26/11/11

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ !!! ΓΡΑΦΕΙ Ο Γ. ΜΑΥΡΕΛΗΣ


Ο Λουκάς Παπαδήμος, απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών και του ΜΙΤ υποδιοικητής της ΕΚΤ (2002-2010) με θητεία στο Κολούμπια, στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και στην Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ είναι ο Πρωθυπουργός που δεν εξελέγη από κάλπη και  έχει βγάλει μεροκάματο !!!
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα δήλωσε : « Δεν είμαι πολιτικός αλλά έχω αφιερώσει την ζωή μου στην οικονομική πολιτική σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Ζητώ ενότητα, συνεννόηση για κοινωνική δικαιοσύνη»

Σε κομματικό επίπεδο κερδισμένο θα είναι το ΠΑΣΟΚ καθώς  μπορεί να ισχυριστεί  ότι ζητούσε συνεργασία σε μνημονιακή βάση, ενώ χαμένη θα είναι η ΝΔ που παρά τις αντιμνημονιακές αντιδράσεις της σύρθηκε σε μνημονιακό μέτωπο.
Η διαρροή ψηφοφόρων από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ θα ανακοπεί δραστικά καθώς δεν έχει κανένα νόημα μετά την στροφή Σαμαρά, ενώ θα είναι πολύ μικρότερη και μόνο προς τα Αριστερά του.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς απογοήτευσαν μεγάλο κομμάτι της συσπειρωμένης εκλογικής βάσης τους, που αισθάνεται ότι πλέον δεν υπερτερεί σε πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ αφού συντάσσεται με καθυστέρηση ενάμισι έτους με τον Παπανδρέου που λοιδορούσε.
Θα ενταθεί η διαρροή ψήφων από ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ προς Δημοκρατική Συμμαχία  που εδώ και ενάμισι χρόνο ζητούσε …… «λιγότερο κράτος άμεσες, διαθρωτικές αλλαγές και εθνική συννενόηση » και  είναι  πλήρως δικαιωμένη από τα γεγονότα.
 Το αντιμνημονιακό τείχος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έπεσε και είναι πλέον εύκολο  ο δεξιός της ΝΔ να ψηφίσει ΛΑΟΣ που τώρα, αποτινάσει και την ρετσινιά  του ακροδεξιού κόμματος.
Η πολυσυλεκτικότητα της ΝΔ – Πασοκ θα δοκιμαστεί καθώς κρατικό χρήμα για διανομή δεν υπάρχει και θα αφαιρεθεί εισόδημα που προήλθε  είτε από μεγάλες κρατικές δουλειές είτε από μισθούς και κάθε είδους παροχές.

Σε οικονομικό – πολιτικό επίπεδο η ανακούφιση που αισθανόμαστε είναι προσωρινή καθώς η ανεργία καλπάζει, οι φόροι είναι απλήρωτοι και  τα εισοδήματα συρρικνώνονται.
Οι πολιτικοί αρχηγοί για δικούς τους λόγους ο καθένας αφού έφτιαξαν κυβέρνηση κομματικού βολέματος-σκοπιμότητας  50 ατόμων,  έβαλαν τα μαχαίρια στα θηκάρια και έδωσαν στον Παπαδήμο τρεις μήνες  (;) περιθώριο, να διορθώσει τα στραβά και τα ανάποδα 30 χρόνων !!!
Ας μην έχουμε αυταπάτες αυτά που υποχρεούται, ο νέος Πρωθυπουργός,  είναι να προχωρήσει τις απολύσεις – εφεδρείες στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και να τρέξει  την  υλοποίηση των αναγκαίων προϋποθέσεων για  την εκταμίευση της 6ης δόσης , την  αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, την επιστροφή καταθέσεων 30 δις στην Ελλάδα,  τον ισοσκελισμό των ελληνικών προϋπολογισμών,  την δημιουργία αναπτυξιακής Ελληνικής τράπεζας,  τις αποκρατικοποιήσεις,  τις συγχωνεύσεις και την ομαλή λειτουργία κρατικών υπηρεσιών.
Ο πρωθυπουργός, για να  κερδίσει το στοίχημα του «άξιου Έλληνα τεχνοκράτη» πρέπει να σαρώσει  τους κομματικούς μηχανισμούς,,  τους κλέφτες της δημόσιας περιουσίας, και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες !!!
  
Τέλος σε επίπεδο εκλογών, όποτε γίνουν, οι μονοκομματικές κυβερνήσεις που επώασαν την διαφθορά στον δημόσιο τομέα, που επεκτάθηκε σε όλη την κοινωνία θα εκλείψουν, ώστε να μην υπάρχει  κυβερνητική αλαζονεία με μονόπλευρες αρχηγικές  λογικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου