8/11/11

Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ο Ροταριανός Όμιλος Ηλιούπολης, στις 25 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο FENIX στη Γλυφάδα, γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 σε πανηγυρική συνεστίαση του με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ηλιούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κας Γεωργίας Συνοδινού με θέμα «Η Προσφορά του ΕΕΣ στο Ελληνοαλβανικό Έπος του 1940».
Τη σεμνή εκδήλωση παρακολούθησαν Ροταριανοί, Ερυθροσταυρίτες Εθελοντές, φίλοι και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης Απόστολος Μαμάτας τόνισε την αλτρουιστική προσφορά χωρίς σύνορα του ΕΕΣ και τη μακρόχρονη παρουσία αυτού και του Ρόταρυ για πάνω από εκατό χρόνια δίπλα στον Άνθρωπο.
Ακολούθως η Πρόεδρος του ΕΕΣ Ηλιούπολης κα Γ. Συνοδινού ανέπτυξε την ομιλία της με ταυτόχρονη προβολή βίντεο από τη δράση του ΕΕΣ. Τόνισε ότι κατά την περίοδο του πολέμου 1940-41 ο ΕΕΣ παρείχε νοσηλευτική φροντίδα, στελέχωσε νοσοκομειακές μονάδες και σταθμούς Α΄βοηθειών για την περίθαλψη τραυματιών, διοργάνωσε συσσίτια, διένειμε κουβέρτες και είδη ρουχισμού και στην ουσία κατ’αυτή τη δύσκολη περίοδο υποκατέστησε το κράτος προσφέροντας υπηρεσίες πρόνοιας και διαθέτοντας τις υποδομές του για τη στήριξη του Ελληνικού Λαού μέσα στις κακουχίες του πολέμου και της επώδυνης κατοχής.
Οι πρόεδροι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ευχές και την υπόσχεση για στενότερη συνεργασία των ανθρωπιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν με κοινά εθελοντικά προγράμματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία ποιήματος που αφορούσε στις ημέρες εκείνες, της εθελόντριας ερυθροσταυρίτισας και ποιήτριας κας Μάρως Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου