24/10/11

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΕΡΥΘΡΟΣ   ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΩΜΑ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ  ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Κράτητος 49,  T.K.  171  21, ΝΕΑ  ΣΜΥΡΝΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) ξεκίνησε την ενεργό δράση του στην Νέα Σμύρνη το έτος 2004, δημιουργώντας τη 2η στην Αττική Σχολή Πρώτων Βοηθειών 15μηνης διάρκειας. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες, υγιείς άνδρες και γυναίκες, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς, με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, αυταπάρνηση και αγάπη για τον συνάνθρωπο, εργαζόμενοι για τη διάδοση της Ερυθροσταυρικής Ιδέας.
Οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες αποτελούν την πρώτη γραμμή επέμβασης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης καταστροφών (σεισμούς, πλημμύρες, τρομοκρατικές επιθέσεις) και επιδημιών. Εκτός αυτού, παρέχουν πρώτες βοήθειες σε αθλητικούς αγώνες και καλύπτουν υγειονομικά μεγάλες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως υπαίθριες συναυλίες, πολιτιστικές, θρησκευτικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, εμπορικές συναντήσεις κ.λ.π. Εκπαιδεύουν στις βασικές πρώτες βοήθειες, μαθητές σχολείων, δάσκαλους, μέλη συλλόγων κ.λ.π., με τα 20ωρα προγράμματα βασικών πρώτων βοηθειών για πολίτες.  Οργανώνουν ομιλίες, πραγματοποιούν ημερίδες για το κοινό με θέματα: Τροχαία Ατυχήματα, Αντιμετώπιση Σεισμών, Υγιεινή κ.λ.π. Γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο έτοιμοι κάνοντας συνεχώς μετεκπαιδευτικά μαθήματα, συναντήσεις, εκπαιδευτικά 3 ήμερα κ.λ.π. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες και Διασώστες, βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, μπορούν να κινητοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας πληροφορούμε σε 3μηνη βάση, για την δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του τμήματος της Νέας Σμύρνης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2011
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

·         Υγειονομικές καλύψεις αγώνων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή για πρώτη φορά της ποδηλατικής μας ομάδας.
·         Συμμετοχή στο τμήμα της Αθήνας για την κάλυψη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΟ, Γήπεδο Περιστερίου
·         Συμμετοχή στις αποστολές του τμήματος  Πειραιά για υγειονομική κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων όπως: διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στη Μαλακάσα, Judas Priest & Whitesnake (Παλαιό Φάληρο), εκδηλώσεις και συναυλίες στο Κέντρο Ιππασίας Γουδί, φεστιβάλ – συναυλίες στ Καρπενήσι, Amita Motion Tour (Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ο.Α.Κ.Α.), Συναυλία του  Roger Waters (Ο.Α.Κ.Α.) κ.α.
·         Υγειονομική κάλυψη στο Music Festival της Unionevent και του Δήμου Λουτρακίου, Παραλία Φλάμπουρο Λουτράκι.
·          Υγειονομική κάλυψη της ΠΑΕ Πανιώνιος, Γήπεδο Ν. Σμύρνης.

                                                      ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

01/08/2011: Προσφορά εξοπλισμού για το υπηρεσιακό όχημα και 
Προτζέκτορα για το Τμήμα Εκπαίδευσης  απο την Off Road       Team για την συμβολή του Τμήματός μας σε αγώνες off-road. 
15/07/2011: Μάθημα κρανιοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις.
27/07/2011: Μάθημα χρήσης οξυγόνου και μέτρηση σακχάρου.
12/09/2011: Μάθημα σχοινοδιάσωσης στην ΕΟΣ Αχαρνών
27/09/2011: Ευχαριστήριο δώρο για την υγειονομική κάλυψη  στο Evia Rally Raid  της Διοργάνωσης d και της  Δημητριάδης Α.Ε., μια σκηνή έξι (6) ατόμων (Holiday Terra).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου