3/6/11

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Κοινό μυστικό φαίνεται πως είναι στο 2ο γυμνασίου Ελληνικού, η περιπέτεια της διευθύντριας του σχολείου, η οποία φαίνεται πως εμπλέκεται σε μια περίεργη υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η μισθώτρια του κυλικείου του σχολείου έχει καταθέσει μήνυση κατά της διευθύντριας και μέσω του εξωδίκου που της απέστειλε, την κατηγορεί για υπεξαίρεση μισθώματος κατά το μήνα Μαρτίου του 2010.

Συγκεκριμένα, η μισθώτρια αναφέρει στο εξώδικο: «Στις 08/03/10 περάσατε αυτοπροσώπως από το κυλικείο του σχολείο, όπου και σας παρέδωσα το ποσό των 550 ευρώ. Κατά την αυτή ημερομηνία παρέδωσα το μίσθωμα και στη διευθύντρια του Α’ Γυμνασίου Ελληνικού.

Μετά ταύτα και την πάροδο τριών ημερών, μου ζητήσατε εκ νέου το μίσθωμα. Μάλιστα δηλώσατε και ενώπιον μελών της σχολικής επιτροπής ότι δεν σας το έχω καταβάλει.
Κατόπιν των ανωτέρω, διαμαρτυρήθηκα εντόνως τόσο σε εσάς, όσο και στα μέλη της επιτροπής, δηλώνοντας ότι το μίσθωμα το έχω καταβάλει και ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς μου, γνωρίζοντας την αδιαμφισβήτητη τιμιότητα και συνέπεια μου επί εννέα συναπτά έτη.

Πολύ δε περισσότερο θα ήταν το λιγότερο αφελές από μέρους μου να προβώ σε μια τέτοια κίνηση, από τη στιγμή που γνώριζα ότι υφίσταται περίπτωση της ανανέωσης της σύμβασης μου ή πλειοδοτικού διαγωνισμού εντός του Μαΐου. Κάτι δε τέτοιο αφ’ ενός θα απέκλειε την ανανέωση της σύμβασης μου, αφ’ ετέρου θα οδηγούσε πιθανώς στον αποκλεισμό μου από τον διαγωνισμό…».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η διευθύντρια του σχολείου όταν έλαβε στα χέρια της το εξώδικο, αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης και θέλοντας να προασπίσει την τιμή και την υπόληψη της, όπως η ιδία ισχυρίζεται, κατέθεσε μήνυση εις βάρος της μισθώτριας για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η απάντηση της μισθώτριας του σχολείου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν να καταθέσει και αυτή με τη σειρά της μήνυση κατά της διευθύντριας για υπεξαίρεση, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μισθώτρια, που τα τελευταία 9 χρονιά έχει στην κατοχή της το συγκεκριμένο κυλικείο, κοινοποίησε το εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, χωρίς ωστόσο οι αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και να πράξουν αναλόγως…

Η εύλογη απορία που μας δημιουργείται είναι η εξής: Δε θα έπρεπε οι αρμόδιοι του υπουργείου παιδείας να δράσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, προκειμένου να υπάρξει μια λύση σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει στο συγκεκριμένο σχολείο; Και δεύτερον… δε θα έπρεπε από τη στιγμή που έγινε γνωστό στο υπουργείο ότι υπάρχει μια τόσο σοβαρή καταγγελία κατά δημόσιου λειτουργού και εφόσον η υπόθεση έχει πάει και στον κ. ανακριτή, να τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα η συγκεκριμένη γυμνασιάρχης;

Παρόλα αυτά, οι αρμόδιοι του υπουργείου συνεχίζουν την προκλητική και συστηματική αδιαφορία απέναντι στην υπόθεση του 2ου γυμνασίου του Ελληνικού, χωρίς να δώσουν έστω μια τηλεφωνική απάντηση στo δημοσιογράφο που τους αναζητεί.

Το VIMAONLINE
 μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανέλθει με νέα στοιχεία «φωτιά» για το συγκεκριμένο κυλικείο που σίγουρα θα προκαλέσουν αίσθηση και πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση τοπικοί παράγοντες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου