ. Φεραίου και Μ. Δημελά κατατάσσεται σε μία από τις πιο επικίνδυνες πλατείες του δήμου Γλυφάδας αφού τα περιστατικά τραυματισμών μικρών παιδιών δεν έιναι λίγα.

Ο λόγος προφανής:
  • Παντελή έλλειψη συντήρησης.
  • Απουσία διασφαλιστικών δικλείδων.
  • Παλαιότητα και φθορά των παιχνιδιών.
  • Επικίνδυνα υλικά κ.α
Ωστόσο, η έλλειψη περίφραξης στην παιδική χαρά εγκυμονεί κινδύνους για τα μικρά παιδιά γιατί σε περίπτωση που κάποιο από αυτά ξεφύγει από την επιτήρηση των γονιών του και βρεθεί εκτός πλατείας θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού ακόμα και θανάτου (κάτι που απευχόμαστε) από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Πρόσφατα υπήρξε κρούσμα με τον σοβαρό τραυματισμό ενός 5χρονου αγοριού στην πλατεία Χαρίτων το οποίο τραυματίστηκε στο μάτι και λίγο έλειψε να χάσει την όραση του.

Αυτό το περιστατικό είχε ώς αποτέλεσμα τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμος ΑΝΤΕΝΝΑ να ασχοληθεί με το θέμα και να καταδείξει τη διαχρονική αδιαφορία του δήμου Γλυφάδας.

Το δυσάρεστο αυτό περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα την αναγκαστική παρέμβαση του δήμου Γλυφάδας που τον ανάγκασε να κλείσει την πλατεία.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι υποχρέωση του κάθε δήμου πρωτίστως, είναι η ασφάλεια των δημοτών πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ασφάλεια μικρών παιδιών.

Ερώτηση:
Για πιο λόγο ο δήμος Γλυφάδας μετά και από τον τραυματισμό του 5χρονου στην πλατεία Χαρίτων, δεν έχει καταγράψει, και δεν έχει αρχίσει να αποκαθιστά τις επικίνδυνες παιδικές χαρές στον δήμο;

Δεν καταλαβαίνουν οι ιθύνοντες ότι η δικαιολογία πως η δημοτική αρχή είναι καινούργια σε λίγο θα αρχίσει να μην έχει ούτε καν αξία χρονικού προσδιορισμού;
Και τέλος μπορεί είτε ο δήμαρχος είτε κάποιος άλλος αρμόδιος να βάλει κάποιο συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος;

Ελπίζουμε πως η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος και η επίλυσή του από τους αρμόδιους του Δήμου Γλυφάδας να έρθει πριν τραυματιστούν και άλλα παιδια.

Με πληροφορίες από το glyfadaaction.blogspot.com
vimaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου